New News Buzau header

“Improving branding of rural areas through vocational education” – faza finala a proiectului

I Brave Liceul Economic BuzauPotrivit comunicatului de presa remis redactiei, Colegiul Economic Buzau se afla in faza finala de implementare a proiectului “Improving branding of rural areas through vocational education” finantat din programul Erasmus +    al Comisiei Europene, pe perioada 2014-2016. Institutiile partenere ale acestui proiect sunt:

1 CEUTÍ TOWN COUNCIL (SPAIN), TRANEMO KOMMUN (SWEDEN), LEMVIG KOMMUNE (DENMARK), VZW MIDWEST DEVELOPMENT (BELGIUM), COLEGIUL ECONOMIC BUZAU (ROMANIA), EKONOMSKA SKOLA BRACA RADIC (CROATIA), UNIVERSIDAD DE ALMERÍA (ESPANA), EXESIOS BDD (UK)

Scopul principal al proiectului este promovarea zonelor rurale cu potential turistic. Ultima reuniune de proiect, a avut loc la Buzau, in perioada 27 – 30 septembrie 2016, ocazie cu care  orasul nostru va fi  gazda pentru 10 de participanti din cele 7 tari partenere. Agenda de lucru a fost foarte variata si a cuprins ateliere de lucru cu privire la diseminarea produselor intelectuale, vizite la agenti care activeaza in turism/ exemple de buna practica:  Pensiunea Cetatuia, Moara Veche/ Berca, Pensiunea Vulcanii Noroiosi/ Scortoasa, Crama Lacerta/ Fintesti, Tabara de sculptura Magura, degustari de alimente si bauturi traditionale. Participantii au fost prezenti miercuri, 28 septembrie la o intalnire cu elevii Colegiului Economic Buzau la care a participat si o delegatie de 4 elevi din Croatia si care a avut loc in sala de festivitati a Primariei Municipiului Buzau. Oaspetii nostri au fost incantati de prezentarile realizate de elevii romani si croati cu privire la implicarea lor in proiect si de rolul pe care il pot juca elevii in promovarea unor zone turistice. Discutiile purtate pe parcursul celor 2 zile de activitate au avut ca principal scop monitorizarea activitatilor derulate pana in prezent in fiecare tara si identificarea de noi modalitati prin care principalul rezultat al proiectului/ brosura cu exemple de buna practica sa fie cunoscuta publicului larg.

E.S.