Anunt public CJ: ”Extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe a Spitalului de Urgențe Județean Buzău”

UPU BZUNITATEA ADMINISTRATIV-TERITORIALĂ – JUDEȚUL BUZĂU anunță publicul interesat asupra deciziei Agenției pentru Protecția Mediului Buzău de încadrare fără evaluare de mediu și fără evaluare adecvată a P.U.Z. – ”Extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe a Spitalului de Urgențe Județean Buzău”, localizat în Str. Stadionului, nr. 7, municipiul Buzău, județul Buzău.

INCONSTIENTA SAU REA CREDINTA? S-au inmultit cazurile de infectare cu virusul “West Nile”, provocat de intepaturile de tantari. Cum combate Toma acest fapt? Cu wi-fi in parcuri!!! E mult mai important decat o dezinsectie, nu-i asa Donald & Co?

west nile virusLuna trecuta, potrivit DSP Buzau, o femeie în varsta de 80 de ani din localitatea Puiesti a decedat din cauza virusului West Nile. Ca si cum nu ar fi fost deajuns, in urma  cu aproape o saptamana, un alt pacient (adolescent) din Clondiru s-a infectat cu acest virus. Din pacate, toata vara, Donald Tom, inca primarul orasului nu s-a ocupat decat cu asfaltari mediocre si cu wi-fi in parcuri…nici-o dezinsectie si deratizare! (ceea ce inseamna "crima cu premeditare" pentru vietile buzoienilor).

Crucea Rosie Buzau anunta: "Programul Scolar Colgate" continua!

programul scolar colgateSocietatea Nationala de Cruce Rosie din Romania - Filiala Buzau, continua proiectul "Programul Scolar Colgate", de educatie pentru sanatate in domeniul igienei orale si generale, destinat copiilor buzoieni, program sponsorizat de Colgate - Palmolive Romania. Proiectul consta in desfasurarea unor lectii educative sustinute de catre profesorii voluntari copiilor din scolile incluse in proiect.  In total participa la acest proiect un numar de 32 de scoli (9 din municipiul Buzau si 23 din mediul rural), cu un numar total de 6.751 elevi din clasele 0 - 4, precum si 115  voluntari.

Sofranul sau „aurul rosu” - Povestea celui mai scump condiment din lume si a proprietatilor sale miraculoase

SofranulSofranul este un condiment derivat din floarea de Crocus sativus, care face parte din familia iridaceaelor. Misterul invaluie originea cuvantului englezesc ”saffron”, dar textele antice sugereaza ca ar fi derivat dintr-o cuvant de origine franceza din sec.al XII-lea, ”safran”, care provine din latinescul ”safranum”.

LA ACEASTA ORA - Buzoieni si voluntari ai Filialei Crucea Rosie Buzau participa gratuit la CEL MAI MARE CURS DE PRIM AJUTOR

Prim ajutorPotrivit unui comunicat de presa al Crucii Rosii, astazi, 9 septembrie este marcata Ziua Mondiala a Primului Ajutor prilej cu care 1.000 de persoane din 41 de resedinte de judet si din cele 6 sectoare ale municipiului Bucuresti vor invata timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Rosie.

Continut recomandat