News Buzau new header Craciun

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Mini print 2 banner

Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

DONATI AICI! SPRIJINITI PRESA LIBERA!

presa libera DONATI AICI banner

DONATI AICI! SPRIJINITI PRESA LIBERA!

NEWS BUZAU este un portal de stiri, dinamic, accesibil, complex, echilibrat si mai ales echidistant. Echipa de tineri initiatori ai proiectului si-au propus, si in mare parte au reusit sa realizeze un site de presa ALTFEL

News Buzau” si-a propus sa aduca in spatiul media buzoian si nu numai, stirile de care cetatenii au nevoie, deparazitate de interesele meschine si alte frustrari jurnalistice, specifice vremurilor in care traim.

News Buzau”vrea sa se inscrie in randul canalelor de stiri care, dincolo de uzuala distorsionare a stirii de presa facuta dupa algoritmi politico-economici de moment, aduce in societate acel suflu tineresc si corect dupa care tanjesc cei mai multi dintre romani.

Prin ce ne diferentiem fata de colegii de breasla?

Noi credem ca prin mai multa constiinciozitate, neapartenenta la grupuri de interese fie ele patronate de sfera politica sau economica si de ce nu, prin profesionalism, actualitate si interesul vadit catre problemele reale ale cetatenilor.

News Buzau”este la inceput (infiintat in 2011 - n.r.), dar cu siguranta va creste, atat in sondaje si preferinte, cat si in respect, pe plan local, national si international, de unde am primit semnale clare de incurajare si suport. Ne calauzim dupa dictonul: “Sa vina alaturi de noi cine vrea si sa stea deoparte cine nu intelege misiuena noastra! O ALTFEL DE PRESA!

DONATI AICI!

Titular Gavriluta Iulian

Banca Transilvania, sucursala Buzau

CONT LEI: RO33BTRLRONCRT00F5063902 (lei)

RO45BTRLEURCRT00F5063901 (euro)

 

Gavriluta Iulian, manager/administrator si actionar unic

SC.TOTALNEWSPRESSABC.SRL

CUI: 28117389; Nr. Ord. in Reg.Com: J10/186/02.03.2011

Cont nr.: RO 08BTRL01001202E79033XX deschis la

BANCA TRANSILVANIA, FILIALA BUZAU

si RO 46TREZ1665069XXX008971, deschis la

TREZORERIA BUZAU

ADRESA: str.ANTON PANN, nr. 4, judeţul BUZAU

Contact: Tel : 0729/383.372

E-mail :Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">

 

NEWS BUZAU MIC

Terasa Galleria Caffe

Galleria Caffe

EDITORIAL

ruso turc razboiDesfăşurarea războaielor ruso-austro-turce de la sfârşitul sec.XVII şi începutul sec.XVIII pe teritoriul Ţărilor Române, a avut consecinţe nefaste asupra populaţiei: sporirea obligaţiilor pentru aprovizionarea armatei imperiale ţariste, care staţiona pe teritoriul Principatelor, cu furaje, mijloace de transport, participarea la diverse munci , jefuirea locuitorilor.Toate acestea au provocat sărăcie, moartea vitelor, foamete şi deznădejdea populaţiei.


Prin decret imperial rus a fost impusă Moldovei ,o sumă de 774375 de lei , bani necesari procurării de provizii şi furaje pentru armata rusă. În data de 22 decembrie 1809 , mitropolitul Gavriil Bănulescu –Bodoni şi boierii Divanului Moldovei îl informează pe senatorul Kuşnikov numit de ţar, preşedinte al Divanurilor Moldovei şi Ţării Româneşti , despre starea grea a ţării şi de decizia luată în Obşteasca Adunare cu privire la colectarea sumei de 258125 lei , necesari pentru procurarea unei părţi de provizii şi furaje pentru armata rusă.
,, Întru acest chip , fiind cugetările credinţii noastre cu capite şi genunchi plecată, văzînd cuprindire împărătescului ucaz, ştiind şi ticăloşia ţerii noastre, am fost siliţi a faci Obştiască Adunare de trii şi patru ori , ca doar vom găsi chipul lucrării, măcar a părţii dintâiu, ci să hotărăşte de la ghenarie până la maie, ca să avem vremi a năzui şi a ceri milostivire împreună cu începire lucrării. Mare au fost nenorocire a noastră să videm că de a să împlini în natură, nici până la socotinţi nu vine o lucrări ca aceasta. Pentru că fără a găsi alte cuvinte de arătări, iată ţara de faţi , ea să îngrozeşte de foamite, pentru că protimisind săvârşirile slujbilor împărăteşti , nici primăvara, nici toamna ,nu au rămas locuitorilor vremi de a faci arături şi sămănături, şi Moldova este în trebuinţi acum de un agiutoriu de pâine spre hrana săracilor, acelor cari cu credinţe s-au jărtfit pentru slujbile împărăteşti. În cumpărătoare de bani, iarăşi , socotind un preţ de 15 lei de cetfert(cetfert=7,5 puduri,1 pud=16,4kg) pe această sumă de 51625 cetferti făină, crupi, şi orzu, una cu alta am găsit că această sumă alcătuesc 774365lei piste tot, iar o a trie parte a cărie socotinţe am găsit a intra alcătuieşte 258125lei. Cu plecare sufletiască am căutat a afla chipuri pentru această trie parte în bani , spre a arăta supunire şi râvnă, ci este sădită în inimile noastre cătră apărătorul şi mântuitorul monarh, dar nici întru un chip nu am cutezat a hotărî ca să punem asupra lăcuitorilor satelor nici ce mai mică dare de bani preste celi rânduite, din cari să împlinescu banii porţiei cărnii, banii spitalului pe toată luna,şi să urmezi şi celelante cheltuieli oştineşti, pământeşti şi a poştilor.Pentru că osăbit de ticăloşie întru cari să află locuitorii satilor, obosiţi de slujbi , lipsiţi de hrană, însărcinaţi cu cărături de lemne pentru spitaluri, cu cărături de fân şi cu altile multe , încât la iarnă să apropie a să răsipi. Dar, apoi, , tot întru aceasta şi vrem sarcina cari s-au pus asupra lor a cărăturii de 98000 de cetferte praviant şi furaj din magaziile Molodovii la Hârşova, la Bucureşti şi la Buzeu, cale de 50 şi 60 ceasuri în vreme de iarni, a cărie cărături transportul întâi să urmiazi, şi de va agiunge la locul rânduit nu putem şti. Iar ţerii să faci prăpădire şi de milioane păgubire, în pierzare vitelor aceasta o vedem..”
După ce arătau , de unde se vor strânge banii, conducătorii moldoveni cereau îngăduinţa ţarului:,, Cu cinstire arătăm exţelenţei voastre, ca să aduci înaintea pragului măririi sale preamilostivului împărat, lacrămile norodului Moldovii, râvna ce din tot sufletul, credinţa din toată inima, supunire ce mai desăvârşită şi neputinţa stării cei jalnice.Si că nu mai rămâne altă nădejde , sfârşindu-să toate celelalte, decât numai a năzui la împărătiasca îndurare şi milostivire.Căci a măririi sali sîntem cu toate zilele vieţii noastre şi înspăimântaţi, întristaţi de diznădăjduire neîmplinirii , aşteptăm milă şi mângâiere de la izvorul mântuirii măririi sali.”
Bibliografie
-.Demir Dragnev, Larisa Svetlinicii , Documente privitoare la istoria Ţării Moldovei în perioada războiului ruso -turc 1806-1612, Edit.Academiei Române, Edit.Istros a Muzeului Brăilei,, Carol I”, Bucureşti-Brăila, 2019.

 

Prof. Adrian Stroe

crucea mamii fotoA purta Crucea lui Hristos este un dar divin de care au parte numai martirii creștini. De aceea „crucea mamii lor” este o blasfemie la adresa Crucii. Hristos a spus că fiecare om își duce o cruce a vieții. Este o opțiune de credință individuală, urmarea lui Hristos. „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze” (Mt 16,24).

tablite tartariaÎn Europa de Vest nu se cunoaste istoria României si cei care o viziteaza acum vãd sãrãcia materialã de astãzi, si nicidecum milenara ei bogãtie culturalã si spiritualã.

                 In plus, propaganda maghiarã din SUA se bazeazã pe milioanele de dolari ale D-lui Soros, care finanteazã edituri si opinii la Bucuresti, în timp ce în Elvetia am auzit de la un doctor în istorie (la Geneva, în iunie 1999) cã Transilvania a apãrut în secolul XIII si de la un ambasador francez în România (la Lausanne, în noiembrie 1998) cã poporul român a dispãrut timp de 1000 de ani ca sã reaparã, ca prin miracol, în secolul XIV !

repere turidtice arhitecturaMulţimea ctitoriilor din veacurile al XVII-lea şi al XVIII-lea aparţin fie unor reprezentanţi ai elitei boiereşti mai vechi, fie unor boieri ridicaţi în funcţii. Elita era înrudită cu cei cărora istoricul Răzvan Theodorescu le atribuia apelativul de „homines novi“, boieri fără ascendenţe prea vechi, dar ridicaţi la mărire de către nişte suverani ce căutau ei înşişi să-şi găsească filiaţii cu vechile dinastii ale principatului.

Henry KissingerHenry Kissinger, figură marcantă, dar și controversată a diplomaţiei americane, a fost secretar de stat sub preşedinţii Richard Nixon şi Gerald Ford, a murit la vârsta de 100 de ani, a anunţat organizaţia sa miercuri, într-un comunicat de presă.

Romania profundaA fost o tarisoara care mai exista inca pe harta ,situata la poarta Balcanilor ce se intinde pe o parte din teritoriul mare al dacilor ,numiti cei mai viteji dintre traci;o cheama azi Romania.Dumnezeu a inzestrat-o cu munti semeti ,dealuri si cimpii manoase cu o delta si iesire la mare.Apoi i-a mai dat si multe bogatii la sol ,paduri ,ape si izvoare cristaline si la subsol aur ,metale rare si diamante. Aceste bogatii au fost tinta celor hrapareti ,dusmani ai nostrii de-a lungul vremurilor ,romanii ,turcii ,imperiul austro-ungar si la urma comunismul introdus pe ruta ruseasca si la noi

Perle guvernamentale C19 2023Zgomot de cătuşe şi vînturi devastatoare s-au abătut peste antipatiile şi simpatiile din politică, ca întotdeauna, la sfîrşit de an! Niciodată DNA n-a avut de instrumentat un dosar cu un prejudiciu atît de mare! Va pierde caracatiţa puterii nişte braţe? Adică nişte porci din cocina politică iohannistă vor fi sacrificaţi înainte de sărbători, semn că Justiţia face minuni pentru naţiune, în timp „angajaţii” instituţiei vor petrece liniştiţi în cîntări de slavă şi bucurie cu salarii şi pensii de înălţimea Everestului?

Tancabesti asasinare CZCCunoscut drept "Capitanul", intemeietorul Miscarii Legionare din Romania - singura "Miscare" spirituala romaneasca, deosebita de nazismul lui Hitler si de fascismul lui Mussolini - (chiar daca au avut colaborari oficiale - neacuzata insa la Tribunalul de la Nürnberg datorita desprinderii clare de ideologiile mentionate mai inainte), Corneliu Codreanu a fost asasinat în noaptea de 29-30 noiembrie 1938, alături de Nicadori şi Decemviri, la ordinul lui Carol II, şi al lui Armand Călinescu, cu acordul puternicilor mondiali de atunci.

Nationalist patriot Prof Iscru Art emis„România este stat naţional, suveran, unitar şi indivizibil” (Art. 1 din Constituţia României).

Readucem în discuţie această chestiune fundamentală într-un moment greu al naţiunilor lumii, în context şi al naţiunii noastre, azi, când împătimiţii dominaţiei planetare pun deschis problema lichidării acestei principale permanenţe a istoriei - Națiunea, „poporul istoric”, cum i-a spus Eminescu. Readucem, am spus, căci cercetând şi reflectând îndelung, valorificând şi contribuţia înaintaşilor, problema aceasta am abordat-o şi am rezolvat-o ştiinţific într-o carte recentă şi am reluat-o apoi, ca atenţionare, ca avertismnet, ca semnal de alarmă, în câteva studii publicate în presă.

SRI SIEÎn 2007, George Maior, pe atunci şeful S.R.I. ridica insistent, în „Cotidianul”, în „Revista 22”, la „Bookfest”, peste tot pe unde a putut, ideea comasării S.R.I. cu S.I.E. într-un singur serviciu de intelligence. Acest lucru se întîmpla la foarte scurt timp după scandalul bileţelelor lui Coldea, iscat de Mircea Geoană, preşedintele P.S.D., care a acuzat implicarea S.R.I. în obţinerea şi livrarea de informaţii compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale către Traian Băsescu, suspendat din funcţie la acea vreme. Care scandal al bileţelelor s-a iscat taman cînd Geoană cererea numirea unui şef la S.I.E, postul fiind vacant după demisia lui Claudiu Săftoiu.

Patriot Fasss 2023Un ...rromân se suise într-o zi ploioasă pe acoperiș să astupe o gaură prin care îi intra apă în casă. Gaura era veche, dar în purul stil românesc amânase reparația găsind mereu altceva mai bun de făcut. Acuma ploua cu găleata și îi ploua în pat. Un vecin văzâdu-l îi spune că nu e momentul să se suie pe acoperiș, că poate aluneca, dar el nu, că acuma îi crapă buza.

repere turidtice arhitecturaMulţimea ctitoriilor din veacurile al XVII-lea şi al XVIII-lea aparţin fie unor reprezentanţi ai elitei boiereşti mai vechi, fie unor boieri ridicaţi în funcţii. Elita era înrudită cu cei cărora istoricul Răzvan Theodorescu le atribuia apelativul de „homines novi“, boieri fără ascendenţe prea vechi, dar ridicaţi la mărire de către nişte suverani ce căutau ei înşişi să-şi găsească filiaţii cu vechile dinastii ale principatului.

Jonathan Jackson ortodoxÎntr-o lume în care majoritatea celebrităţilor alege să-şi trăiască altfel viaţa, câştigătorul a patru Premii Emmy Jonathan Jackson, actorul, cântăreţul, compozitorul şi scriitorul, cunoscut mai ales graţie interpretării lui Lucky Spencer din serialul “General Hospital”, a ales o altă cale: cea a credinței ortodoxe, tranziţia lui de la adventism spre vechea credinţa, trecând prin România. Jonathan şi familia să se pregătesc acum spre a fi botezaţi de Paşti.

Momentul zilei

lumea ca balci"Avem politişti pedofili şi ciobani zoofili. Avem tăt felu' de Pomohaci. Fiscul mai are puțin şi trimite somații la copiii care au făcut bani din colindat... Pilonii de pensii stau să pice iar pensionarii au mai multă încredere în SuperBet. Vaccinurile sunt obligatorii, sub amenințarea armei, ca la Hitler, dar nu se găsesc în farmacii. Ministrul Educației e semianalfabet.

semafoare in rond BuzauIeri, IA din Palatul Comunal – Kaizen-Faliment si-a pus in aplicare unul din planurile de blocare totala a circulatiei rutiere in Buzau . Urand totul in jur si implementand proiectele dupa cum il taie capul, Donald Tom a incercat kaizerian sa pun in functiune semafoarele din rond, sub atenta supraveghere a politistilor care..le pazeau si injurau pe sub ascuns.

asfaltare Troia ploaie BuzauMai multi cititori ne-au transmis fotografii cu o asfaltare marca cuplului celebru Toma Faliment – Troia! Bataia de joc continua pe bani publici…”marea asfaltare” a avut loc sambata 4 noiembrie pe ploaie, bulevardul Republicii din municipiul Buzau! Troia este o mai noua firma a Arhiepiscopiei Buzualui si Vrancea prin intermediari, cu care Toma Faliment se intelege foarte bine….oare de ce?

militieni la carciumaAm primit un clip video interesant, despre militieni…sper sa va placa! Orice asemenare cu persoane cunoscute nu este deloc intamplatoare! De asemenea nu stim daca filmarea este facuta in birourile MAI (SRI, DIPI sau STS!) – poate sa fie o simpla coincidenta! :D

Fantani arteziene stricate Platou dacia BuzauVoi barzilor ce cantati in ode si osanale “marile realizari” ale celui mai slab, nesimtit si urat primar – Toma Kaizen-Faliment…nu mai ziceti nimic cand, la numai cateva saptamani de la asa zis-a inaugurare a Platoului Dacia, reabilitat melteneste, tevile crapa de prostie, iar cea mai scumpa apa din tara, curge nesitngherita pe sub dalele slefuite si puse stramb de..Doreli?

arbusti uscati Toma BuzauBuzoieni...era in 2018....Toma..la fle de prosti, dar noi? CUTIA CU AMINTIRI... Am avut dreptate! Copacii lui Donald Tom se usuca vazand cu ochii (ca si el de altfel)! Cumparati pe banii buzoienilor, actiune "cantata" de presarii platiti pentru asta, copacii plantati de Donald Tom, isi dau obstescul sfarsit. Cat de prosti ne crede acest taranoi din Tintesti?

probleme platou DaciaPresa platita de Toma faliment, cel mai slab si hot primar din istoria recenta a Buzaului s-a intrecut care mai de care sa laude noua realizare a meltenaului – inaugurarea Platoului Dacia, dar s-au facut ca nu vad problemele de acolo. Dupa ce luni de zile a fost un santier permanent, ducand la exasperare cetatenii, asa zis-a finalizare a lucrarilor nu seamana nici pe departe cu proiectul initial,

Toma a redeschis pentru buzoieni (din mila?!) zona zero a municipiului…am zice tocmai la fix, pentru ca derbedeii din jurul sau – cu mintile mustind a droguri si bautura, sa afiseze scandalosul film cu secvente sexi si violenta maxima, intr-un loc public, in vazul tuturor (potrivit programului BIAF - filmul a inceput sa ruleze de la ora 18 30...cu mici intarzieri - deci la o ora nepotrivita, intr-un loc nepotrivit, cu public nepotrivit!!!).

eroii de la felul intaiPentru ca este o perioada de relaxare si odihna, va oferim un video amuzant! Eroii sunt peste tot...ca si anti-eroii! Rasul, ca panaceu universal este cel care face ca problemele si supararile sa isi piarda din putere atunci cand acesta navaleste peste fiinta noastra.

Primarul Toma Constantin Concurs interactivFacem un mic concurs (sa controlam daca postacii s-au intors cu bine de la Bruxelles si din vacantele platite din bani publici!):

CE FACE PRIMARUL TOMA IN POZA DE FATA?  

 

 

 

 

parcari neismtite zica Buzau TomaCine mai credea ca Tomita are grija de buzoieni, mai are inca o dovada ca sa renunte la naivitate si sa vada adevarul! Melteanul de la Palatul Comunal, cel mai slab si hot primar din istoria Buzaului, lasa gasca lui penala sa incalce legea…probabil nuntasii de la Hotel Pietroasele au parcat zilele trccute direct pe dalele tocmai puse, pe bani publici! Oare rezista ele la asa greutate, sau se sparg imediat (cum s-a si intamplat!)?

TOMA si FireaDupa demisia de “oroare” a toapei H(F)irea, urmeaza cea a lui Tomitza de la Bulau? Sa vedem cine arunca mai bine cutitele in spate si cand?! De injunghiat pe la spate, sigur o sa se intample, pentru ca este o traditie la social-democrati, respectata cu sfintenie..inca din 90!

Asfaltari probleme SageataPe adresa redactiei, ne-au venit mai multe sesizari din comuna Sageata, legate de asfaltarea din localitate. Ca se face…foarte bine! Cum se face? Ramane de gandit si analizat! Toate legile in vigoare, prevad ca orice cetatean are dreptul la accesul neingradit pe proprietatea sa!La Sageata se pare ca “Dorelii” nu tin cont de asta!

Bezna in parc inviere 2023Asa cum de Inviere chiar si dracul este pomenit in Biblie, si in Buzau aratarea lui intrupata – Toma faliment a fost prezent prin dispozitiile sale dracesti si in bataie de joc – BEZNA IN PARCURILE ORASULUI DE INVIERE!

Cu totala lipsa de consideratie pentru credinciosi, primarul degeaba al municipiului “deschis, circular, magnet” la parandarat - a lasat in bezna un oras intreg, mai ales in parcurile din Buzau . Dupa cum se stie, dispozitia aberanta a primariei de a nu se circula de la miezul noptii pana pe la 6 dimineata prin parcuri (masura inutila, neaplicabila si in bataie de joc), nu a fost suspendata macar nici in noaptea de Inviere din acest an. Total dezinteresat de nevointele oamenilor care se intorc, dupa traditie, cu “Lumina” in candele spre casa si de cea mai importanta slujba a Bisericii Ortodoxe, melteanul comunistoid si-a varsat ura, dezinteresul si zoaiele comuniste peste “Lumina Invierii” (probabil la ora aia era abtiguit” – spun zvonacii).

ELCOR 

Continut recomandat

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP!

Jooble

Bannerul JOOBLE 300x350

Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE