IMPORTANT! De duminica vor fi sterse prin lege unele datorii ale persoanelor fizice si PFA. Afla daca esti printre cei care scapa de restante

ANAF Buzau 1Parlamentarii vor sterge anumite datorii legate de vanzarea imobilelor de catre persoanele fizice dezvoltatori imobiliari si activitatile agricole desfasurate de persoanele fizice, persoanele fizice autorizate (PFA) si intreprinderile individuale/familiale. Asa prevede o lege care se va aplica incepand de duminica.

210.000 de contribuabili persoane fizice au obligatia de a depune la ANAF, pana la data de 31 ianuarie 2018 un formular special. Citeste aici ce risti daca uiti sa o faci

Fisc BuzauPotrivit unei informari a Fiscului buzoian, de pe data de 15.01.a.c., se depune (online sau prin prezenta fizica la ghisee) formularul 600. ANAF a explicat cate persoane trebuie sa depuna formularul, afirmand ca fata de formularul anterior, 200, sunt la jumatate persoanele care trebuie sa-l depuna.

NU AI ACHITAT TAXELE LA TIMP? Afla cat platesti pentru fiecare zi de intarziere in 2018 dar si ce sanctiuni suplimentare poti primi

Bani 2Obligatiile fiscale principale neachitate la termenul de scadenta de catre debitor atrag dobanzi si penalitati de intarziere, in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala. In 2018, acestea au aceeasi valoare de anul trecut si se calculeaza tot pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

FOTO - FERMIERII PRIMESC MAI PUTINI BANI! Citeste aici ce subventie a fost diminuata

Subventii 3Recalculare la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – APIA. Daca initial s-a anuntat ca valoarea Ajutorului National Tranzitoriu pentru ovine si caprine – ANT 9 a fost stabilita la 5,7568 euro/cap de animal, acum functionarii APIA au revenit cu un nou cuantum, anuntat printr-un comunicat de presa. Printr-un comunicat de presa APIA a anuntat cuantumul pentru ANT 9 ovine/caprine este, de fapt, de 5,2407 euro/cap de animal!

SOFERI, se mareste pretul ROVINIETEI cu pana la 85%! Aflati aici care sunt noile tarife

ROVINIETAMinisterul Transporturilor schimba tarifele de drum national (rovinieta), in conformitate cu cerintele europene in materie, majorand tariful zilnic pentru vehiculele grele de transport marfa la 12 euro si recalculand valorile pentru celelalte perioade de valabilitate, in vederea alinierii legislatiei nationale la Directiva europeana nr. 62/1999.