New News Buzau header

Eveniment organizat de Muzeul Judetean Buzau - Schimbările climatice: între fake news și realitate (28 noiembrie 2022)

Schimbarile climatice MJBMuzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România, anunță organizarea mesei rotunde cu tema Schimbările climatice: între fake news și realitate.

            Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Buzău și are loc în data de 28 noiembrie 2022, începând cu ora 10.30, la sediul instituției din mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, Sala Amfiteatru. Agenda detaliată este disponibilă mai jos.

            De ce este nevoie de această discuție? Pentru că dovezile științifice sunt clare: există mai mult dioxid de carbon în atmosfera noastră decât în orice moment al istoriei omenirii. Ne confruntăm cu o urgență climatică: emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activitatea umană, provoacă schimbarea climatului nostru și își pun amprenta în mod vizibil și asupra sănătății oamenilor. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru casa noastră, planeta Pământ. Mai avem timp, însă nu mai avem timp de pierdut, de aceea avem nevoie de un efort comun sincronizat al tuturor actorilor din societate (cetățeni, companii, ONG-uri și autorități).

Masa rotundă este organizată în cadrul campaniei de promovare a Zilei Sustenabilității în România, inițiativă cu acoperire națională, prin intermediul căreia Ambasada Sustenabilității în România își propune identificarea de soluții și idei prin care să creștem ritmul de construire a unei societăți sustenabile. Ediția din acest an este dedicată schimbărilor climatice.

Vă rugăm să confirmați participarea la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până joi, 24 noiembrie, orele 16:00. Locurile în sală se vor ocupa în ordinea înscrierilor.

Cu deosebită considerație / Toate cele bune

Manager,

dr. Daniel COSTACHE

AGENDA EVENIMENTULUI

10:30 - 10:50 Înregistrarea participanților

10:50 – 11:00 Cuvânt introductiv

Daniel Costache, Manager Muzeul Județean Buzău

Oana Groșanu, Director Executiv, Ambasada Sustenabilității în România

Oana Matache, Viceprimar, Primăria Municipiului Buzău

11.00 - 12.00 Prezentări – panel 1

11:00 – 11:30 Exploatarea resurselor naturale în preistorie și Antichitate; Mediul înconjurător: resurse dintre cele mai variate și sustenabile

11:30 – 12:00 Fake news-ul despre schimbările climatice și efectul lui asupra comportamentului uman (conectare online prin Zoom)

Roxana Bojariu, Expert Climatolog, Administrația Națională de Meteorologie

12.00 - 12.30 Pauză de cafea

12.30 - 13.30 Prezentări – panel 2

12:30 – 13:00 Abordarea temelor legate de mediu și schimbări climatice în activitățile școlare și extrașcolare

Cristina-Aura Dragomir, cadru didactic, specializarea geografie - C.N. ,,Mihai Eminescu" Buzău

13:00 – 13:30 Ziua Sustenabilității în România. Companiile și rolul generației tinere în promovarea sustenabilității în România

Oana Groșanu, Director Executiv, Ambasada Sustenabilității în România

Gabriel Carnariu, Community Manager, Ambasada Sustenabilității în România

13.30 - 14.00 Pauză de cafea

14.00 - 14.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri