News Buzau new header Craciun

Răspuns de la APIA pentru fermieri în legătură cu plățile întârziate

Apia Plati IntarziateÎn ultimele zile, mai mulți fermieri au reclamat faptul că nu pot să-și primească avansul din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din cauza faptului că sistemul de control prin teledetecție nu recunoaște anumite culturi. Astfel, dosarele fermierilor sunt blocate, iar aceștia își vor primi subvențiile mai târziu decât anticipau.

Totuși, în jur de 500.000 de fermieri au fost deja autorizați la plată de către APIA, iar instituția susține că fiecare dosar este tratat individual, nefiind vorba de o problemă sistemică.

Într-un răspuns publicat pe facebook, reprezentanții APIA spun că dosarul unui fermieri intră la plată numai după finalizarea tuturor verificărilor necesare pentru emiterea unei decizii de plată. În cazul fermierilor care întâmpină probleme și au dosarele blocate, APIA îi îndeamnă pe aceștia să ia legătura cu centrul județean/local care le gestionează cererea.

De asemenea, este bine de știut că unele scheme de sprijin vor intra la plată abia anul viitor, pentru că sunt plătite din bugetul anului următor.. În acest caz se află ajutoarele naționale tranzitorii, dar și sprijinul cuplat în sectorul vegetal.

 

SURSE: APIA, https://agro-tv.ro/