Somon cu sos de castraveti si marar - O mancare sanatoasa si delicioasa de vara

Somon cu castravetiSezonul estival este cea mai buna perioada din an pentru transformarea dietei in mod pozitiv, prin retete sanatoase si usoare, constituite din alimente care furnizeaza nutrienti esentiali, fara cantitati mari de grasimi saturate, zahar si sare in exces.

 

Alimentatia de vara permite introducerea de legume, ierburi proaspete si fructe in meniu, care ajuta la pregatirea corecta a organismului de sezonul rece.

Va propunem astazi o reteta pe cat se simpla pe atat de sanatoasa si de gustoasa: Somon fiert cu sos de castraveti si marar

Ingrediente:

  • 2 cani de vin alb sec
  • 1/2 lingurita supa de pui fara sare
  • 6 boabe de piper negru
  • 4 fire de marar proaspat
  • 2 frunze de dafin
  • 1 telina medie taiata marunt
  • 1 lamaie mica feliata
  • 6 bucati de file de somon
  • 1/3 cana de castravete proaspat
  • 1/3 cana de smantana degresata
  • 1/3 cana de iaurt semi-degresat
  • 1 lingurita de mustar (de preferat mustar Dijon)

Mod de preparare:

Pentru prepararea somonului, amestecati vinul, 2 cani de apa, supa de pui, boabele de piper, frunzele de dafin, telina si lamaia intr-o oala. Fierbeti compozitia, acoperiti cu un capac si dati focul la mic, apoi lasati totul la inabusit 10 minute. Adaugati bucatile de somon in sosul din oala si lasati-l sa se fiarba, pana cand carnea se detaseaza usor de centru. Transferati somonul pe un platou separat, folosind o spatula cu orificii de scurgere, apoi aruncati lichidul din oala. Pentru pregatirea sosului de castravete si marar, amestecati intr-un bol mediu castravetele taiat foarte fin, smantana, iaurtul, mararul tocat marunt si mustarul. Trebuie sa obtine o pasta omogena alba, care face un contrast placut cu nuanta de verde a mararului. Pentru a servi somnul fiert cu sos de castravete si marar, puneti cate un file de somon pe farfurii separate si turnati deasupra dressingul alb. Puteti garnisi fiecare portie cu buchetele de marar, pentru un decor spectaculos. Pofta buna!

A.M.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Continut recomandat