ULTIMA ORA:

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Vede Teatru din nou la Buzau. Vezi aici programul complet

In perioada 28 mai- 4 iunie a.c. Gala vedetelor – Vede Teatru se desfasoara la Buzau. Aflat la cea de a XIII a editie si anul acesta gala aduce in fata spectatorilor buzoieni nume sonore pe scena teatrului romanesc si de asemenea piese de teatru in premiera. Pe scenele salilor de spectacole vor fi prezenti actori, scenaristi si coregrafi consacrati dar si tineri elevi si studenti

LA ACEASTA ORA – Sedinta extraordinara la CJ

Astazi marti 10 mai a.c., de la ora 10:00 consilierii judeteni au fost convocati in sedinta extraordinara. Pe tapet sunt 3 puncte. Iata Ordinea de zi: 1. Aprobarea documentatiei tehnico-economice - faza Proiect tehnic, pentru investitia “Modernizare DJ.103P, tronson km.3+900-5+500, comuna Chiojdu, judetul Buzau”; 2. Aprobarea documentatiei tehnico-economice - faza Proiect tehnic, pentru investitia „Restabilire circulatie si refacere DJ 204C, km.

EDITORIAL

Plesu„Oare unde ne aflăm? Oamenii religioși combat libertatea, iar prietenii libertății atacă religiile; spirite nobile și generoase laudă sclavia și suflete josnice și senile preconizează independența; cetățeni cinstiți și luminați se împotrivesc oricărui progres, în timp ce oameni lipsiți de patriotism și moralitate devin apostolii civilizației și ai luminilor! Oare toate secolele s-au asemănat cu al nostru? Omul să fi avut el întotdeauna înaintea ochilor, ca-n zilele noastre, o lume în care nimic nu se leagă, în care virtutea nu are geniu și geniul nu are onoare, în care dragostea de ordine se confundă cu atracția pentru tirani, iar cultul sacru al libertății, cu disprețul pentru legi; o lume în care conștiința nu aruncă decît o lumină incertă asupra acțiunilor omenești, în care nimic nu mai pare să fie nici interzis, nici permis, nici cinstit, nici rușinos, nici adevărat, nici fals?“

postacii PSDDacă acum câțiva ani, nu chiar atât de mulți, era mai greu de deosibit o informație falsă, fake news îi spunem azi, de o informație reală, corectă, cinstită, dacă tot pe atunci erau mai greu de depistat postacii de oamenii de bine, astăzi nu prea mai există o astfel de problemă. Armatele de postaci sunt ușor de reperat, cu nume și prenume și pupătorii de dos-uri comuniste de asemenea – ăștia sunt o categorie aparte căci apar ca păduchele în frunte în toate pozele electorale sau nu și nu se ascund doar în spatele unei tastaturi.

costesti prefectDespre CNAIR, despre accidentele de pe E85, numit și Drumul Morții, despre autoritățile care nu fac nimic s-a mai scris, și rezultatul a fost 0 (zero!!!). Zilele trecute, după ce moartea unui copil de câțiva anișori a zguduit pentru a nu-știu-a-câta-oară opinia publică din țară și din Buzău, inertă în multe alte situații de altfel, autoritățile încep să propună soluții. Unele dintre ele au fost extrem de aberante, însă măcar au fost discutate. După multe chinuri ale facerii, la un moment dat a apărut și o soluție, deloc rea în esență ținând cont și de realitățile economice ale țării. Anume realizarea unei benzi de decelerare pentru zonele cu risc ridicat de accidente. Soluția pare a fi una deloc rea, dacă ținem cont că nu ar fi o premieră. Cine a circulat între Brașov și Sibiu, pe DN1, dincolo de Făgăraș știe despre ce este vorba. Nu ar fi rău ca astfel de intervenții să fie realizate și pentru celelalte ”ieșiri” în/din E85 în satele de pe teritoriul județului nostru: Costești, Cioranca, Limpeziș, Mihăilești, Căldărușanca (asta având în vedere doar sectorul București - Buzău) – vedeți domnilor, chiar nu ar fi multe localități.

George Manu Rectorul din Zarca AiuduluiSă le spui tuturor că nu am făcut nici cel mai mic compromis. Să ne vedem Dincolo!” – Mărturie a fostului deţinut politic Nicolae Goga

„Fiţi credincioşi idealurilor voastre şi rămâneţi demni…” – Ultimele cuvinte ale savantului-martir George Manu (13 februarie 1903 – 2/12 aprilie 1961)

“Unii spun că profesorul George Manu ar fi murit. Nu ne vine să credem. Din nefericire, se confirmă că este adevărat. Mare personalitate, profesorul George Manu (savant atomist, intelectual polivalent, caracter excepţional, erou al onoarei) a fost ucis de bolşevici. S-au exercitat asupra lui presiuni fizice şi morale de durată, ca să cedeze.

Toma pod BuzauMaterialul de față nu are pretenția de analiză, și nici nu se dorește a fi o sinteză a tuturor celor ce denotă disprețul total al primăriei municipiului Buzău față de locuitorii urbei noastre. Așa cum v-am obișnuit concluziile le trageți singuri și sperăm că ve-ți acționa în consecință, în deplină concordanță cu acestea.

securisti TOMA Vinatoru Benone PuricDupă gogomăniile din ultimele zile, a se vedea mega-minciuna cu raportul FITCH, pe care, a se citi printre rânduri zisele lui Toma (https://www.facebook.com/ConstantinTomaPrimar/videos/274635796837928/), Primăria Buzău l-a plătit din bani publici – și chiar și așa a ieșit cum nu se poate mai prost, treaba cu podul din Bariera Brăilei și tot așa, astăzi s-a mai consumat un episod demn de Cascadorii Râsului marca Primăria Municipiului Buzău.

sah la nebunÎncă din 4 decembrie 2019 scriam despre mișcarea ce urmează a se petrece zilele acestea pe scena politică buzoiană, și comparam situația cu un joc de șah (https://www.newsbuzau.ro/editoriale/40827-sah-la-nebun-negrul-muta-nebun-f8-la-b4-sah-la-regina-de-alb-dosarul-de-sub-usa-6) – asta doar de amorul artei, căci nu cred că personagiul în cauză ar ști să joace șah peste nivel începător! Articolul respectiv îl încheiam exact așa: ”Albul nu a mutat a doua oară, ci doar a deschis jocul printr-o schema simplă (Gambitul Regelui) (…). Dar albul o să mute cu siguranță. Și Albul, dar și noi, așa-zișii spectatori, nu am fi surprinși ca Negrul să mute peste, și să nu respecte rândul. Deja a greșit – a se vedea partida din martie 1960 dintre Boris Spasky și Bobby Fisher”. Și acum continuăm ... Negrul le-a făcut pe amândouă: a sărit rândul și a și greșit.

SCM Gloria BuzauO adiere de vant ne-a adus la ureche un zvon, iar mai multe surse il confirma. In plina disputa privind cumulul de salariu si pensie, mai marii clubului SCM Gloria Buzau pregatesc o mutare care ar putea destabiza bugetul local, unul si asa destul de subred. Mai exact, o serie de pensionari care activeaza la clubul primariei Buzau ar putea sa incaseze salarii de trei ori mai mari decat cele din prezent. Asta, doar pentru a renunta la o pensie mult mai mica decat un salariu baban care se preconizeaza sa il incaseze de la buget.

ayatollah ali khamaneiAli Khamenei risca sa aiba o soarta asemanatoare cu cea a lui Nicolae Ceausescu. Revoluţia din România din perioada Crăciunului anului 1989 i-a pus pe clericii Iranului într-o situaţie extrem de dificilă şi ar putea reprezenta o lecţie pentru ei, legată de felul în care o criză politică din Republica Islamică ar putea să se încheie. În timp ce lucurile scăpau de sub control în România comunistă, dictatorul Nicolae Ceauşescu era primit ca oaspete de onoare la Teheran. Atunci când s-a întors acasă şi a fost executat, liderii Iranului s-au trezit derutaţi de motivele pentru care au întins covorul roşu unui despot brutal detestat de către propriul popor. Ziarele şi parlamentarii au pus presiune pe preşedintele de atunci, Akbar Hashemi Rafsanjani şi pe ministrul de Externe, Ali Akbar Velayati. Rolul de a rezolva lucrurile i-a revenit proaspătului lider suprem Ali Khamenei. El a făcut apel la unitate în ceea ce priveşte haosul legat de Ceauşescu şi ambasadorul Iranului la Bucureşti a fost demis pentru că nu a avertizat că tiranul României era vizat de o înlăturare.  

TurnatorulStimaţi cititori, Dintodeauna şi pretutindeni au existat, şi vor mai exista, persoane care informează autorităţile asupra unor aspecte ale vieţii sociale la care ele, autorităţile, nu pot avea un acces direct. Aceste persoane nu trebuie confudate însă cu spionii, care sunt nişte profesionişti ai informaţiilor de orice fel, din spaţiul extern al unei ţări, în folsul căreia ei lucrează, de cele mai multe ori, dintr’o patimă idealistă, curată sau nemernică. Procuratorii neprofesionişti ai informaţiilor sunt priviţi uneori cu simpatie, alteori cu scârbă de către grupul comunitar căruia îi aparţin. Şi asta se întâmplă în funcţie de realitatea politică a ţării respective. Dacă un popor trăieşte într’o stare de libertate, atunci informatorii neprofesionişti sunt nişte adevăraţi voluntari care doresc cu adevărat binele comunităţii, semnalând iregularităţi şi, de multe ori, oferind sugestii de îmbunătăţire a stării de fapte. Dacă, dimpotrivă, un popor traversează o stare de ocupaţie, străină sau a unor forţe interne fără-nici-un-dumnezeu, atunci informatorii neprofesionişti devin, în ochii celor mai mulţi cetăţeni de rând, nişte dejecţii sociale, nişte lepădături, provocatoare de scârbă, ele reprezentând, neoficial dar printr’un larg consens, un pericol pentru fiecare individ “normal”.

Dosarele lui DIDIMOS si RomascanuCe este ”frumos” și interesant este aceea că politichia locală, cu manifestări serioase în presa de partid, ne oferă subiecte aproape zilnic. Astăzi avem declarațiile domnului Romașcanu, senator PSD, evident, cel care alături de primarul Toma nu ezită a se afișa în tot spațiul public local. La conferința de presă din data de 21.01.2020 (vezi sursa: http://agorabuzau.ro/?p=3204&fbclid=IwAR2hX6MMsKDmLQ5sQMcsTtsmvp724O5B7psmxEFFvLjoKKAi9yQPxhSZIpI) domnul senator nu mai apare alături de edilul mult-prea contestat al urbei noastre, o fi semn bun zicem noi! Doamne ajută!

tomaSuntem departe de a trata o stare de fapt în spirit de bășcălie. Ne propunem în mod concis a trasa un profil comportamental și a descrie un anti – model de administrație locală existent la Buzău.

DOSARELE LUI DIDIMOS si FITCH ManipulareDe două zile ”netul” este rupt de știrea conform căreia rezultatele politicii dezastruoase ale edilului Buzăului sunt confirmate ca fiind mirobolante de către ratingul primit de la agenția internațională FITCH. Elogiile la adresa primarului sunt dintre cele mai mărinimoase, poate în speranța unor venituri mai mari pentru trusturile buzoiene plătite din bani publici. Cu toate acestea sunt multe cele ce nu se spun. De aceea venim în sprijinul buzoienilor pentru a-i ajuta să deslușească în mod real adevărul despre ”treaba asta cu FITCH”.

1)        este adevărat că indicele FITCH pentru municipiul Buzău este în categoria BBB-;

2)        este adevărat că ratingul de țară al României este BBB-; știrea nu ne mai spune și faptul că este unul dintre cele mai slabe puncte de rating dintre toate țările din zonă (pentru mai multe detalii vezi: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_%C8%9B%C4%83rilor_dup%C4%83_bonitate#/media/Fi%C8%99ier:Notation_financi%C3%A8re_des_Etats_europ%C3%A9ens_par_Standard_&_Poor's.svg)

Momentul zilei

tei taiati Crang piroane marmura Platou DaciaIncepand cu sfarsitul saptamanii trecute, cititorii ne-au semnalat niste fapte de nedescris pentru un oras modern, cu respect fata de lege: sub pretextul “toaletarii”, se marcheaza pentru taiere si teii sanatosi de pe aleea principala din Crang! La fel – cu zel specific, comerciantii "de la cortul cu martisoare", acreditati tacit de primarul Toma faliment (sau de unii consilieri contra votului din CLM) au fost zariti de cativa buzoieni cum bat cu barosul piroane in placile de marmura de pe Platoul Dacia - monument istoric - (daca tot e plin cu gropi si jeg si respectivii scuipa si arunca cojile de semninte pe jos, de ce sa nu o faca?

copaci botezati CrangBuzauEpisod demn de “Cascadorii rasului”, intamplat astazi 11 februarie 2020 – in Parcul Crang din Buzau. Toma si “personalitatile” lui (multiple) au descins in Crang si au…”botezat” copacii cu numele unor din “laureatii” de la Palatul Comunal. Imaginea, ca si actiunea este una mai mult decat ridicola – a se vedea colajul foto! Din peisaj nu au lipsit..."tzarcovnicii" presari platiti din banii publici si "maestrii de ceremonii" de la B.P.H.! Una peste alta, actiunea este atat de ridicola, incat respectivii au jubilat si au ras tamp la actiune, nestiind ca prin acest gest de fapt…isi sapa groapa – “unul-altuia”!

SpataruMai multi locuitori din Spataru (jud Buzau) au iesit la un protest spontan astazi - 01.02.2020, pentru ca au inteles ca autoritatile vor sa schimbe iesirea din Spataru si sa  puna alte restrictii de viteza in zona! Primarul comunist din localitate fuge de dialogul cu populatia si are impresia ca poate actiona in detrimentul intereselor comunitatii, dupa cum vrea "muschii lui", sau cum ii dicteaza gasca lui..."interlopa"!

Toma PMP BZDuminica 26 ianuarie 2020, "senzorii" nostri ne-au transmis ca Donald Tom se afla in vizita "de lucru" la Partidul Miscarea Populara Buzau, cu sediul pe strada Pacii din Buzau (sediu dat din "generozitaea" aceluiasi edil, dar cu conditionare precisa: sa se voteze in CLM - Proiectele PSD!!!) Cum martzafoiul este deprins cu astfel de escapade, a dat porunca slugilor de la PMP sa "sigileze" poarta.

parasuta lui Donald Tom"Un tip cade de la etaj pe trotuar

în fara unei femei în vârsta:

- Vai maica, te-ai lovit?

Tipul se ridica Si zice:

- Ce vorbesti mamaie,

eu sunt parasutist de la Buzau,

oras al aviatiei si al

parasutismului militar !

- Si parasuta unde e ?

- E sus, o bate barbasu!"

SURSA: facebook

 

asfaltare cabJupanul Toma continua sarabanda actiunilor de imagine, fara menajamente si bun simt! Astazi, vineri 20.12.2019 URBISUl, asfalta pe ploaie, pe repede inainte, o alee ce dadea la Hotelul Simonei Savulescu (noul sediu al Companiei de Apa Buzau).

Concert Vienez pentru partidDaca si-a inchipuit cineva ca spectacolul de seara trecuta este pentru muritorii de rand, buzoienii care isi dramuiesc banii pentru traiul de zi cu zi se inseala amarnic. Inca o data Primaria Buzau a dat dovada de recompensa din banii publici a sustinatorilor PSD, a pilelor de partid, a angajatilor din institutiile publice platiti si asa cu salarii cu multe cifre gen Compania de Apa, ISJ Buzau, URBIS, RAM. A fost o pomana electorala pe care credeam ca multi dintre cei prezenti o inteleg si nu o accepta din demnitate, am fost dezamagita.

News Buzau colinde CJ BuzauJoi 19 decembrie 2019, zeci de colindatori au trecut pe la Consiliu Judetean Buzau si au incantat auditoriu prin interpretarea unor colinde traditionale de Craciun. Au fost copii, oameni maturi, cunoscatori ai folclorului sau amatori. Toti s-au plimbat prin fata consilierilor judeteni si a presedintelui Petre Emanoil Neagu. Inca o data "elful" PEN a dat dovada de ceva ce nu au multi conducatori de institutii: diplomatie si fler!

Toma MedicamenteUn altfel de plugusor, bantuie la Palatul Comunal: “Semne de boala, anul are…!” – “zicala” preferata a edilului Toma! In timp ce Donald Tom merge pe banii romanilor (Asociația Municipiilor din România) la JW Marriott Bucharest Grand Hotel sau se rupe in figuri si balbe pe la “fratii” moldoveni, tinand alocutiuni poticnite in “tintesteana veche”, Guvernul Orban ii “taie macaroana” finantarilor electorale! Acum cateva zile, prim-ministrul Ludovic Orban i-a anunțat la întrunirea Asociațiilor Municipiilor din România că va sista alocarea de bani prin FSDI, acolo unde nu s-au semnat contracte. Neputand sau nevrand sa aduca vreun cent din Fonduri Europene la Buzău (se fura cam greu banii europeni, nu?), Toma se vede cu promisiunile electorale in aer – cele 15 milioane de euro pentru reabilitarea (a se citi “cumpararea electorala”) a profesorilor, parintilor si directorilor de scoli si gradinite din oras.

autobuze rable Toma Gica Toader transbus BuzauNu de putine ori am semnalat problemele de la societatea Transbus SA, patronata de cuplul de mistocareala paradigmatica “CUCU- TOADER”, rudele lui Toma faliment zis si “facalet penalul” sau “instrument mic si slinos”! Nu, nu ne referim la cum il fura pe Toma, Toader si nici la primele experiente sexuale de la Metalurgica, ingurgitate si de “Facalet”, ci facem misto (din pacate, pe banii buzoienilor) de rablele aduse la Buzau, care sa-i faca meandrele flausate a ultimului bolsevic – Toma!

RAmCulmea cinismului si mistocariei: cuscru penal Gubandru, directorul RAM, se "milostiveste" de buzoienii care au tremurat de frig si anunta ca pentru zilele urmatoare v-a fi "un pic de caldura si un strop de apa calda", cu….program (CA PE VREMEA COMUNISTILOR)!! Evident, "cutra" lui Toma isi cere si scuze! Hai sictir!

Panselute pavele toma falimentAm semnalat intr-un articol trecut (LINK) faptul ca primarul faliment Toma face totul anapoda si pe…"interes"! Totul! Absolut! Unele voci din urbe zic parca hipnotizate: “Dar a facut totusi ceva...se vede!”

Luxemburg CJUn oficial al Consiliului Judetean Buzau a primit mandat de la reprezentanti ai institutiei mentionate sa se intalneasca cu procurorul sef al UE - Laura Codruţa Kövesi. Intalnirea a vut lor la Ambasada tarii la Luxemburg si l-a avut ca protagonist, din partea judetului Buzau pe ...

ELCOR 

furt-societati-buzoiene.jpg

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE