„Mă duc la psiholog și nu e nicio rușine în asta. A fost cea mai bună decizie”

psihologNu-i ușor să spui că mergi la psiholog. Nu-i deloc ușor să admiți asta. E ca și cum ți-ai pune singur, pe frunte, eticheta „Sunt nebun“. Dar n-ar trebui să fie așa. De parcă cel care-și rupe mâna o ascunde și, cu tot chinul și toată durerea, nu spune nici în ruptul capului că și-a pus-o în ghips. Și atunci, de ce să-mi fie rușine să spun cu voce tare că am ales să mă duc la psiholog?

EFECTELE GREVEI! Medicii de familie vor avea mai mult timp pentru pacienti. Citeste aici de unde poti acum sa iti cumperi reteta prescrisa

MediciDupa protestul medicilor de familie, autoritatile promit sa ia masuri si sa le usureze munca astfel incat ei sa poata ajuta bolnavii, nu sa se ingroape in hartii. Astfel, acesti doctori nu vor mai completa zeci de formulare si vor putea sa plece in concediu, chiar daca nu si-au gasit un inlocuitor. Insa multe dintre solicitarile lor au ramas deocamdata nerezolvate.

Cine este asigurat automat la sanatate fara sa achite contributie in 2018? Afla aici daca esti printre categoriile scutite de plata

Consultatii medicaleCopiii si tinerii care isi continua studiile, gravidele, pensionarii, cei condamnati sau arestati sunt principalele categorii care beneficiaza de asigurare automata la sanatate, desi nu platesc contributie in acest sens (CASS). Lista este insa mult mai lunga si a fost completata chiar anul trecut.

In Buzau, niciun caz raportat de Rujeola de peste patru luni. Vezi aici situatia la nivel national

Rujeola BuzauPeste 10.300 de imbolnaviri cu rujeola s-au inregistrat, in Romania, de la inceputul epidemiei, in ultima saptamana raportata fiind 28 de noi cazuri raportate in 7 judete si in municipiul Bucuresti astfel:PRAHOVA – 6, BRAILA – 5, MUN. BUCURESTI – 5, CALARASI – 4, CONSTANTA – 3, IALOMITA – 3, DAMBOVITA – 1, OLT – 1,TOTAL – 28.

UPDATE LIVE GUVERN - ULTIMA ORA FOTO - SE INTAMPLA ACUM! Presedintele Cj Petre Emanoil Neagu si managerul Spitalului Judetean Buzau semneaza de primirea unor echipamente moderne de imagistica medicala (la Palatul Victoria)!

aparatura medicala pentru spitalului judetean BuzauChiar in aceste momente, in Capitala (la Palatul Victoria), Presedintele Cj Petre Emanoil Neagu si Claudiu Damian - managerul Spitalului Judetean Buzau, alaturi de alti oficiali semneaza de primirea unor noi echipamente medicale de rezonanta magnetica  (Buzaul a primit: 1 RMN – Aparat de “Rezonanta Magnetica Nucleara” si 1 PACS –   “Sistem de Arhivare și Transmitere a Datelor” ).

O URGENTA MEDICALA MAJORA - Accidentul Vascular Cerebral! Recunoaste simptomele si afla cum te poti feri de atacul cerebral

AVCRenuntarea la fumat, limitarea consumului de alcool, regimul alimentar bogat in fructe si legume, pastrarea in limite normale a greutatii corporale, controlul regulat al glicemiei si a tensiunii arteriale, precum si miscarea zilnica sunt principalele cai prin care putem reduce semnificativ riscul de atac cerebral, afectiune medicala majora si a treia cauza de mortalitate din lume.