FOTO/VIDEO - Reabilitarea Muzeului Judetean Buzau, o poveste fara sfarsit

News Buzau, alaturi de consilierul PNL Raul Florescu si de alt reprezentant al presei locale, a fost prezent ieri la Muzeul Judetean, sa afle daca institutia poate, in final, sa isi onoreze prezenta pe piata culturala locala la parametrii scontati, adica sa functioneze cel putin la o capacitate limitata in cel mai scurt timp posibil. Vechile nereguli in ceea ce priveste
 reabilitarea muzeului sunt inca prezente, existand doar mici modificari de fatada. In realitate, intre ceea ce prevede caietul de sarcini si ceea ce se vede la fata locului este o mare diferenta. Sesizarile repetate ale consilierului Florescu se confirma inca o data, privind lucrarile de mantuiala realizate la MJB, sub directul patronaj al Consiliului Judetean.
Directiunea de la MJB este pe mai departe prinsa intre furcile caudine, fiind nevoita sa dea cu subsemnatul si sa explice starea de fapt, in situatia in care institutia este doar un beneficiar si nu poarta sub nicio forma raspunderea pentru modul in care s-a desfasurat proiectul de reabilitare si de dotare a institutiei. Si la ora actuala calitatea vitrinelor care urmeaza sa umple spatiul expozitional muzeal lasa de dorit. Retusurile nu sunt solutia si nu vor reusi sa creeze identitate intre ceea ce este si ceea ce prevedea caietul de sarcini din cadrul proiectului. 
Muzeul merge insa mai departe si spera ca in aceasta toamna sa poata deschide Sectia de Arta si, in plus, sa faca si o expozitie de proportii, in cadrul careia sa fie gazduit un impresionant tezaur, in parteneriat cu alte institutii din tara.
Speram ca institutiile abilitate sa demareze in cele din urma o ancheta extinsa si sa stabileasca modul in care a fost realizata reabilitarea Muzeului Judetean, spre a se normaliza situatia de acolo, pentru a se putea deschide integral si cu acte in regula aceasta institutie de cultura. Avem nevoie de o interventie a autoritatilor competente pentru a solutiona acest caz.
 
 
 
Adrian Constantin
 
 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează