New News Buzau header

FOTO - EDUCATIE DE SENZATIE LA COLEGIUL ECONOMIC BUZAU

Colegiul Economic 2Din dorinta de a oferi o educatie de mediu moderna, cu aplicatii si tehnologie de ultima generatie, Razvan Gabriel Popa a inscris in competitia Idei din Tara lui Andrei proiectul “Educatie de Senzatie” pentru Geoparcul Tinutul Buzaului. Proiectul va pune bazele unui sistem educational non-formal, prin care tinerii de la 3 licee tehnologice din judetul Buzau,

mai exact de la Colegiul Tehnic Buzau, Colegiul Economic Buzau si Liceul Tehnologic Lopatari, isi vor imbogati cunostintele despre impactul oamenilor asupra mediului. Și cum ar putea deveni elevii mai constienti de efectele noastre asupra mediului, dacanu analizand direct rezultatele actiunilor lor, cu tehnologie avansata? Geoparcul Tinutul Buzaului va deveni un laborator natural, cu statii de monitorizoare a mediului. Vor fi amplasate 4 statii generatoare de date de mediu care vor masura parametri geobiofizici, (precum CO2, CH4, temperatura, umiditate, suspensii etc) in 4 medii care se diferentiazaprin intensitatea activitatii umane: la oras, sat, intr-o zonanaturalaturisticasi o zonasalbatica. Fiecare statie va fi dotatacu o celulasolaraindependentacare va asigura energia necesarapentru a functiona. Reteaua va transmite date in timp real la statiile de lucru amplasate la cele 3 licee, dar si la centrul de practicace va fi amenajat in Geoparc. Datele colectate si analiza lor in acest centru de practicamodern ii vor ajuta pe viitorii specialisti sainteleagaprocesele care au loc in jurul lor si importanta de a le studia. Toate aceste date vor fi generate in timp real si transmise, tot in timp real, pe un server. Echipa va realiza un software care acceseazaaceste date si permite oricarui utilizator sale vizioneze, sale descarce, saconstruiascagrafice. Orice computer pe care se instaleaza acest software devine, practic, o statie de lucru, iar acest soft va fi distribuit gratuit pe internet, astfel incat sapoatafi folosit de oricine, inclusiv alte scoli sau licee.

 

In plus, initiatorii proiectului vor realiza si un ghid util atat pentru elevii, cat si pentru profesorii din domeniul educatiei de mediu, pentru a transmite cat mai bine cum functioneaza senzorii si cum pot fi folosite datele pentru a intelege evolutia mediului inconjurator.

Centrul de practicava fi dotat cu punct de vizitare deschis oricarui doritor. Elevii vor contribui la realizarea punctului de vizitare, astfel incat sase familiarizeze cu conceptele de comunicare si de constientizare a publicului larg. El va fi deschis oricarui liceu care doreste saefectueze practicade mediu, dar si scolilor locale, pentru orele “Școala Altfel” si pentru predarea stiintelor naturale. Miercuri, 12 aprilie, echipa de proiect s-a aflat in randul elevilor Colegiului Economic buzau pentru un prim workshop. Au participat 15 elevi dornici sa invete mai multe: Draghia Flavius, Marin Alin, Obeada Diana, Radu Lidia, Tanase Claudiu, Busuioc Roxana, Dobrin Andreea, Necula Alexandru, Untaru Ovidiu, Pertea Iulian, Gherghe Madalin, Gheorghe Andrei, TopanaFlorina, Codescu Alina, Beitulovici Ana. Elevii vor fi coordonati de doamnele profesoare Boaru Marinela si Stancu Luciana. Urmeazaca in luna iunie elevii saparticiple la montarea unei statii de monitorizare in Geoparcul Tinutul Buzaului.

Postovei Catalina Ileana - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Colegiul Economic 1