Bataie de joc la Vintila Voda – Azilul de batrani risca sa se inchida si batranii sa fie dati afara. Vezi aici de ce

Politica Guvernului Boc a facut ca mai multe spitale din judet si din tara sa isi puna lacatul pe usa sau sa se transforme in altceva. La fel ca predecesorii sai, fosta Guvernare USL nu a reusit nici ea sa rezolve decat parial problemele din aceste unitati sociale cu toate promisiunile sforaitoare ale liberalilor aflati la conducere. Astfel, de cativa ani tot mai multe astfel de unitati au devenit azile

 de batrani si cum au fost de la bun inceput subventionate de consiliie locale, acum au ramas fara bani si risca sa fie inchise, iar batranii evacuati. Un astfel de caz este si cel de la Vintila Voda, unde spitalul s-a transformat in Azil, subventionat in principal de la bugetul comunal. Daca pana acum a functionat la nivelul de avarie, de anul acesta, complexul de ingrijiri pentru persoane varstnice risca sa fie inchis pentru ca “nu mai sunt bani si nimeni nu vine sa investeasca aici” – a declarat un localnic. Deocamdata s-a gasit o solutie de compromis – Consiliu Judetean este de acord sa ofere un ajutor in valoare de 616.000 de lei, bani care ajung doar pana in iunie a.c. In respectiva unitate sunt in jur de 47 de asistati si 24 de angajati, care vor ramane pe drumuri, in caz ca nu se gasesc solutii alternative de finantare.

 

E.S.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează