ERASMUS + KA 2: WORKING IN EUROPE- SKILLS FOR SUCCESS International Meeting in Lugo/ Spania
- Detalii
- Categorie: Social
- Publicat: Miercuri, 16 Noiembrie 2016 05:30
In perioada 06-13.11.2016 in cadrul proiectului Erasmus + KA2: WORKING IN EUROPE- SKILLS FOR SUCCESS/ VG-S2S-K-NW-15-24-013627 s-a derulat a treia activitate de invatare in Lugo/ Spania. La intalnirea de lucru s-au prezentat 12 profesori participanti si peste 40 de elevi din cele 6 tari implícate: Romania, Germania, Spania, Franta, Bulgaria, Croatia.
Romania a fost reprezentata de Catalina Ileana Postovei, Adina Enus, Daniela Anghel, cadre didactice la Colegiul Economic Buzau care au insotit un numar de 9 elevi: Bianca Popescu, Adriana Dragomir, Diana Oncioiu, Ioana Ignat, Elena Potec, Alin Banu, Octavian Popa, Eduard Ciugulea, Andrei Nitu.
Proiectul se doreste o trecere in revista a meseriilor traditionale din cele 6 tari, o evaluare a pietei muncii din Uniunea Europeana la momentul actual si identificarea abilitatilor dorite de angajatori la momentul actual. Faptul ca se pune accentul pe identificarea abilitatilor cerute si pe modul in care elevii, viitori absolventi pota vea acces pe piata muncii face ca acest proiect sa fie de real interés si de mare actualitate.
Proiectul este derulat de Colegiul Economic Buzau in parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus/ Gremania, Lycée Jules Mousseron/ Franta, Profesionalna gimnazia po ikonomika "G.S.Rakovsky"/ Bulgaria, Instituto de Enseñanza Secundaria Nosa Señora dos Ollos Grandes/ Spania, EKONOMSKA SKOLA BRACA RADIC/ Croatia. Coordonatorul proiectului este scoala din Germania.
Activitatile cele mai importante desfasurate au fost :
1. Prezentarea rezultatelor interviurilor cu agenti economici referitoare la abilitatile personale si sociale ( soft skills) cerute la angajare.
2. Compararea abilitatilor cerute in fiecare tara., identificarea similaritatilor si a deosebirilor.
3. Prezentarea orasului Lugo si a scolii gazda, participarea la ore de curs impreuna cu elevii spanioli.
4. Vizitarea unor initiative de success din orasul gazda si discutii cu angajatorii referitor la abilitatile solicitate si la modul de derulare a interviurilor de angajare.
5. Workshopuri derulate cu agenti economici de success cu privire la abilitatile cerute pe piata muncii.
6. Realizarea profilului tanarului angajat de success pe baza abilitatilor identificate pe parcursul vizitelor si a workshopurilor derulate.
7. Vizite culturale in zona pentru a identifica posibili parteneri in comunitatea locala.
8. Evaluarea activitatii de invatare.
9. Discutarea aspectelor organizatorice cu privire la viitoarea mobilitate din Germania.
"Trebuie remarcat spiritual de cooperare care a existat inca de la inceput intre elevii din cele 6 tari. Toti au declarat ca au avut numai de castigat, ei mentionand faptul ca si-au imbunatatit abilitatile de comunicare in limba engleza, de lucru in echipa, de management al timpului precum si pe cele antreprenoriale. Printre momentele apreciate de elevi s-au numarat vizitele la agenti economici de success din zona si workshopurile sustinute de acestia. Elevii si profesorii au fost invitatii primarului orasului Lugo fapt ce a demonstrate din nou importanta proiectelor internationale pentru comunitatile locale", a precizat profesorul Postovei Catalina Ileana, organizator proiect.
E.S.