LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Casa bantuita 1250x150

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

DONATI AICI! SPRIJINITI PRESA LIBERA!

presa libera DONATI AICI banner

DONATI AICI! SPRIJINITI PRESA LIBERA!

NEWS BUZAU este un portal de stiri, dinamic, accesibil, complex, echilibrat si mai ales echidistant. Echipa de tineri initiatori ai proiectului si-au propus, si in mare parte au reusit sa realizeze un site de presa ALTFEL

News Buzau” si-a propus sa aduca in spatiul media buzoian si nu numai, stirile de care cetatenii au nevoie, deparazitate de interesele meschine si alte frustrari jurnalistice, specifice vremurilor in care traim.

News Buzau”vrea sa se inscrie in randul canalelor de stiri care, dincolo de uzuala distorsionare a stirii de presa facuta dupa algoritmi politico-economici de moment, aduce in societate acel suflu tineresc si corect dupa care tanjesc cei mai multi dintre romani.

Prin ce ne diferentiem fata de colegii de breasla?

Noi credem ca prin mai multa constiinciozitate, neapartenenta la grupuri de interese fie ele patronate de sfera politica sau economica si de ce nu, prin profesionalism, actualitate si interesul vadit catre problemele reale ale cetatenilor.

News Buzau”este la inceput (infiintat in 2011 - n.r.), dar cu siguranta va creste, atat in sondaje si preferinte, cat si in respect, pe plan local, national si international, de unde am primit semnale clare de incurajare si suport. Ne calauzim dupa dictonul: “Sa vina alaturi de noi cine vrea si sa stea deoparte cine nu intelege misiuena noastra! O ALTFEL DE PRESA!

DONATI AICI!

Titular Gavriluta Iulian

Banca Transilvania, sucursala Buzau

CONT LEI: RO33BTRLRONCRT00F5063902 (lei)

RO45BTRLEURCRT00F5063901 (euro)

 

Gavriluta Iulian, manager/administrator si actionar unic

SC.TOTALNEWSPRESSABC.SRL

CUI: 28117389; Nr. Ord. in Reg.Com: J10/186/02.03.2011

Cont nr.: RO 08BTRL01001202E79033XX deschis la

BANCA TRANSILVANIA, FILIALA BUZAU

si RO 46TREZ1665069XXX008971, deschis la

TREZORERIA BUZAU

ADRESA: str.ANTON PANN, nr. 4, judeţul BUZAU

Contact: Tel : 0729/383.372

E-mail :Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">

 

NEWS BUZAU MIC

EDITORIAL

politica Mihai Razvan Moraru PLUS BuzauDe curand avem si prefect si echipa completa la “Casa Alba”. “In sfarsit intram si noi in randul lumii” – scriam eu intr-un articol deunazi. Cine se asteapta ca de acum lucrurile sa mearga bine in judet si totul sa revina la normal, ori este naiv si desprins de realitate, ori e co-interesat in jaful oficial din Buzau. Degeaba ai un antreprenor “noname” infipt pe post si un "popa parat", mare jucator pe masa si cu afaceri murdare, in Institutia Prefectului, ei nu vor putea sa faca nimic, poate doar sa indeplineasca “comenzile” gastilor din care provin! Nimic mai mult! Asta sper sa fie clar pentru toata lumea! Totusi, trebuie sa remarcam ca vechea propunere a celor de la PLUS Buzau, in persoana lui Mihai Razvan Moraru a trezit temeri inca de la inceput si astfel toate cohordele de limbrici flausati – de la pseudojurnalistii care au adresat scrisori comunistoide lui Ciolos si pana la santajistii de serviciu, facuti “umbre” de Servicii… si-au dat labile jegoase pentru a tine inca o data, Buzaul sub talpa lor. Si au reusit!

Daca scriam noi cele marturisite de Moraru, imediat se umflau borjocii printre tapii roscati ai blogerilor de serviciu sau la umflatele jurnalizde, dar asa…a scris chiar el – Mihai Razvan Moraru, intr-o “scrisoare” uimitoare… “urbi et orbi”:

Strada transilvaniei Buzau planuri mincinoase Toma falimentDe ce nu a dat Toma din prima așa-zisele planuri ale marilor lui realizări în domeniul șoselelor? Pentru că sunt niște minciuni sfruntate. Noroc că a insistat opoziția să le scoată la iveală. Nici nu știm dacă ele existau în momentul în care faliment trăncănea despre ele.

Transilvaniei are 16 m lățime, hai maxim 18 m, pentru că fratele Google nu o fi chiar așa précis. Din pozele lui Toma reiese că toma-șoseaua are 6 benzi auto, 4 squaruri verzi, 2 piste de biciclete și 2 trotuare, adică vreo 14 m de suprafață de rulare (ne spune Codul Rutier cam cum este cu lățimea benzilor de trafic), alți minim 6 m pentru cele 4 squaruri verzi, plus 2 m pentru cele 2 piste de bicicleta, plus alți minim 3-4 m pentru cele două trotuare. Asta înseamnă un total minim necesar de 23-24 m. Oare mută și gardurile proprietarilor de pe Transilvaniei?

Acum, în tactica bine cunoscută, de aruncare a gogoșii în praf, tereacă se erijează în vocea străzii, care NU vrea asfaltarea. Din acest motiv, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu vor modernizarea toma-șoselei, edilul faliment, foarte probabil că o să schimbe planul. Deci, o înghițiți și pe asta, dragilor?

DIDIMOS

Sursa: https://www.buzau.net/stiri-buzau/cum-vor-arata-bulevardul-unirii-strada-transilvaniei-si-aleea-industriei-dupa-reabilitare-33160.html

mars Basarabia e RomaniaMESAJL AUR BUZAU: “Putem spune că suntem de prea mult timp într-o goană înfrigurată după o viață mai nouă. Toți vrem o țară mai bună și toți muncim pentru asta. Dar nu poți face o societate mai bună când țara ta... nu e făcută. România nu e întreagă, iar lipsa Basarabiei ne arde. E de datoria noastră să fim sinceri cu noi înșine și să vedem adevărul, un adevăr pe care de prea multe ori am încercat să-l ascundem și anume că nu ne va fi bine până nu suntem o țară adevărată.

Astăzi, ne aflăm în plin proces de creație. Sub ochii noștri se face societatea. Dar să nu uităm ca nu putem avea o societate, când țara noastră nu este încă întreagă.

Cea mai mare criza a societății noastre nu este reprezentată de corupție sau de sărăcie. Nu! Cea mai mare criză este cea morală! Unirea ar putea fi remediul pe care îl căutăm disperați pentru a ne vindeca.

Anul acesta Unirea se sărbătorește la Buzău! Veniți voi toți cei simțiți românește și credeți în cele afirmate mai sus. Nu vă chemam doar la un marș! Aceasta invitație este o chemare la viață a unui popor al cărui suflet tânjește să-și afirme drepturile și ascunsele dorințe. Veniți la Buzău să sărbătorim Unirea. Acțiunile noastre de azi vor pune bazele acelei Românii Mari, educată și bogată, pe care o dorim pentru viitorul nostrum”, a scris pe pagina de facebook, AUR Buzau.

Saracie Buzau Toma faliment imprumuturiCriza se acutizează! Odată cu ea foamentea, disperarea pentru locul de muncă, frica pentru că nu ne mai putem ține afacerile. Cu toate acestea edilul Buzăului, unul dintre cei mai incompetenți primari din istoria acestui municipiu, distruge orice urmă de speranță pentru buzoieni. Lipsit de empatie, fără vreo remușcare, Toma continuă cu minciunile sfruntate și lipsite de cel mai elementar bun simț. După inutilități complete (Calea Ero(r)ilor, avionul, locomotiva, panseluțe, lalele, festivaluri și chermeze precum Drăgaica și așa-zisul festival al tomatelor ș.a.) numite de el investiții, Toma vrea acum muzeu, sală de cinema, reabilitare și iaz.

Noul normal criza COVID 19Transcriptul: descrierea producătorilor

”Ianuarie 2021. Națiunilor li s-au impus restricții, iar economiile sunt pe marginea prăpastiei. Oare noul vaccin chiar ne va permite să ne întoarcem la normalitate ? Sau este un punct de răscruce în parcursul omenirii. Nu cumva e vorba de un viitor propulsat de inteligența artificială, care va vedea o nouă formă de capitalism și va fi guvernat de legi tiranice dictate de niște elite globale ? Noul normal – un documentar factual ce investighează a Patra revoluție industrială. Ce câștigă cei 1 % și ce pierd cei 99 %”.

Lagar evrei Buzau„Istoria rămâne cea mai frumoasă poveste” spune istoricul Adrian Cioroianu, iar vorbele sale sunt întărite mereu de noi informații care vin să surprindă inclusiv pe cei care se ocupă cu studiul arhivelor. O astfel de informație istorică, mai puțin cunoscută chiar și de buzoieni, este existența unui lagăr pentru evrei în municipiul nostru. Dezvăluirea a fost făcută de către reprezentanții Muzeului Județean în noul episod al rubricii „Știri din vremea războiului” Potrivit datelor cercetătorilor buzoieni, în anul 1941, din ordinul Ministerului Afacerilor Interne s-a dispus înființarea lagărelor cu ostatici evrei în unele orașe reședințe din țară, printre care și Buzău..." (Opinia Buzau).

Johannis deoreaza pe BjozaMarți, 16 martie 2021, Octav Bjoza a fost demis din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Reamintim faptul că Octav Bjoza (83 de ani) a fost numit în 2014 de către fostul premier Victor Ponta în funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

În 2015, președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Petre Tutea"Am o consolare – ca in grandoarea istorica a poporului roman eu sunt o rotita invizibila, dar sunt ... Eu in tinerete, am fost om de extrema stanga. Si la maturitate, de extrema dreapta. Iar acum ma consolez cu calitatea mea de roman intreg. ... Am fost in tinerete de stanga din generozitate. Pentru ca vorba ceea: daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, n-ai inima, daca dupa 30 de ani mai esti de stanga si nu esti conservator, esti cretin. Confundam, in tinerete, comunismul cu comunitarismul.

scrisoare catre poporul romanÎţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte. De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale? Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria , şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Alianta familiei jurnalistiZiarele nu ne mint, dar ... ne mint. Asta este opinia unuia dintre cei mai influenți jurnaliști contemporani recent concediați de New York Times. [Link: https://donaldgmcneiljr1954.medium.com/nytimes-peru-n...]

Jurnalist concediat

Jurnalismul anului 2021 este radical diferit de jurnalismul anului 1971. Citim zilnic zeci de titluri de articole din care selectam câteva pe care le citim, dându-ne seama că de multe ori titlul spune una și conținutul alta. Că titlul spune o minciună, iar conținutul dă o explicație selectivă. Un exemplu din România sunt titlurile periodice care anunță că se vor legaliza căsătoriile homosexuale ori că CEDO impune României să o facă. Aceste titluri sunt intenționat distorsionate pentru a atrage atenția. În jurnalismul occidental aceste titluri sunt numite "attention grabbers / titluri care atrag atenția".

Palatul Comunal BuzauNațiune, națiune! Mare națiune, adică cei sub 30.000 de buzoieni care l-ați votat pe edilul minune, mare atenție: toma-faliment, edilul cel mai iubit dintre edili, a inventat școala circulară.

Cercel incendiu BalsÎn actualul context titlul editorialului de față poate părea cel puțin ciudat! Incendiul de la Matei Balș, care urmează incendiului de la Maternitatea Giulești, al incendiului de la Colectiv, și al incendiului de la Piatra Neamț, se înscrie într-o serie nefastă de evenimente pentru care nimeni nu o să răspundă! De ce? Pentru că în realitate nimeni nu a răspuns nici pentru celelalte; așa cum nu răspunde nimeni de tot ceea ce se întâmplă în România din 1989 încoace. Nici ”ei”, nici ”noi”.

Toma faliment Buzau TransbusTransbus Buzău - Una dintre găurile negre ale primăriei lui Toma, fata mare căreia nici gura nu îi miroase.

          Ne aducem aminte marile promisiuni electorale (minciuni sfruntate și ordinare) ale actualului faliment șef al municipiului Buzău. ”Vă dau Transport european!” spunea el atunci, iar buzoienii ”Vreeeeem!”. ”Vă dau Transport în siguranță și comfort” zicea el atunci, iar buzoienii ”Vreeeeeem!”. ”Vă dau .... Nu se mai poate!” spune el acum (singura dată) când spune adevărul! ”Ce ne-am luat-o” spun încă buzoienii. Dar să ne amintim pe scurt întreaga poveste, și să vedem lucrurile așa cum au stat ele de la început!

Momentul zilei

Protest buzoieni BucurestiManifestarile libere ale cetatenilor impotriva masurilor de restrictie din Pandemie au continuat si astazi in Capitala si alte orase mari din tara. La protestele din Bucuresti au participat si mai multi buzoieni, care si-au manifestat astfel vointa impotriva”dictaturii” instaurate in tara!

CNAS Astra Zeneca TrombozeConspiratie, conspiatie...dar sa stim si noi! Document oficial CNAS catre CJAS-uri: Adresa oficiala: "Spre instiintare profesionisti ... "COVID 19 VACCINE ASTRA ZENECA: RISC DE TROMBOCITOPENIE SI DE TULBURARI DE COAGULARE"....

Riscati?

 

 

 

 

 

 

 

  

CNAS Astra Zeneca Tromboze

Urbis serv asfaltari ploaieDupa ce Donald Tom a lasat de izbeliste strazile din Buzau cu cratere mari in asfalt cum nu au mai fos tniciodata in oras, acum el isi bate joc de banii “ieuropeni” si imprumuturi si asfalteaza pe..ploaie! Cuza, directorul Urbis, un “profesionist” sadea, cum se recomanda cu emfaza in sedinta CLM trecuta, a trimis muncitorii sa umple gropile cu…apa!

Expozitie Martisor Arte BuzauExpozitie inedita la Liceul de Arte “Margareta Sterian” din Buzau! Elevii clasei a XI-a si-au expus picturile chiar pe gardul institutiei spre incantarea trecatorilor!

Gunoie si lemne taiate ilegal Crang BuzauIn timp ce snobii se arunca in seile ATV-urilor si se pozeaza sleampad pe retelele de socializare, Parcul Crang din Buzau este lasat de izbeliste, plin de gunoaie si altele (imagini transmise de mai multi buzoieni, duminica - 31.12.2021). Mai mult, au reaparut taierile ilegale de arbori si nimeni nu ia nicio masura in acest sens. Toti se multumesc cu explicatiile macacului sef, care o da intr-una cu “copacii bolnavi” ce trebuie culcati la pamant - in timp ce materialul lemons ajunge fie la fabricile grupului mafiot si transformate in rumegus de vanzare, fie este vandut ilegal, la apropiatii gruparii!!

NEWS BUZAU Sofer TRANSBUS BUZAU fura o bicicletaIn timp ce jurnalistii independenti sunt dati in judecata pe bani publici - Case de Avocatura - (vezi Raportul Curtii de Conturi Buzau), angajatii incomozi sunt dati afara prin falsuri, politia tace (vezi falisificarea Inspectiei tehnice) si directorul Gica Toader isi vede mai departe de tot ce stie el sa faca mai bine..., un “catel” de-al lui – R.G., sofer la societatea bugetofaga amintita, "fura" o bicicleta, dintr-o comuna din Buzau (Traseul 14 – sat Udati - data: 19.12.2020 - POTRIVIT IMAGINILOR SURPRINSE DE O CAMERA DE SUPRAVEGHERE!).

PNL sigilatSurprize, surprize la inceput de an! In timp ce fostul sediu al PMP Buzau “s-a amanetat” formatiunii dragi lui Toma (AUR), pe unul din sediile PNL Buzau a aparut un sigiliu cu amenitarea tipica meltenaului cocotat nereprezentativ pe scaunul de la Palatul Comunal. Este clar unde bate “saua ca sa priceapa…rulmentul!” – la voturile consilierilor liberali din CLM. Hai sa vedem….e vorba de santaj, nesimtire sau pur si simplu grohaiturile lui Facalet?

 

 

 

 

 

 

 

PNL sigilat

Cuibusorul de nebunii CJ BuzauNEWS BUZAU va prezinta in EXCLUSIVITATE o prima Casa de protocol a CJ Buzau, dupa unii “Adevarat Cuibusor de nebunii”, unde se pare ca se petrec atat “intalniri de taina" cat si petreceri deocheate private, pe bani publici! Putini stiu ca buzoienii platesc niste case de protocol si deconteaza cheltuieli enorme pe unele locatii tinute “la discret” de privirea marelui public. Da, ati ghicit - este vorba despre Casele de protocol ale unor institutii publice, in care se dedau la dezmat functionarii publici, amantele si apropiatii lor!

Politist Buzau fara masca IPJPolitistii locali tot mai obraznici! Dupa ce unora li s-au facut nenumarate dosare penale pentru ca, la porunca – calca legile fara nicio remuscare, iata cum se comporta in plina pandemie: FARA MASCA! Bataie de joc! Astazi 12.11.2020, la Biroul de Imigrari ce apartine de IPJ Buzau (MAI), un “organ” ofera indrumari publicului… fara masca! Pardon, organu o are…dar agatata in geam, la intrare.

Buzaul inundat de 78 la suta prostieToma – 78% la alegeri in “Buzaul rosu” (din 35%!!!)! Prima ploaie – prima inundatie de…prostie! Rablele “Hibrid” aduse de la acelasi tigan din Olanda iau apa si lasa in urma bucati din autobuz! Politia pact cu Transbus si Toma! Desi exista ruta ocolitoare asfaltata de tintestean…soferii adusi de macac…prefera balta! Ei sunt mai presus de lege! “Orasul deschis”, ma? Doar la hotie si prostie!

Mita electorala Primar Toma Buzau 2020Dupa ce timp de 30 de ani, persoanele varstnice au fost doar masa de manevra a PSD, acum acestia mai au parte de o umilinta: pe fondul saraciei sunt pusi de Toma la coada pentru "o firimitura" de la masa bogatilor! Nu am vrea ca de "Ziua persoanelor varstnice" - 1 octonbrie, sa se interpreteze ca acest reportaj este menit sa arunce cu noroi in persoanele varstnice! Departe de noi acest lucru! Ei nu au nicio vina...poate doar ca l-au votat pe cel care e reprezentantul umilintei si a grobianismului ontologic!

masina primarieObicei de comunistoid nesimtit! Toma si alaiul de pesedei folosesc masinile primariei in campania electorala din judet! Nu este de ajuns ca toti cei care au masini pe mana, cu combustibil pe banii buzoienilor isi folsoesc masinile date de la primarie pentru a-si face cumparaturi, a-si rezolva treburile personale si a-si plimba amantele din dotare....acum au trecut la un nivel superior de nesimtire si batjocura: se duc in judet si in afara lui pentru treburile electorale! Nesimtitii! La ultimul CLM aproape toti consilierii locali din CLM Buzau au votat ca vitele - suplimentarea cotei de combustibil la masinile primariei...venea campania electorala, nu?

Gica Toader manivela lui Toma falimentInregistrare AUDIO primita "pe sub usa"cu ruda lui Toma faliment, directorul TRANSBUS - Gica Toader, amenintand soferii "din dotare": "va fac in sange". "Elementul", fosta sluga a lui TOMA la "ROMET", nu este la prima abatere de acest fel, el e deprins si sfatuit de stapanul lui sa intimideze cu procesele si plangerile penale jurnalistii, care prezinta matrapazlacurile facute de gasca sa penala!

ELCOR 

Continut recomandat

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image

Jooble

Bannerul JOOBLE 300x350

Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE