TV NB New header

Poti sa dai nenumarate amenzi rutiere si unii soferi tot vor incalca legea! Ce este de facut?

politistePorivit IPJ Buzau, numai in cateva ore, poliţiştii rutieri au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 65.000 de lei.

În intervalele orare 09.00 – 12.00 și 15.00-17.00, poliţiştii Biroului Rutier Buzău au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a reducerii consecinţelor acestora prin conştientizarea conducătorilor auto cu privire la necesitatea portului centurii de siguranță, dar şi a interdicţiei de a utiliza telefonul mobil în timpul condusului. În cadrul acţiunii au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenţionale ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 74 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 8 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 181 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Galați, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Mihăilești.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(10), dar şi pentru alte abateri în trafic(35).

Poliţiştii au reţinut alte 5 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la Poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului şi pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal care a vizat conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

I.G.