New News Buzau header

Proiect de lege: Poliţiştii și alți funcționari publici condamnaţi penal ar putea rămâne fără drept la pensii speciale

functionari condamnati fara pensii specialePoliţiştii și alți funcționari publici condamnaţi penal ar putea rămâne fără drept la pensii speciale. Deputatul REPER Andrei Lupu a depus, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii pensiilor militare de stat (Legea nr. 223/2015) prin care sunt eliminate pensiile de serviciu pentru militarii, poliţiştii, jandarmii şi funcţionarii publici cu statut special condamnaţi penal pentru infracţiuni de corupţie sau de serviciu.

Citește mai departe...

S-au inmultit proxenetii in Buzau! Poliţiştii au reținut pentru 24 de ore un buzoian cercetat pentru “foloase patrimoniale injuste” din proxenetism!

proxenet retinutZilele acestea, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 32 de ani, din Gălbinași, bănuit de proxenetism.

În urma documentării activităţii infracţionale a reieșit că, în perioada       noiembrie-decembrie 2023, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul municipiului Buzău de către o tânără în vârstă de 23 de ani, din Galați.

Citește mai departe...

Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) - Transportatorii de persoane şi mărfuri, în atenţia poliţiştilor

Politiste sexiPoliţiştii buzoieni desfăşoară, în perioada 19 – 25 februarie a.c., activităţi de verificare a legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Citește mai departe...

Cod Rutier 2024 Ce se întâmplă dacă parchezi maşina jumătate pe trotuar, jumătate în stradă

Masini parcate ilegalÎn lumea agitată a traficului urban, mulți șoferi se găsesc adesea în situații delicate atunci când vine vorba de parcarea mașinii lor. Una dintre aceste dileme frecvente este legată de posibilitatea de a parca mașina jumătate pe trotuar și jumătate în stradă. În ce măsură este legal acest lucru ne spune Codul Rutier, actualizat pentru anul 2024.

Citește mai departe...

Vremea pe două săptămâni. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în ultima parte a lunii februarie. Când și unde vin precipitațiile

Prognoza Meteo vremea News BuzauVremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, însă la munte valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor cuprinde aproape toată ţara, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 februarie - 3 martie.

Citește mai departe...