New News Buzau header

Tinerii care conduc agresiv si gastile de cartier - in atentia oamenilor legii!

agresivitate volanÎn perioada 11 – 15 august a.c., în intervalul orar 20.00 – 02.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier şi Biroului de Ordine Publică de la Poliţia municipiului Buzău au acționat pentru cresterea gradului de siguranta în municipiul reşedinţă de judeţ.

Acţiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, descurajarea consumului de droguri şi alcool, menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona blocurilor de locuinţe, dar şi a parcărilor centrelor comerciale, depistarea celor care produc disconfort fonic prin adoptarea unui stil de a conduce agresiv.

Au fost legitimate peste 355 de persoane, cu privire la 24 fiind efectuate verificări în bazele de date, iar 32 au fost avertizate cu privire la modul de comportare în locurile publice. De asemenea, au fost efectuate 27 de controale corporale sumare şi 22 de controale ale bagajelor.

Poliţiştii rutieri au oprit pentru verificări aproximativ 300 de autovehicule, conducătorii auto fiind testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest pentru depistarea celor care s-au urcat băuţi sau sub influenţa substanţelor interzise la volan.

Au fost constatate două infracţiuni şi aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 sancţiuni pentru abateri prevăzute de Legea 61/1991 pentru sanţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială şi 59 pentru încălcări ale normelor rutiere, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Unul dintre dosarele penale a fost întocmit pe numele unui tânăr de 27 de ani, din Buzău. Buzoianul a fost oprit pentru control în trafic, iar în urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat valoare pozitivă la cannabis.

Un alt tânăr a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea autoturismul pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, cu toate că acesta consumase băuturi alcoolice. Etilotestul a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

I.G.