ULTIMA ORA:

BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


FOTO - Ziua Internationala a Educatiei, sarbatorita cu fast la Pogoanele

a orasului Pogoanele, incepand cu ora 9.00. Au participat 450 de elevi din 20 de scoli din judet care s-au intrecut  in jocuri sportive, concursuri de dans si de cultura generala. Au fost impartite premii din partea organizatorilor. Activitatea s-a incheiat cu un spectacol al ansamblului de cantece si dansuri populare “Ciuleandra” din Pogoanele. Tinerii artisti de la “Ciuleandra” au fost invitati si duminica, 6 octombrie a.c., la Festivalul Carnatilor de Plsscoi de la Berca, dar nu au putut canta din cauza evenimentului tragic intamplat acolo (o persoana a decedat in urma asfixierii mecanice cu bucati de carne provenite de la carnatii de Plescoi).

I.G.

Comments are now closed for this entry

Adevaruri_interzise_mic_News_Buzau 

EDITORIAL

mankurt RomaniaEste Romania infractorilor politici si economici. Este Romania unui stat privatizat in folosul unor clanuri de fosti nomenklaturisti politici si economici ai statului socialist, fie ca vorbim despre directocratii tranzitiei , securistii-oameni de afaceri sau fosti birocrati din structura partidului unic.

anti sistemCe este sistemul? Acesta este un mecanism interdependent format din clasa politica, serviciile secrete , institutiile de forta ale statului (Parchet, Politie, Jandarmerie) si alte centre de comanda care, la randul lor , pot fi subordonate unor alte centre de comanda externe. Nu gandesc in termenii unei teorii a conspiratiei. Nota bene ! In realitate nu exista valori democratice si institutii fundamentale ale statului de drept. Exista doar interese si o ferma de animale bipede care trebuie sa se supuna. Eu, tu, voi! Este clar?

Miting buzau Bucuresti fara penaliJoi am fost pentru prima dată la un protest și mă bucur că am ieșit în stradă. Impactul este infinit mai mare de la punctul zero al manifestărilor, ce se întâmplă acolo nu se poate uita. Am văzut persoane care căutau oamenii cu listele de semnat, oameni care așteptau la coadă să semneze, oameni cărora le tremurau mâinile când completau și care ne mulțumeau cu lacrimi în ochi pentru ce facem. La rândul meu le-am mulțumit înapoi în numele tuturor. Fără ei nu ajungeam aici.

tripoul lui uzum Buzaul InterbelicÎn articolul cu titlul „Fostul poliţai Uzum va fi judecat pentru luare de mită”, aflăm următoarele: „Una din faptele cele mai ruşinoase şi compromiţătoare ale fostului poliţai Uzum au scos capul tocmai acum.

prostitutie interbelicPotrivit unor luări de opinie, în presa buzoiană a anilor ’20-’30, se acreditase ideea că fenomenul prostituţiei se simţea ca la el acasă. Cînd venea vorba cine să rezolve problema, autorităţile vorbeau în dodii şi aruncau pisica în ograda vecinului. Sau, mă rog, prostituata!…

reflectii despre trecut«Încă mai sunt dintre aceia care îşi propun să facă o distincţie între ceea ce numim istorie adevărată şi istorie trucată. În realitate, cine poate răspunde la întrebarea: ce este sau care este acea istorie adevărată? Cel mult, putem vorbi doar despre celelalte istorii, nişte istorii indubitabil subiective ca demers de interpretare, care sunt tributare propriei noastre logici.»

frica si violenta 3În pofida unor progrese de suprafață în ceea ce privesc aspectele exterioare ale civilizației, umanitatea nu și-a depășit condiția de bestie ușor emancipată care își impune autoritatea prin violență și își justifică violența în numele ordinii și normalității. Încă de la începuturile statalității, în vârful piramidei sociale a existat un grup de oameni care și-a impus voința de putere prin brutalitate directă sau mascată și a impus un sistem de reguli, găsind în rândul maselor conformismul necesar la actul de supunere.

andreea hernandezVom vorbi despre o istorioara care s-a consumat in 2012, in marea patrie a democratiei de mucava, si anume in Statele Unite ale Americii. Intr-un district scolar din San Antonio, s-a luat decizia, desigur, prin dictat democratic, ca la inceputul noului an scolar, toti cursantii sa poarte un ecuson in care era incorporat si un cip RIFD, in care se afla un cod de bare asociat numarului de identificare sociala a fiecarui elev. Prin urmare, proiectatele animalute din ferma didactica erau minutios inseriate.

arta ebruPretutindeni putem găsi poezie. Pretutindeni, culoare. Este o reală încântare să priveşti culoarea dansând în fluid şi inspirând, prin acest dans, versuri care pot deveni muzică. Şi toate acestea pot fi găsite în sensibila tehnică picturală numită Ebru.

richard dawkins cronica carteNe vom referi aici la cartea unui profesor de biologie şi genetician celebru de la Universitatea Oxford, cunoscut pentru studiile sale de popularizare a cunoscutei teorii evoluţioniste. În planul ideilor, Richard Dawkins a fost asimilat curentului ateiştilor agresivi din ultimele decenii.

memorii sarion 2Istoria nu poate fi redusă doar la documentul oficial şi acest fapt a deschis noi perspective în cercetarea şi în interpretarea istoriei. Domeniul istoriei orale, cu metodologia ei de lucru, a permis istoricului o arie de cercetare şi de interpretare istorică fără precedent.

apa 2Potrivit lui Andrew Kudless, de la studioul de design şi arhitectură „Matsy“ din SUA, structurile hexagonale subterane, bazate pe reţinerea apei, ar putea deveni „factorul fundamental în viitorele infrastructuri urbane“. El susţine că a fost inspirat în această viziune şi de ciclul de romane SF „Dune“ ale lui Frank Herbert.

Candestii BZCtitoriile princiare şi nobiliare din veacurile al XVII-lea şi al XVIII-lea, de la Curbura Carpaţilor, aparţin fie unor reprezentanţi ai elitei boiereşti mai vechi, fie unor boieri ridicaţi în funcţii. Elita era înrudită cu o serie de fete boieresti din categoria acelor „homines novi“, boieri fără ascendenţe prea vechi, dar ridicaţi la mărire de către nişte suverani ce căutau ei înşişi să-şi găsească filiaţii cu vechile dinastii ale principatului.

Momentul zilei

mausoleu reabilitat prost BuzauNu au trecut de cateva luni de cand Donald Tom impreuna cu aplaudacii si presarii platiti regeste – laudau Calea Ero(r)ilor ca fiind ce a mai frumoasa intrare intr-un oras ("deschis" smecheriilor cu sortulet!) romanesc. Lasam la o parte asfaltul cu gropi, in care Dragnea si Donald calcau de zor in pas de parada, trecem peste copiii tinuti fortat in ploaie - de care nimeni acum nu isi mai aduce aminte, nu vorbim nici de erorile grave de istorie de la asa zisa "expozitie foto" - infatisand “sovieticii” cotropitori calare pe tancuri alaturi de Divizia tradatoare "T. Vladimirescu"

Kaizen toalete PrimariA BUZAUOrice sistem si gandire manageriala pica in mana lui Donald Tom iese...ceva romanesc, urat mirositor!  Angajatii primariei ne trimit fotografii si randuri disperate! Astfel, mult trambitatul "Sistem Kaizen" de reducere a cheltuielilor, implantat ilegal cica la primaria Buzau duce la...toalete fara hartie igienica, vase de WC legate cu sarma si o putoare insuportabila... Credem ca ar fi bine sa se faca o statistica asemanatoare cu WC urile din curte si prin mintea tintesteanului.

Donald TomCirc si panorama cu “DIABOLOS” (“Dezbinatorul”) de la Palatul Comunal. Dupa ce a luat un pumn de medicamente, Donald Tom s-a dus la adunarea ADI sa faca ce stie el mai bine: sa dezbine si sa ameninte cu datul afara a salariatilor (bine, doar din gura elucubreaza macanind!)

Dacopatia ingroapa RomaniaLa recentul asa zis Congres de Dacologie din Buzau, pe langa alte personaje pitoresti si amuzante pe alocuri (parca ar fi un festival al evadatilor de la Sapoca?!) au fost vazute si cele din imaginea alaturata (Pat si Patchon, Lolek si Bolek)....pe care le cunoaste toata lumea! Din ce in ce mai ciudati, mai incoerenti, au aparut incet incet pe tapsanul urban, imbracati...corespunzator.

toma drapelMelteanu nu-i prost destul pana nu e si fudul! Potrivit unei postari de pe facebook, atribuita lui Vasile Milica Ene - ,,0ameni cu fluturi pe ochi ", gafa monumentala de a pune in fata ambasadorului Angliei - Paul Brummell, steagul altei tari (Islanda) ar fi fost facuta de protejata lui Donald Tom – profesoara de engleza (?!), coordonator al Centrului de Examene Cambridge - Diana Valentina Nicoara, nimeni alta decat sotia directorului Silviu Nicoara de la Urbis, ruda cu nenea melteanul Donald Tom, vremelnic primar de Buzau.

rabla lui Toma BuzauDe "rasu' plansu'" azi in Buzau. Au inceput sa cedeze "râmele-sicriu" ale lui Donald Tom - adica autobuzele TRANSBUS  luate "pe naspa" de la rudele tiganului din Olanda. Un cititor ne-a trimis o poza cu un astfel de autobuz (pe traseul nr 2) defectat in trafic...soferul de la Transbus, turna de zor niste apa dintr-un PET, cocotat pe rabla. Trecatorii si soferii il claxonau de zor printre hohote de ras.

arbusti uscati Toma BuzauAm avut dreptate! Copacii lui Donald Tom se usuca vazand cu ochii (ca si el de altfel)! Cumparati pe banii buzoienilor, actiune "cantata" de presarii platiti pentru asta, copacii plantati de Donald Tom, isi dau obstescul sfarsit. Cat de prosti ne crede acest taranoi din Tintesti?

TV NEWS BUZAU Tocatorul de stiri Fara mila si prejudecati O ALTFEL DE REVISTA A PRESEI buzoieneSaptamana plina pentru presa buzoiana: examene picate la Politia Locala de catre fosti “papa-lapte” din SRI, DGA, DIPI, “PIPI” si alte organizatii capusa ale statului. Avem “material” de tun pentru o altfel de revista a presei: cavoul lui Donald Tom din Cimitirul Eroilor, aspectul jalnic din parcurile si de pe strazile buzoiene, imprumutul Primariei tintesteanului sef pe zeci de ani – buzoienii si copiii lor indatorati, scandalul de la Evidenta Populatiei Buzau, la 2 ani de PNL – conferinta Bebe Ionescu & CO, ALDE - migrarile politice de la PMP si cheia de la sediu ascunsa de un consilier, probleme la DGASPC (BECENI) si multe altele.

Donald TOm la gogosi 2018 News Buzau 1.jpgAVEM OCHI PESTE TOT! NEWS BUZAU VEDE SI AUDE TOT! Dupa ce s-a enervat putin mai mult si a tipat la consilierul Barbu, in cadrul sedintei CLM de indata din 13 iunie a.c., Donald Tom s-a dus in Dragaica si s-a racorit cu…gogosi.

hotel coroana LA VANZARECat de prosti suntem si cat de smecheri sunt ei? Cine? Vedeti si voi in imaginea alaturata si trageti concluziile. Chiar in buricul targului, incep sa se vand cladirile istorice, reprezentative pentru Buzau. Acum BUZAUL SE VINDE LA BUCATA CHIAR SUB NASUL LUI DONALD TOM.

ABANDON MASINA BUZAU 2018 News BuzauAm zis mereu ca toti cititorii News Buzau sunt mai inteligenti ca ai altora…chiar daca prostii sunt multi…! J Iata ce am primit pe adresa redactiei de la R.G.

Pomelnic Biserica politicaAm zis mereu: “Mare iti e Gradina Doamne si tot mai multi ii sar gardul”! Din seria: Sa blestemam cu spor: azi – “Pomelnicele politice”. La o Biserica, cineva a intalnit astazi urmatorul “Pomelnic”: la rubrica “Vii”: Lucian, Klaus, Codruta, cu toti ai lor…si la “Morti”: Dragnea, Tariceanu, Toader, Iordache, cu toti ai lor…

dada tomaCentenar 1918

Edilul face concurenta trecutului ceausist

Toma Comp.

Remember pionieri

Elev si tricou – binom ideologic 2018

Actori pentru o piesa neosocialista

Conformism.

mistere_Buzau_bun_nou_episoade.jpg 

ELCOR 

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE