LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA ! Din 1 septembrie de la ora 18:00!

Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

FOTO - Elevii Colegiului Economic Buzau au fost gazdele unei sezatori dedicate MARII UNIRI

 

La această activitate au fost invitaţi elevi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău, elevii Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive, membrii ai ansamblului de dansuri tradiţionale SNAC Amicii, elevi ai Şcolii Gimnaziale din Breaza, membrii ai ansamblului folcloric. Invitați de seamă au fost și elevii și profesorii din Spania, Italia, Lituania, Polonia, participanți la o primă activitate de învățare în cadrul proiectului Erasmus + ”Lets BET for heritage”. Pentru a aduce în centrul atenției frumosul, elevii de la Colegiul Economic au realizat o expoziţie cu obiecte de artizanat românesc autentic: ţesături (covoare, carpete, brâuri, fote, scoarțe, ștergare), costume populare (ii, fote, catrințe), obiecte din lemn și împletituri (jucării, fluiere, boluri și castroane), obiecte din lut și ceramică (castroane, farfurii, căni, oale, păpuși), etc. Fetele au organizat o paradă a costumelor populare din diverse zone ale țării. Totodată, elevii au participat la atelierele de lucru în cadrul cărora au învățat să coasă, să împletească, să cioplească în lemn, să toarcă. Elevii au vrut să demonstreze că nu trebuie uitată frumuseţea obiceiurilor şi tradiţiilor strămoşeşti, dar mai ales importanţa păstrării acestora şi pentru generaţiile viitoare, aşa că au pregătit şi un program artistic, cu cântece și jocuri populare. Ansamblul Folcloric Sânzienele, ansamblul de dansuri de la Școala Gimnazială Breaza, ansamblul de dansuri tradiţionale SNAC Amicii și cântăreața de muzică poplară Costache Alexandra au încântat publicul cu momentele lor. Oaspeții au fost întâmpinați de elevii noștri după datina străbună cu pâine și sare. Iar la final, părinții i-au încântat pe copii cu bucate alese, bucate tradiționale. Prin realizarea acestei activităţi am urmărit să-i aducem pe elevii noștri cât mai aprope de tradiție, obiceiuri și folclor, pentru că toate acestea sunt simbolul patriotismului şi a frumosului.

Organizatori: Olteanu Lucia, Mirea Mihaela, Budău Vali Măriuca și elevii din clasele IX-XII.

Ecaterina STROESCU

Colegiul Economic Buzau

 

EDITORIAL

schimbari climatice SOTTChina continuă să se confrunte cu ploi torenţiale şi inundaţii fără precedent. Milioane de oameni au fost afectați, iar infrastructura agricolă este într-o stare foarte proastă. Provincia Henan din China a fost cea mai grav afectată până acum, cu cantități record de precipitații și inundații din iulie, care au ucis cel puțin 71 de persoane și au afectat 12 milioane.

Razboiul Cognitiv NATO„În timpul muncii mele de jurnalist am efectuat cercetări pe subiecte uneori cu adevărat deconcertante; dar cele pe care le-am făcut aici sunt unele dintre cele mai terifiante”. - Ben Norton

Guvernele occidentale din alianța militară NATO dezvoltă tactici de „război cognitiv”, bazate pe presupusele amenințări din partea Chinei și Rusiei. NATO dezvoltă noi forme de război pentru a duce o „bătălie pentru creier”, în termenii alianței militare. Cartelul militar NATO condus de Statele Unite a testat noi moduri de război hibrid împotriva adversarilor săi autoinventați, inclusiv războiul economic, războiul cibernetic, războiul informațional și războiul psihologic.

EXPERIMENT VACCINARE RESTRICTIIHeather Papowitz aplică pe români un experiment unic în lume. Mai exact, o etapă inedită a marelui experiment global, care n-a mai fost încercată pe nicio altă nație.

Toma Romascanu pamblicari buzauGata, după 16 ani, a fost inaugurat podul de la Vadu Pașii, o punte de mare ajutor pentru toți buzoienii care locuiesc sau au nevoie să circule pe ruta Buzău – Vadu Pașii și mai departe. Am zis cu toții ”în sfârșit!”. Cum era firesc cel care a făcut onorurile a fost președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel care are 100% meritul că această lucrare a fost finalizată.

Toma prins cu minciunaDespre minciunile, manipularea și aburelile preșei tomiste din Buzău am tot scris, iar dovada că binomul dinamită de la Buzău, Toma – Romașcanu, este pe făraș sunt cei 10% care au votat la referendum. După minciuna FITCH, după gogomănia că a bătut Parisul, după Iazul Morilor secat și fărâmat, după manuale, după mulți alți de după, azi mai apare una din aceeași gamă.

Barometru Securitatii NationaleInstitutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) și LARICS (Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică) au lansat astăzi Barometrul Securității Naționale, ediția octombrie 2021.

Harti politice pandemiePrima hartă arată mersul campaniei de vaccinare pe glob. Lucru straniu acest virus: e pretutindeni în aer de trebuie să te acoperi de el și pe stradă și pe plajă, trece oceanele, dar se oprește de la o graniță terestră la alta. Și „leacul” pentru el, vaccinul, se administrează tot după aliniamente politice.

Eliade si intelectualii lasiAti vãzut vreodatã un "intelectual" în timpul unei crize politice, sau unei prefaceri internationale? Nu numai cã e uluit si neiformat, asta încã n'ar fi o rusine prea mare. Dar e deadreptul înspãimântat, e coplesit de fricã, e paralizat de panicã. Umblã aiurit, pune întrebãri oricui, ascultã pe oricine îi vorbeste, are o încredere oarbã în orice dobitoc politic – si tremurã pentru viata si libertatea lui ca cel din urmã dintre sclavi.

valori europeneÎn 2007, românii nu aveau idee că au intrat în Uniunea Anti-europeană, o asociație care depune toate eforturile pentru exterminarea biologică a europenilor și anihilarea culturii lor. Tehnic, nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem ca țara să facă acel pas decisiv. Dar dacă s-ar fi ținut un referendum, probabil s-ar fi votat copleșitor în favoarea aderării. Pentru că oamenii asociau steagul albastru cu steluțe galbene cu Europa. Iar Europa, cu tot ce e bun. Urma să fie o reintegrare a noastră într-o familie de care fusesem rupți brutal de comuniști 45 de ani. Întoarcerea firească la destinul european al unei țări din ginta latină, ca și cum s-ar fi întors legiunile Romei antice în Carpați.

Soprana Gheorghiu jignind valorile romanilorSoprana Angela Gheorghiu a declarat într-un interviu publicat de Contributors.ro că unele dintre personalităţile lumii muzicale ale României sunt „false legende“, care nu au avut de fapt o carieră internaţională de prestigiu. Printre cei despre care spune că sunt mai puţini importanţi din punct de vedere al operei artistice se numără Ciprian Porumbescu şi George Enescu, dar şi Maria Tănase. Angela Gheorghiu a declara că nume precum Sergiu Celibidache şi Radu Lupu sunt mult mai valoroase în lumea artei.

COMUNISM IN LUMESpectrul comunismului nu a dispărut odată cu dezintegrarea Partidului Comunist din Europa de Est.

În fața dvs. se afla traducerea în limba română a unei lucrări apărute în limba chineză, intitulată “Cum conduce spectrul comunismului lumea”, scrisă de echipa editorială a celor “Nouă comentarii despre Partidul Comunist”.

Ciprinel cel lacomCipirel e un vrăbioi rotofei, zburlit si lacom. Cat e ziulica de mare, stolul de vrăbii in care trăieşte Cipirel, se împrăştie pe drum, prin ogrăzi, după hrana. Cum una dintre vrăbii, afla ceva de mâncare, odată striga: „Cipy, Cipy. Veniţi fraţi si surori, c-am găsit de mâncare”. Vrăbiile vin, care si de pe unde sunt, si ciugulesc cu plăcere. Bine hrănit și ocrotit, cu ajutorul Ciorii celei mari, Cipirel a ajuns șef peste vrăbiuțe. Tare mult îi place asta, se vede după cum înfoaie penele.

PROIECTELE PRIMARULUI 10 LA SUTA TOMACa orice edil care dorește să îmbunătățescă viața alegătorilor săi, Toma 10% nu se lasă oprit de semnalul tras de buzoieni la referendum și în ciuda voinței lor caută zi de zi să le FACA viața "mai frumoasă"! Mai nou, după băltoaca care seacă, clădirea goală și moara care nu merge, după artezienele de jumătate de milion de euro care nu funcționează, locomotive, poze pe garduri și multe altele, edilul falimentar mai coace una: oprirea circulației pe o parte a bulevardului Bălcescu.

Momentul zilei

saracii BuzauluiCum va simtiti cand priviti aceasta imagine? Voi ati mancat azi de pranz sau va pregatiti? Stati la caldura si feriti de ploaie? Cititi asta... Nu, nu ma adresam oamenilor obisnuiti ci „elitei” politice si inavutitilor recenti! In Buzaul „magnet, circular, deschis” sunt oameni care sufera in tacere, in timp ce voi va bucurati de reusitele efemere, semeni care nu au un acoperis de-asupra capului, in timp ce voi va lafaiti in vile goale, buzoieni care sunt infometati, in vreme ce voi va cumparati din Mall-uri mancaruri sclifosite....suflete care se acopera cu carpe si resturi de haine, in timp ce voi va faceti cumpraturi scimpe din strainatate...da, este adevarul crud! Beti un pahar, aruncati un ban saracilor si credeti ca v-ati facut datoria, nu? NU! Iazul Morilor nu este pentru unul ca el! Si nici Referendumul nu l-a interesat!

Politisti semafor Maracineni“Podul lui Manga” din comuna buzoiana Maraicneni – locul unde smecherii din localitate si nu numai isi “arata muschii”, calcand in picioare orice disciplina si regula rutiera. S-au facut razii, s-a stat la panda dar...degeaba! Tot mai des, “meltenii grabiti” nu vor sa opreasca, ca toti ceilalti soferi, la semafoarele de pe traseu – ce lasa sa se circule, alternativ pe mica ocolire din zona.

TOMA HUIDUITAsa cum ne-a obisnuit, “ultimul bolsevic” – Toma Constantin zis si “Faliment”, primarul nereprezentativ al Buzaului, nu a scapat niciun prilej de a se lauda, ca si comunistii de altadata cu “succesele altora”. Prezent aseara pe Platoul Dacia, miliardaruld e carton preset - Toma a reusit sa enerveze lumea (altii decat aplaudacii angajati de el) cand a vrut sa transforme o bucurie – prezentarea succesului echipei de handbal feminin a clubului Gloria Buzau, intr-o campanie electorala pentru mega-nebunia Referendumului unirii Buzaului cu comuna natala - Tintesti.

Buzaul faliment orasul lui Toma dezastruIn ultima vreme, tot mai multi cetateni din Buzau (“altii decat cei cu putin peste 29.700 de votanti a lui Toma, din cei peste 130.000!!!)  ne trimit sesizari, fotografii si clipuri video cu problemele din municipiu.

Iepurasul derutat UNGUR EA NUCred ca fiecare buzoian sanatos la cap a observat cum primarul faliment Donald Tom incearca sa isi mareasca capitalul de imagine prin manipularea “colhozista” a opiniei publice dictand “manifeste” scelerate in “aparitiile” platite din media locala (99% din ea) si nationala (DC News, etc). Mai mult, melteanul cu pamant sub unghii incearca sa acrediteze ideea ca liberalii si usrplusistii ar fi de acord cu elucubratiile lui facaletiene si ca toti il aplauda ceausist pe “intaiul reformator” de carton al urbei. Eeeee, “nas rosu” nu e chiar ca tine bre, ai sa vezi! Inducand in eroare marea masa a tintestenilor si uzand de balbaieli cu spume in coltul taieturii zis gura, “ultimul bolsevic”, ascunde in mod “pidosnic” adevarul si nu spune ca nici el in visurile-i cele mai umede nu crede cu adevarat ca va reusi, dar..ii da inainte cu tupeu schizofrenico-paranoid!

Gropi in asfalt si inundatii stadion atletism BuzauNe-am "obisnuit" cu comunistoidele realizari ale ultimului bolsevic – Toma Constantin, vremelnic primar al urbei! Dar niciodata nu ne uimeste prostia si slugarnicia apropiatilor care-i canta in struna si ii intretine “nebunia”, mai ceva ca lui Ceausescu. Aproape toate “marile asfaltari” ale Grupului Toma sunt de mantuiala, soselele sunt pline de gropi la cateva zile dupa "finalizare" si cu diferente de nivel semnificative. Pe langa o groapa aparuta in “cel mai proaspat asflat” - de la locomotiva inutila amplasata la gara cu “paralela – meridian”, zilele acestea buzoienii sanatosi la cap ne-au semnalat si “piscina” de la stadionul de atletism”.

Tir rasturnat Posta CalnauCu noaptea-n cap, un sofer de TIR "s-a odihnit" cu tot cu remorca intr-un sant de pe marginea drumului in comuna buzoiana Posta Calnau (E 85). Nu stim cauza accidentului, din 1 iunie a.c., dar promitem sa revenim cu amanunte. Nu sunt victime...doar pagube materiale (cabina TIRULUI s-a rezemat intr-o curte)!

Vaccinare muzicala la Liceul de Arte BuzauNu stim daca din cauza “vaccinarii anti-covrig” sau doar a presiunii vietii, astazi, parintii si elevii care asteptau in fata Liceului de Arte Margareta Sterian din Buzau au avut parte de o “vaccinare muzicala” cu tendinte schizo-paranoide – adica de un “concert” al unui fost elev, trecut de prima tinerete care a vrut sa iasa in evidenta prin “scrasnirea” unei viori dezacordate!

eroii de la felul intaiPentru ca este o perioada de relaxare si odihna, va oferim un video amuzant! Eroii sunt peste tot...ca si anti-eroii! Rasul, ca panaceu universal este cel care face ca problemele si supararile sa isi piarda din putere atunci cand acesta navaleste peste fiinta noastra.

Protest buzoieni BucurestiManifestarile libere ale cetatenilor impotriva masurilor de restrictie din Pandemie au continuat si astazi in Capitala si alte orase mari din tara. La protestele din Bucuresti au participat si mai multi buzoieni, care si-au manifestat astfel vointa impotriva”dictaturii” instaurate in tara!

CNAS Astra Zeneca TrombozeConspiratie, conspiatie...dar sa stim si noi! Document oficial CNAS catre CJAS-uri: Adresa oficiala: "Spre instiintare profesionisti ... "COVID 19 VACCINE ASTRA ZENECA: RISC DE TROMBOCITOPENIE SI DE TULBURARI DE COAGULARE"....

Riscati?

 

 

 

 

 

 

 

  

CNAS Astra Zeneca Tromboze

Urbis serv asfaltari ploaieDupa ce Donald Tom a lasat de izbeliste strazile din Buzau cu cratere mari in asfalt cum nu au mai fos tniciodata in oras, acum el isi bate joc de banii “ieuropeni” si imprumuturi si asfalteaza pe..ploaie! Cuza, directorul Urbis, un “profesionist” sadea, cum se recomanda cu emfaza in sedinta CLM trecuta, a trimis muncitorii sa umple gropile cu…apa!

Expozitie Martisor Arte BuzauExpozitie inedita la Liceul de Arte “Margareta Sterian” din Buzau! Elevii clasei a XI-a si-au expus picturile chiar pe gardul institutiei spre incantarea trecatorilor!

ELCOR 

Continut recomandat

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image

Jooble

Bannerul JOOBLE 300x350

Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE