ULTIMA ORA:

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Activități organizate de Consiliul Județean Buzău în luna decembrie

Programul evenimentelor este următorul:

        1 Decembrie – Ziua Națională a României

            Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor și în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naționale a României, o masă tradițională (3800 de porții – dintre acestea 800 sunt de post). Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă, iar meniul de post va conține iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă. În același timp, buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, lângă Obelisc, începând cu ora 11.00. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe.

Tunelurile de lumini din fața Consiliului Județean Buzău și de la Muzeul Județean Buzău vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00. La ora 17.30, la Muzeul Județean Buzău, va fi prezentat buzoienilor un proiect cultural inedit – Muzeul Mobil, care va ajunge, începând cu 3 decembrie, în toate localitățile județului nostru.

       Pe 5 decembrie, ora 18.00 vom aprinde iluminatul festiv în stațiunea Sărata-Monteoru, unde vom asculta un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu magia unui foc de artificii.

       În ziua de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească spectacolul de teatru pentru copii ”Povestea Elsei și a celor 7 cocori”, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 și 12.30.

        Pe data de 11 decembrie, ora 12.00, evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului 2018-2019, după cum urmează : olimpiade internaționale – 600 lei, Olimpiade naționale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei și Premiul III – 300 lei. Evenimentul va avea loc la Sala D. Filipescu – Consiliul Județean Buzău.

        În zilele de 11, 12 și 13 decembrie, între orele 09.00 – 11.00, magia ajunge din nou la Muzeul Județean Buzău, unde prichindeii vor putea lua Micul dejun cu Moș Crăciun. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean Buzău, în limita locurilor disponibile. În aceeași perioadă, începând cu ora 11.00, spiridușii de la Happy Kids ne vor bucura cu un recital de colinde.

      Pe 12 decembrie, ora 19.00, actorii buzoieni revin acasă în piesa ”O noapte furtunoasă”. Intrarea este gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

        Și anul acesta, Moș Crăciun vine la Muzeul Județean! Pe 17 decembrie, ora 16.00, toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susținut de elevii Liceului de Arte Margareta Sterian. Copiii vor primi cadouri, se vor întâlni și cu personajele lor preferate și pot admira un foc de artificii deosebit.

        La fel ca în fiecare an, readucem magia și în inimile copiilor din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. În data de 18 decembrie Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Copiii vor primi dulciuri și jucării.

Anul acesta, Moș Crăciun va ajunge în toate localitățile din județul Buzău, oferind copiilor 12.000 de cadouri.

 

Decembrie Magic

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

EDITORIAL

angajati Posta Romana4 decembrie 2019, ora 8:00, in fata Postei Centrale din Buzau! Ma uit la ceas si-mi zic: “Lasa sa mai treaca 2 sau 3 minute sa nu-i iau asa din prima…!” Mai verific odata ceasul si programul de pe usa si intru! In Oficiul Postal numarul 1 din plin centru Buzaului e o liniste…de iti auzi gandurile. “Vai, imi zic, inca sunt la cafea angajatii Postei Romane!” Stau la tejghea si astept! Ma uit pe portalul nostru de stiri -  News Buzau, la articolele care au intrat! Proaspete! Verific iarasi ceasul!

NebunulAșa cum am tot scris, și sper că nu degeaba, Toma a aplecat încă o dată urechea la sfetnicii lui de taină, militarii din Primăria Buzău. Sesizând ei cam ceea ce se știe prin târg de câteva luni bune, văzând ei de la înălțimea lojelor burdușite cu banii publici că nori negri, pentru ei doar, se arată la orizont, și-au pus pionii în mișcare.

recuperare BuzauEste din ce în ce mai limpede, pentru mulți dintre noi, buzoienii, că Edilul Șef al urbei noastre a pierdut frâiele orașului, și nu numai. Eșecurile administrației locale nu mai sunt de mult un secret și au depășit deja spațiul public buzoian. Eforturile ”camarilei” de a masca în tot felul de moduri posibile situația ce se îndreaptă spre un colaps local sunt maxime. Mulți dintre capii Serviciului de Propagandă ai Partidului Comunist Român ar fi invidioși pe cei ce astăzi se chinuie să ascundă problemele, unele de viață și de moarte, ale buzoienilor, altele cu implicații la fel de grave pentru evoluția imediată a comunității noastre.

Paradis fiscalCeea ce a șocat probabil pe oamenii de bună credință doar a deranjat pe menestreli și n-a surprins, ba chiar deloc, pe analiștii care nu lustruiesc cizmele transnaționalelor din zilele noastre.

Toma electoraleAm fost si in turul II al alegerilor prezidențiale din România anului 2019. Ideea materialului de față însă nu este cea a alegerilor ce tocmai au trecut, ci una cu adevărat gravă: subtilitățile desprinse din această campanie; mai precis acele semne, subtile, ale faptului că pe plan local, campania pentru alegerile locale nu numai că a început, dar au fost trasate și direcțiile acesteia.

Calciu si Gavriluta 2004Parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa (23 noiembrie 1925 – 21 noiembrie 2006) a fost unul dintre cei mai importanti dizidenti anticomunisti dar si unul dintre cei mai vocali luptatori impotriva masoneriei si ecumenismului. A îndurat peste 21 de ani de închisoare sub comunişti (1948-1964, 1979-1984).

În celulă virtuțile sporeau

În celulă -Sunt oameni a căror simplă prezenţă îţi provoacă în su­flet o bucurie imensă, pentru că sălăşluind Hristos în interiorul lor emană o dragoste puternică, necondiţionată. Părintele Gheorghe Calciu a fost o astfel de persoană, pli­nă de virtuţi, dar mai înainte de toate plin de dragoste faţă de orice făptură a lui Dumnezeu. Chiar şi pe patul spita­lu­lui, în ciuda suferinţelor cumplite, găsea resurse pentru a zâm­bi şi a te întâmpina cu bucurie.

2019 freedon press RoAcest videoclip arată câteva imagini drăguțe ale prădătorilor libertății presei și amintește cu ironie că, fără jurnalism independent, această propagandă naivă ar fi singura știre disponibilă. Pentru sfârșitul anului, Reporterii fără frontiere (RSF) lansează o nouă campanie TV pentru sensibilizarea publicului larg la importanța apărării libertății de informare și de informare.

prostia0 și Nimic sunt concepte cu care omenirea a început să lucrere treptat. Tributar unei lumi materiale, omul a acceptat mai greu noțiunea de 0. Abia matematicienii indieni, acum mai bine de 4500 de ani, și-au dat seama de necesitatea 0-ului. Astfel s-a născut 0, ca absență, gol sau absența a ceva ce există. De-a lungul timpului 0 a migrat din zona aplicată, a matematicii, în zona conceptuală, spre exemplu către filosofie. 0 are puterea de a depăși sferele elitiste, și de a reprezenta mai mult decât o cifră și pentru muritorii de rând, deseori asociat Nimic-ului. Spre deosebire de Nimic 0 înseamnă renaștere (ciudat ce seamănă cu ideea Cărții Genezei, nu?), înseamnă capăt, înseamnă speranță. Câte ”momente 0” nu cunoaștem de-a lungul unei vieți de om? Acele momente când trebuie să o luăm de la capăt. Sau, de câte ori nu am sperat la un ”moment 0” atunci când până și propria respirație devenea corvoadă? În schimb Nimic este o singură dată, sau o stare perenă.

Normalitate BuzauDeși aparent după Decembrie 1989, și mai ales odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, românilor li s-a oferit posibilitatea de a circula mai ușor în spațiul european, puțini dintre noi am reușit și să înțelegem ce este aceea o normalitate ca stare de fapt într-un stat democratic, în care instituțiile își pun efortul în slujba cetățeanului. De ce? Pentru că mulți dintre românii care se bucură de libertatea de circulație profită de acest lucru pentru a merge să câștige mai bine pentru un trai mai bun, puțini fiind aceia care merg în vacanță sau în concedii.

Catalin Paduraru News BuzauO stare de fapt bolnavicioasa si, mai rau, molipsitoare. Uite din aceasta cauza toate merg pe dos in sportul romanesc si asezam vaicareala la rang de virtute. Lait motivul noastru, sa aducem epave sau jucatori de valoare indoielnica , cica au nume cu rezonanta, care sa faca figuratie pe teren. Iar figuratia asta costa, nenica. Ca oamenii aia care fac act de prezenta in teren, sa fie la numar, incaseaza banuti grei. Si fix in spate ii doare de soarta echipei al carui tricou il imbraca. Cu banutii aia, vorba vine, de fapt vorbim de bani grei, am putea creste copii si juniori si sa-i formam pentru echipele mari. Ar fi cheltuieli si mai mici, si mai eficiente, iar de castigat ar avea toata lumea. Pentru ca viitorul este al lor, al acestor tineri.

doi prosti Demetriade si Hodor(Preambul de George Adrian Ilie – corespondent News Buzau - SUA): Cu ceva timp in urma dupa multe comentarii postate la diverse ziare in functie de subiectul respectiv spuneam asa cum spun si acum ca doar adevarul despre cele intimplate mai poate face ceva.

canibalismViziunile Staretului Antonie: “Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii . Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati.”

Isidoros Karderinis În urmă cu trei ani, cu referendumul din 23 iunie 2016, britanicii au decis cu un procent de aproape 52% și cu participarea 71,8% la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acest rezultat măreț a fost, fără îndoială, prima înfrângere majoră și dureroasă pentru Uniunea Europeană, a băncilor și multinaționale, care este sub control german.

Momentul zilei

autobuze rable Toma Gica Toader transbus BuzauNu de putine ori am semnalat problemele de la societatea Transbus SA, patronata de cuplul de mistocareala paradigmatica “CUCU- TOADER”, rudele lui Toma faliment zis si “facalet penalul” sau “instrument mic si slinos”! Nu, nu ne referim la cum il fura pe Toma, Toader si nici la primele experiente sexuale de la Metalurgica, ingurgitate si de “Facalet”, ci facem misto (din pacate, pe banii buzoienilor) de rablele aduse la Buzau, care sa-i faca meandrele flausate a ultimului bolsevic – Toma!

RAmCulmea cinismului si mistocariei: cuscru penal Gubandru, directorul RAM, se "milostiveste" de buzoienii care au tremurat de frig si anunta ca pentru zilele urmatoare v-a fi "un pic de caldura si un strop de apa calda", cu….program (CA PE VREMEA COMUNISTILOR)!! Evident, "cutra" lui Toma isi cere si scuze! Hai sictir!

Panselute pavele toma falimentAm semnalat intr-un articol trecut (LINK) faptul ca primarul faliment Toma face totul anapoda si pe…"interes"! Totul! Absolut! Unele voci din urbe zic parca hipnotizate: “Dar a facut totusi ceva...se vede!”

Luxemburg CJUn oficial al Consiliului Judetean Buzau a primit mandat de la reprezentanti ai institutiei mentionate sa se intalneasca cu procurorul sef al UE - Laura Codruţa Kövesi. Intalnirea a vut lor la Ambasada tarii la Luxemburg si l-a avut ca protagonist, din partea judetului Buzau pe ...

Donald Tom profil falimentPrimăria municipiului Buzău s-a împrumutat in 2018 de 14 milioane lei pe 20 de ani și în 2019 - 50 milioane lei pe 10 ani, adică 13.617.021 euro (informații apărute în presă de altfel). Asta nu e nimic.

Toma Dancila“Costica, vin maine la Buzau. Am o rugaminte: Sa nu-I lasi pe jurnalistii incomozi sa ma vada. Adica: Gavriluta, Silvestru si “maie” era unu’! Scuze am gresit iarasi propozitia!

Toma illustrationPe tot ce pune mana Toma…se usuca! Asa s-ar traduce toate “campanile” primului meltean al Buzaului. Arogant, plin de prostie si cu pamant sub unghii, Donald Tom are destinul pecetluit! Dar El inca nu stie asta!

vizita CAB NBStiti vorba aia: “Mare iti e gradina, Doamne?” Eeei, eu as adauga: “Si tot mai multi ii sar gardul….!” Cam asta e si la Compania de Apa, care se “sparge” in citate vomitive pe feisbuci, la indemnul lax de “rebrenduire”, impus kaizerian de SS, direKtorul "de casa" al primarului Toma faliment (la recomandarea “primei” dragoste al lui SS, din ROMET – Gica Toader ! :D).

Votul la romaniDe-ar fi sa-i luam pe toti la rand -

Si actualii, dar si fostii -,

Cei ma idestepti de pe Pamant

Au fost intotdeauna... PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare

Sa-ti faca-n viata ta vreun rost.

Mai bine urla-n gura mare:

„Iubite Doamne, fa-ma... PROST!”

De ce sa tragi ca la galera,

Sa-nveti atatea fara rost?

De vrei sa faci o cariera,

Ajunge numai sa fii... PROST.

masina avariata BuzauSambata seara (02.11.2019), masina liderului de sindicat de la TRANSBUS SA - societatea buzoiana de transport local, a fost devastata. Gigel Vasile si-a gasit masina tamponata si fara o roata, in parcarea din fata casei sale, in cartierul Mihai Viteazu.

Momentul zilei Buzau 2019 oct 28Toti se lauda cu fotografiile lor frumoase, de Toamna...noi insa ne laudam cu...REALITATEA! Doua fotografii, aceeasi REALITATE ...

Momentul zilei la Ziua Armatei Buzau 25.10.2019Pe o atmosfera mohorata, sufletele ponosite isi "trageau" masca sociala si puneau la cale "de-ale lor"! Imaginea e sugestiva si nu mai are nevoie de alte comentarii! :)

Momentul zilei la Ziua Armatei Buzau 25.10.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=yJM7wx-BhCg

Oprisan CiprianGest inedit la ceremonia unde Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, a primit din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I.

Un preot a vrut să-i pupe mâna lui Oprișan, dar acesta și-a retras-o discret. Totodată, preotul focșănean l-a lăudat pe șeful CJ Vrancea.

„Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic de mare importanță, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul

administrativ al județului Vrancea pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, sunt oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus, în timpul ceremoniei, preotul catedralei din Focșani, Florin Răuţă.

ELCOR 

furt-societati-buzoiene.jpg

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE