Cadouri de Paste acordate angajatilor si zile libere de sarbatori. Citeste aici amanunte

Potrivit specialistilor de la Contzilla, angajatii buzoieni ar putea primi cadouri, inclusiv tichetele, oferite de angajatori, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare. Aceste cadouri  nu sunt supuse contributiilor sociale, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei. 

Desi aceste cheltuieli nu sunt supuse impozitului si contributiilor de asigurari, ele sunt deductibile limitat, fiind incluse in cheltuielile sociale. Limita de deductibilitate a cheltuielilor sociale este de 5% din fondul de salarii. Anagajatii mai trebuie sa stie ca anul acesta, prima zi de Paste se suprapune cu Ziua Muncii (1 mai) si va fi intr-o zi de duminica. Asadar “nu se pune” la libere. In schimb, potrivit legii si 2 mai (luni) este declarata zi nelucratoare. Urmatoarele zile libere sunt Rusaliile: duminica 19 iunie si luni 20 iunie 2016.

 

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează