MURIM AICI? ADIO tratamente în străinătate! Sunt probleme la formularele S2/E112, CONTROALE anuntate de CNAS

Tratamente strainatate formular E112CNAS va realiza mai multe controale în spitale pentru a descoperi neconcordanţele sau eventualele probleme apărute în eliberarea formularelor S2/E112 pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate care nu pot fi rezolvate în ţară. În 2017, au fost eliberate peste 700 de astfel de formulare.

ATENTIE! Medicamentele descoperite ca pot duce la cancer si INTERZISE in Romania exista inca in farmacii

MedicamenteO atenţionare a Agenţiei Europene a Medicamentului a scos de pe piaţa din România medicamente necesare în bolile de inimă.6 tratamente care conţin substanţa activă valsartan, produsă în China, au fost scoase de pe piaţă fiindcă, potrivit specialiştilor europeni, pot duce la apariţia cancerului. Ele se mai vând încă în farmacii, însă.

NU UITATI! Sunt modificari importante la termenul de valabilitate al cardurilor de sanatate

Card sanatateCNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit la 7 ani, adăugând că instituţia a primit semnalări telefonice că unii furnizori aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub motiv că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit.

SANGERAREA VAGINALA - Ce este normal, ce este patologic?

Sangerari vaginaleSangerarile vaginale regulate sunt normale la majoritatea femeilor. Din pacate apar sangerari vaginale si intre menstruatii, dupa contacte sexuale sau dupa ce a aparut menopauaza. Femeile se asteapta sa apara sangerarile vaginale pe masura ce uterul sufera transformari in timpul unui ciclu menstrual.

UITE DOSARUL, NU E DOSARUL! Se lucrează la modificarea legislaţiei referitoare la Dosarul Electronic de Sănătate

Pacienti dosare sanatate mediciCNAS anunţă că este în curs de elaborare proiectul unui act normativ de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii în scopul punerii în acord a legislaţiei cu prevederile deciziei Curţii Constituţionale 498/2018 referitoare la Dosarul Electronic de Sănătate (DES).