New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

  • VIDEO – Conferinta de presa Partidul Verde Buzau si vizita la jaful din Crang! Ce zic cetatenii de taierile ilegale de copaci si ce parere are inginerul Costel Vanatoru despre asta si altele (vizita inedita la Banca de Gene)!
  • PIATA LOCALĂ Vs HIPERMARKET (mafia imobiliara si a executorilor judecatoresti)! Nababul Toma faliment GROPARUL pietelor locale si spagarul infiintarilor Hipermarketurilor! "Macelarirea" producatorilor autohtoni prin metode bolsevice!
  • UPDATE - INSTANTA A REVENIT ASUPRA DECIZIEI! VIDEO PROTEST! NU NE MAI FACEM BINE! INJUSTITIE SI BATAIE DE JOC! A omorat un tanar (Cosmin Basturea – 15 ani) cu masina, avea o alcoolemie de 2,67 g/%o si inculpatul (G.N. – 58 de ani)…a fost lasat LIBER...
  • Azi 23.02.2023 - Sedinta CLM Buzau – 100.000 de euro, din banii buzoienilor “zboara” la moldoveni pentru statui si profesori “mituiti” cu plimbari la Geneva – tot din bugetul local – cadourile lui Toma catre ai lui!
  • VIZITA CEAUSISTA LA INTREPRINDERILE “LOR” DIN BUZAU! Declaratii pompoase si minciuni oficiale, alaturi de mass-media aleasa “pe spranceana”! DEZVALUIRI!
  • Din CUTIA cu AMINTIRI….politce: “Scrisoare sincera a unui vechi membru PSD Buzau”: “Prezenta lui Toma in PSD Buzau este toxica. Conducerea partidului trebuie sa-i dea macar un avertisment acestui om care se crede pe mosia lui!”
  • Sondaj politic al celei mai prestigioase societati de profil – "ATLAS INTEL": Mircea Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale. Ciolacu ar avea șanse în finală doar cu Simion sau Ciucă. La Parlamentare, AUR sufla in ceafa PSD, inaintea PNL
  • CENZURA SI SERVICIILE CU OCHII PE LISTA CU PERSONALITATI SI SITEURI INCOMODE! Vezi aici numele siteurilor si al persoanelor considerate periculoase de NOUA MILITIE! Alte linkuri de ATENTIONARE!

Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

La Galeriile de Artă Buzău - miercuri, 15 iunie 2022, ora 11:00, vernisarea Expoziție CĂMAȘA CU ALTIȚĂ din Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului ”!

Camasa cu altita jpg

În vederea promovării și conservării patrimoniului imaterial al Geoparcului Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”, Consiliul Județean Buzău, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, organizează în perioada 15 iunie – 19 august 2022 o expoziție etnografică dedicată cămășilor cu altiță de pe teritoriul geoparcului, expoziție desfășurată la Galeriile de Arta Buzău.

România împreună cu Republica Moldova au depus in 2021 dosarul multinațional „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” pentru înscrierea cămăşii cu altiţă în lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanității UNESCO. La sfârșitul anului 2022, UNESCO urmează să transmită decizia cu privire la acest dosar.

Conform specialiștilor, cămașa încrețită cu ornamentul „altiță creață” și cu râuri pe mânecă cunoaște la Buzău două etape distincte: tipul vechi, cu altiță mică, încreț alb și râuri înguste și tipul mai recent, de cămașă mocănească, o replică a cămășii vechi, dar având elemente de simplificare și reducere în tehnica de cusătură și dimensiuni.

Expoziția CĂMAȘA CU ALTIȚĂ din Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” prezintă cămăși de pe cele 5 văi ale geoparcului, piese unice aflate în colecții private sau în patrimoniul comunelor:

⦁         Valea Râmnicului: Comuna Valea Salciei, Mariana Trif (Bisoca), Asociația Zestrea Bisoceană

⦁         Valea Slănicului: Amelia Papazissu – Tezaur Uman Viu UNESCO (Beceni), Cecilia Petrescu (Mânzălești), Elena Moroianu (Lopătari), Anișoara Brebeanu (Lopătari)

⦁         Valea Sărățelului: Asociația Tradiții pentru Viitor (Scorțoasa)

⦁         Valea Bălănesei: Mariana Bălălău (Odăile)

⦁         Valea Sibiciului: Cristina Delciza Mareș

În memoria doamnei Adela Petre, care a contribuit prin creațiile sale la fundamentarea Geoparcului „Ținutul Buzăului”, vor fi expuse cămăși cu altiță din colecția lăsată moștenire nepoatei sale, Cristina Delciza Mareș. Născută pe Valea Sibiciului, doamna Adela Petre și-a dedicat viața artei populare, autoritățile române declarând-o în timpul vieții „Tezaur uman viu” UNESCO.

În deschiderea oficială a expoziției, personalități buzoiene vor adresa scurte mesaje inaugurale publicului participant:

⦁         Petre-Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău: Dezvoltarea durabilă a teritoriului Geoparcului Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” și sprijinul administrației publice locale prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară

⦁         Dr. Doina Ciobanu: Caracteristicile cămășii cu altiță din județul Buzău

⦁         Roxana Vișan, muzeograf: Cămașa tradițională de pe Valea Râmnicului

⦁         Gheorghe Petcu, sociolog: “Bisoceanca”- Povestea tabloului pictat de Nicolae Grigorescu pentru boierul Menelaș Chircu

⦁         Dana Perțescu, consultant: Oportunități de finanțare a afacerilor tradiționale

În cadrul expoziției, publicul larg va putea să să descopere simboluri ancestrale regăsite pe cămășile tradiționale: linia, cercul, rombul, pătratul, crucea, zig-zagul, stelele, coarnele berbecului sau diverse flori. Fiecare cămașă cu altiță este unică, așa cum este și scrisul de mână. Acest lucru se datorează modelelor cusute pe aceasta, a felului în care ele sunt aranjate pe pânză, fiecare mână punându-și amprenta într-un mod unic și irepetabil.

Instructorul Traian Popescu împreună cu elevii săi vor interpreta la instrumente de suflat piese din folclorul specific teritoriului geoparcului. Momentul va pune în valoare atât veşmântul tradiţional bărbătesc, cât şi piese din repertoriul tradiţional buzoian.

Vernisajul expoziției are loc Miercuri, 15 iunie 2022, orele 11:00, la Galeriile de Artă Buzău.

Manifestarea este organizată cu prilejul Zilei Universale a Iei. Accesul publicului este liber.

____________________________________________________________________________________

Cămaşa, piesă principală a costumului tradiţional, a însoţit românul în toate ipostazele existenţei sale. Pe câmp, la biserică, la horă, la colindat, la nunţi şi înmormântări, cămaşa având nenumărate funcții.

Așa cum se menționează în dosarul de acreditare a cămășii cu altiță, “cămașa încrețită la gât, cu altiță, numită de specialiști cămașă carpatică, este un tip de mărturie vizual-documentară, de înaltă performanță artistică. Desăvârșită de mâna femeilor de la țară, generație după generație, nu doar pentru a-și proteja trupul de intemperii, ci și pentru a comunica oamenilor, printr-un cod vestimentar specific mentalității tradiționale românești, mesaje non-verbale despre status-ul purtătoarelor: de unde vin, ce vârstă, etnie și statut civil au”.

În contextul ruralității tradiționale românești, cămașa cu altiță era percepută ca o cămașă bogat decorată, mai ales la umăr, fiind purtată, de tinerele fete de măritat, de mirese și de femeile căsătorite, în primii ani după nuntă, pentru a fi cât mai frumoase, adică mândre, apelativ des întâlnit în mediile folclorice din spațiul românesc.

***

„Ținutul Buzăului” a primit statutul de Geoparc Internațional UNESCO în aprile 2022, devenind cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România inclus în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor (GGN), după ”Țara Hațegului”. Lista este compusă din circa 177 de teritorii din 46 de țări, ale căror situri și peisaje de valoare internațională sunt administrate printr-o abordare integrată, ce cuprinde dezvoltarea turistică, educația și conservarea patrimoniului natural și cultural.

Statutul de Geoparc Internațional UNESCO atestă teritoriul respectiv ca fiind o zonă în care se depun eforturi considerabile pentru dezvoltarea educațională, economică și socio-culturală a comunităților, în consens cu protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător.

„Ținutul Buzăului” este un teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău, cu elemente de interes geologic deosebit, înglobează 18 comune, se întinde pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și are o populație de peste 40.000 de locuitori.

Consiliul Județean Buzău, împreună cu Universitatea din București, sunt instituțiile care au inițiat și coordonat acest proiect de dezvoltare încă din anul 2006. În parteneriat cu Asociația ”Ținutul Buzăului” și alte entități, Consiliul Județean contribuie la îndeplinirea tuturor obligațiilor internaționale, supervizează și finanțează activități de management, cercetare, educație și promovare a Geoparcului Internațional UNESCO ”Ținutul Buzăului ”.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ținutul Buzaului a fost constituită în 2008, prin asocierea Consiliului Județean Buzău cu cele 18 comune de pe teritoriul geoparcului, în scopul realizării în comun a unor proiecte de interes zonal sau local, în vederea funcționării geoparcului ca instrument de dezvoltare durabilă.

I.G.

Terasa Galleria Caffe

Galleria Caffe

EDITORIAL

buz monument 2Locuiesti pe raza judetului Buzau, in apropierea unui obiectiv de patrimoniu istoric? Ai vazut persoane care prin actiunile lor produc acte de distrugere asupra unui obiectiv de patrimoniu istoric? Ai informatii despre acest fapt? Semnaleaza-ne in cel mai scurt timp. Redactia NEWS BUZAU poate face demersurile necesare pentru ca acest aspect sa fie cunoscut si sa se realizeze demersurile necesare. Implicarea ta poate contribui la prezervarea unui monument istoric Esti util acolo unde te afli !

Churchill a vandut ROMANIA rusilorPentru prima oară în istorie, documentul prin care Churchill a vândut România lui Stalin a vazut lumina zilei, acum mai bine de 4 ani si tot starneste umoare in lume! Este vorba de celebrul „acord al procentajelor”, agreat de premierul britanic şi dictatorul sovietic la Kremlin, în Octombrie 1944. Potrivit The Telegraph, hârtia a fost scrisă după o întâlnire nocturnă, alimentată cu mari cantităţi de whisky, băutura favorită a premierul. „Amândoi băuseră destul de mult whiskey. Încercau să ajungă la un acord de principiu asupra sferelor de influenţă de după război.” a spus custodele expoziţie de la Arhivele Naţionale britanice în cadrul căreia va fi expusă hârtia care a condamnat Europa de Est la decenii de comunism. „Cred că este important ca acest document să fie expus în public deoarece această mică bucată de hârtie are o mare însemnătate. Poate fi incredibil de importantă – soarta a milioane de oameni decisă printr-o iscălitură după o întâlnire amicală” – a continuat istoricul britanci. Un oficial britanic a spus mai târziu că documentul nu ar trebui să apară public, deoarece cifrele pot părea crude şi insensibile. Cel mai probabil, Churchill ştia şi el asta. Întâlnirea Churchill-Stalin a avut loc la 9 octombrie 1944. Premierul britanic este cel care a propus astfel sferele de influenţă:

NOII POLITICIENICredeam ca odata trecuti pe tusa, “dinozaurii” politicii buzoiene si nu numai, isi rod linistiti oasele si isi imbaiaza zbarciturile prin cine stie ce golfuri exotice, uitand de jungla “stiintei de a conduce masele”…dar, nu e deloc asa! M-au contrazis deunazi acesti baietasi recenti care sufera de “sindromul Peter Pan”, dar se cred un fel de HULK pe meleagurile unde s-au intors muntii Carpati! Conform marketingului politic: “in comunicarea politica, adevar nu exista”, dar de aici si pana la autohipnoza civica este multa cale…si cu toate acestia noile lighioane politice isi itesc mustatile de parvenire din ce in ce, mai inainte de vreme. De pe trotineta, cu gleznele fara sosete si cu paharul de concentrat de cafea in mana au invatat si ei ca: “aceia care controleaza procesul comunicarii politice detin si adevarul. Perceptia este esentiala, nu faptele. Faptele te pot însela….”, dar au uitat ca sunt pur si simplu nematurizati, inodori, insipizi si incolori pentru un astfel de demers mundan.

FAKE IA IONN.R.: Banuiam de la bun inceput ca asa zis-a Inteligenta Artificiala nu este mai mult decat un simplu “copy paste” dupa idei si formulari ale autoritatilor de astazi fara nicio gandire analitica sau independenta, iar anunturile pompoase din presa nu sunt decat un preambul pentru o noua viitoare autoritate unanim acceptata si nimic mai mult! Iata cum la intrebarile simple ale unui elev, ION, analfabetul functional artificial, reda doar pasaje din Wikipedia, fara sa stie nimic mai mult din “alte pareri” sau surse (chiar, cum ar fi sa zica mai multe? Ar fi scandal!).

moarte bun prieten RepublicaNu suntem veșnici. Chiar dacă de multe ori ne comportăm ca și cum sacul cu zile ar fi fără fund. Suntem fragili fizic și instabili psihic. Frunze suspendate efemer în copacul vieții și destrămate de vântul rece al finalului. Suntem șubrezi, obosiți timpuriu, stresati de grijile cotidiene, rătăciți în goana zilnică după o viață lipsită de griji. Ironic, ne risipim resursele în maratonul ăsta epuizant, iar destinația e poarta raiului cu steagul cu pătrațele fluturat de Sfântul Petre.

Oameni normali, prieteni vechi, origini și istorii comune, suflete unite până la adânci bătrâneți. Sau cel puțin așa ar trebui, “adânci bătrâneți” având un aer confortabil și îndepărtat. Intangibil cumva.

libertate de exprimare manipulareCiteam azi de dimineata, la ganditorul Alexandru Petrie: “Marele Nikita Mihalkov revine cu un text fabulos:

„Una dintre temele preferate ale vocilor liberale este aceea că Rusia este un stat polițienesc și represiv cu toți cei ce nu sunt de acord cu politicile sale.

Și atunci ce țări preferăm cînd vine vorba de libertatea de exprimare?

Hai să ne facem o idee:

educatie parentalaDe 30 de ani România se află într-o prelungită perioadă de tranziție datorată incapacității societății românești și a factorului politic de a-și însuși principiile și valorile democrației și a instituțiilor sale, ajungându-se la un fel de democrație originală.

Totuși România deține un capital natural superior multor țări membre UE, și are nevoie de o economie civică bazată pe micii întreprinzători și producători , care pot forma o clasă de mijloc prosperă și de un sistem educațional de remoralizare si reprofesionalizare a societății.

Armata romana defileza la Chisinau

Motto: “ Eşti ţară de dor Basarabie”

În vara anului 1940, România se găsea într-o situaţie extrem de critică, ca urmare a victoriilor înregistrate de Axa fascistă şi a politicii revizioniste a statelor vecine. Cercul se strângea tot mai tare în jurul României, care devenise o ţară izolată din punct de vedere politico-militar.

rusia razboi electronic 1L267 Moskva 1Să vorbim, spre exemplu , despre programul AZUR privind înzestrarea Armatei Române cu un sistem integrat de război electronic, care este menit să asigure sprijinul electronic al forțelor și mijloacelor la nivel operativ-tactic, în urma analizării, evaluării , și a monitorizării amenințărilor potențiale. Este esențial ! Notă bene!

Comunistul SoraMihai Șora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat de soția lui. Luiza Palanciuc, cu câteva zeci de ani mai tânără, pe pagina de Facebook a acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, nu s-a putut stăpâni și a scris și el pe Facebook că Mihai Șora, simbolul #rezist în ultimii ani, a fost „un blând filosof al cetății”. Și un fost agent și turnător al regimului bolșevic, după cum aminteam chiar zilele trecute.

Nu ne-am fi deranjat de la a adăuga la această știre un „Dumnezeu să-l ierte!” și atât dacă nu am fi găsit tot internetul plin de aceleași și aceleași minciuni despre viața „blândului filosof al cetății”. Nu e de ajuns că pagina fakeopediei de extremă stânga Wikipedia prezintă o biografie total falsificată a fostului agent bolșevic, acum mai citim aceleași informații false și pe agențiile de presă, ceea ce, în numele deontologiei profesionale și corectitudinii informației, nu este de acceptat.

stiinta de carte la buzauStarea de înapoiere culturală a românilor în secolul al XIX-lea era una vizibilă. Autorităţile statului puneau tot mai des în discuţie problema ridicării nivelului de educaţie, lărgirea reţelei şcolare şi asigurarea frecvenţei obligatorii a şcolii.

Cristian Preda Ion Antonescu retragere titlu doctor15 februarie 2023, “Membrii Senatului Universității din București au votat cu o majoritate semnificativă - 80 de voturi pentru, 4 contra și 18 abțineri - retragerea titlului de doctor honoris causa acordat de UB în 1941 dictatorului Ion Antonescu, participant la Holocaust” (Cristian Preda, co-inițiator al demersului).

Știrea este, la o primă lectură, în metrou sau în antecamera de la medic, din seria NTR: din cauza plagiatului lui Bode, aflat în proces cu UBB Cluj, UB a decis retragerea dhc-ul lui Ion Antonescu.

HRR alien vs stupid people Sky Wars PsyOP PlandemieO etapa planificata de multi ani prevede ca dupa testari repetate ale limitelor rezistentei si actiunilor umane sa calibreze reactiile pentru UN PLAN MULT MAI MARE! Evident, pentru cei obisnuiti zilnic cu minciuna si manipularea, adevarul scapat de sub control pare doar o Teorie a conspiratiei si nimic mai mult. Fereastra Overton actioneaza “ca unsa”, iar gandirea logica si analitica este aproape anihilata la cei “lobotomizati civic”!

Momentul zilei

Shame expozition BucurestiOrganizată de Justice Initiative și aflată sub patronajul Consiliului Europei, expoziția adună laolaltă zeci de portrete și povești ale celor care au supraviețuit abuzurilor trăite în copilărie.

Simone Padovani, jurnalist, fotograf internațional și curatorul expoziției SHAME-European Stories, ne-a povestit cum a ales acest titlu pentru expoziția itinerantă. După ce a călătorit 25.000 de km în Europa, adunând poveștile supraviețuitorilor ai abuzurilor asupra copiilor, Simone a realizat că acest titlu aduce la un loc situația acestora, cât și lipsa de poziționare a persoanelor și autorităților responsabile.

lumea ca balci"Avem politişti pedofili şi ciobani zoofili. Avem tăt felu' de Pomohaci. Fiscul mai are puțin şi trimite somații la copiii care au făcut bani din colindat... Pilonii de pensii stau să pice iar pensionarii au mai multă încredere în SuperBet. Vaccinurile sunt obligatorii, sub amenințarea armei, ca la Hitler, dar nu se găsesc în farmacii. Ministrul Educației e semianalfabet.

Strangere fonduri cutremur Turcia BuzauPotrivit responsabililor din SJU Buzau, a inceput o campanie locala de strangerea donatiilor pentru sinistratii din Turcia, in urma cutremurelor devastatoare de acolo. Informatii despre campania de strangere de fonduri pentru poporul turc afectat in urma cutremurului - Dr. Merve Oruc, medic specialist dermatovenerologie, din cadrul S.J.U.Buzau - in materialul VIDEO atasat!

Maimute rosii Buzau PSDIntr-un cvasi-secret maimutoid, "prosoapele rosii" (aninate de gaturile groase, ca la nunta, din jungla Romaniei!) s-au adunat de "HALLOWEEN" intr-o "orgie rosie", la Buzau. Au coborat din jungla creata tot de acesti "analfabeti politici" si "impotenti metafizici", s-au "machiat" ("machit" - "prizat" - dupa caz) pentru a se maimutzarii in sala CJ si a-si alege sefii, aratand lumii prostite cat de grozavi sunt ei si cata putere au! Prezenti, din presa - obedientii pe contracte si presurile lor! Care mai de care, unsi cu toate alifiile si unsurosi pana in aura (dar si in instante!) si-au etalat pantofii cu cioc ("tupeu"), amantele cu parfumuri second-hand si sotiile care stau cu ei numai si numai pentru bani si "sar-na" prin urbe! S-a ras, s-a bagat degetul in nas (ziua, ca seara...numai ei stiu!) si si-au imparit o lume prostita pana in maduva spinarii lor cocosate de vremuri! Masa si petrecerea...din banii nostri, administrati de ei!

Lucrari de mantuiala Unirii Buzau   gropi umplute cu pamantCine se mai indoia de calitatea proasta a lucrarilor pe bani europeni de pe bulevardul Unirii din municipiu....acum are inca o dovada ca sa se convinga de asta! Dupa ce au dat un strat de asfalt pe bani publici, marea firma de asfaltare, supervizata de nababul Toma faliment, carosabilul a fost din nou spart pentru...conductele Companiei de Apa Buzau (asa e pe la noi....se incepe proiectul, apoi se strica lucrarea pentru altul, ca la final sa se refaca cum se poate... primul!!!).

Parcare nesimtiti gara BuzauO investitie facuta “pe vremea lui Boscodeala” (ca sa fim in ton cu sabloanele postacilor platiti de PSD!) batjocorita de administratia “Buzaul e al meu”, patronata de Toma faliment!

cOPACI uNIRIINOAPTEA CA HOTII...pentru a nu fii huiduiti de buzoieni.....primarul Toma faliment a dat porunca societatii URbis sa scoata copacii (fara autorizatie!) de  pe bulevardul Unirii din municipiu la miezul noptii - vineri 28.01.2022. Curat KAIZEN! Rusine Toma, Rusine buzoieni!

saracii BuzauluiCum va simtiti cand priviti aceasta imagine? Voi ati mancat azi de pranz sau va pregatiti? Stati la caldura si feriti de ploaie? Cititi asta... Nu, nu ma adresam oamenilor obisnuiti ci „elitei” politice si inavutitilor recenti! In Buzaul „magnet, circular, deschis” sunt oameni care sufera in tacere, in timp ce voi va bucurati de reusitele efemere, semeni care nu au un acoperis de-asupra capului, in timp ce voi va lafaiti in vile goale, buzoieni care sunt infometati, in vreme ce voi va cumparati din Mall-uri mancaruri sclifosite....suflete care se acopera cu carpe si resturi de haine, in timp ce voi va faceti cumpraturi scimpe din strainatate...da, este adevarul crud! Beti un pahar, aruncati un ban saracilor si credeti ca v-ati facut datoria, nu? NU! Iazul Morilor nu este pentru unul ca el! Si nici Referendumul nu l-a interesat!

Politisti semafor Maracineni“Podul lui Manga” din comuna buzoiana Maraicneni – locul unde smecherii din localitate si nu numai isi “arata muschii”, calcand in picioare orice disciplina si regula rutiera. S-au facut razii, s-a stat la panda dar...degeaba! Tot mai des, “meltenii grabiti” nu vor sa opreasca, ca toti ceilalti soferi, la semafoarele de pe traseu – ce lasa sa se circule, alternativ pe mica ocolire din zona.

TOMA HUIDUITAsa cum ne-a obisnuit, “ultimul bolsevic” – Toma Constantin zis si “Faliment”, primarul nereprezentativ al Buzaului, nu a scapat niciun prilej de a se lauda, ca si comunistii de altadata cu “succesele altora”. Prezent aseara pe Platoul Dacia, miliardaruld e carton preset - Toma a reusit sa enerveze lumea (altii decat aplaudacii angajati de el) cand a vrut sa transforme o bucurie – prezentarea succesului echipei de handbal feminin a clubului Gloria Buzau, intr-o campanie electorala pentru mega-nebunia Referendumului unirii Buzaului cu comuna natala - Tintesti.

Buzaul faliment orasul lui Toma dezastruIn ultima vreme, tot mai multi cetateni din Buzau (“altii decat cei cu putin peste 29.700 de votanti a lui Toma, din cei peste 130.000!!!)  ne trimit sesizari, fotografii si clipuri video cu problemele din municipiu.

Iepurasul derutat UNGUR EA NUCred ca fiecare buzoian sanatos la cap a observat cum primarul faliment Donald Tom incearca sa isi mareasca capitalul de imagine prin manipularea “colhozista” a opiniei publice dictand “manifeste” scelerate in “aparitiile” platite din media locala (99% din ea) si nationala (DC News, etc). Mai mult, melteanul cu pamant sub unghii incearca sa acrediteze ideea ca liberalii si usrplusistii ar fi de acord cu elucubratiile lui facaletiene si ca toti il aplauda ceausist pe “intaiul reformator” de carton al urbei. Eeeee, “nas rosu” nu e chiar ca tine bre, ai sa vezi! Inducand in eroare marea masa a tintestenilor si uzand de balbaieli cu spume in coltul taieturii zis gura, “ultimul bolsevic”, ascunde in mod “pidosnic” adevarul si nu spune ca nici el in visurile-i cele mai umede nu crede cu adevarat ca va reusi, dar..ii da inainte cu tupeu schizofrenico-paranoid!

Gropi in asfalt si inundatii stadion atletism BuzauNe-am "obisnuit" cu comunistoidele realizari ale ultimului bolsevic – Toma Constantin, vremelnic primar al urbei! Dar niciodata nu ne uimeste prostia si slugarnicia apropiatilor care-i canta in struna si ii intretine “nebunia”, mai ceva ca lui Ceausescu. Aproape toate “marile asfaltari” ale Grupului Toma sunt de mantuiala, soselele sunt pline de gropi la cateva zile dupa "finalizare" si cu diferente de nivel semnificative. Pe langa o groapa aparuta in “cel mai proaspat asflat” - de la locomotiva inutila amplasata la gara cu “paralela – meridian”, zilele acestea buzoienii sanatosi la cap ne-au semnalat si “piscina” de la stadionul de atletism”.

ELCOR 

Continut recomandat

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP!

Jooble

Bannerul JOOBLE 300x350

Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE