New News Buzau header

25 Martie – ZIUA POLITIEI ROMANE! La multi ani!

Ziua Politiei RomaneA devenit deja traditie pentru politistii buzoieni de a marca si sarbatori Ziua Politiei Romane– 25 Martie, prin organizarea unui cumul de activitati preventive, competitii sportive si culturale, in care vor fi angrenati totodata si elevi sau liceeni din tot judetul.

In contextul aniversarii Zilei Politiei Romane la data de 25 martie, Inspectoratul de Politie Judetean Buzau a organizat in aceasta perioada mai multe competitii cu caracter sportiv, dar si culturale si preventive. De asemenea si elevii buzoieni, din cadrul mai multor unitati de invatamant si-au aratat maestria in concursuri si in relationarea pe teme specifice cu oamenii legii. 

Prin articolul 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliției Române. Această dată a fost aleasă drept simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

 

LA MULTI ANI!

Redactia