New News Buzau header

A murit Constantin Bălăceanu-Stolnici. Avea 100 de ani. “Ultimul aristocrat”, medic chirurg de profesie era mason si a colaborat cu Securitatea

Balaceanu StolniciMembru de onoare al Academiei și posesorul a numeroase titluri, Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a stins din viață la locuința sa din București. Împlinise 100 de ani în iulie.

Anunțul a fost făcut inițial de doi din apropiații profesorului, Mihai Copăceanu și Lazăr Gigel. Personalitate controversată din cauza legăturilor pe care le-a avut cu fosta Securitate, Bălăceanu- Stolnici era văzut deopotrivă ca ultimul aristocrat autentic.

Citește mai departe...

A murit jurnalistul sportiv buzoian Mihai Baltag (Misu)!

TV NEWS BUZAU In slujba sportului cu Catalin Paduraru Metalul Buzau respect si atitudine Mihai Baltag jurnalist sportivCu tristete va anuntam ca azi 11.11.2022 a murit colegul nostru – jurnalistul Mihai Baltag (Misu) - 45 de ani! Vestea îngrozitoare a dat-o ca un traznet Redacția OPINIA, unde a lucrat ultima data regretatul coleg. “Colegul nostru Mihai BALTAG, redactor sportiv, a pierdut lupta cu o boală care l-a măcinat încetul cu încetul. A plecat dintre noi în această dimineață.

Citește mai departe...

Comunitatea din Sahateni (Buzau) zguduita de moartea asistentului medical Costel Marcu (53 de ani) “Un om care a pus sănătatea celorlalți înaintea lui. O capacitate! Toată comuna urla de durere!”

Costel Marcu decedat SahateniCu adanca tristete anuntam ca asistentul medical din comuna Sahateni - Costel Marcu ( implinea 53 de ani - pe 15 septembrie) nu mai este printre noi. Costel a parasit aceasta lume in urma unei suferinte de mai mult timp (boala incurabila) pe data de 13 septembrie 2022, inmormântarea avand loc pe 15 septembrie. Era necasatorit si dedicat meseriei pe care o facea din pasiune.

Citește mai departe...

Mama deputatului PSD Marcel Ciolacu s-a mutat la Ceruri!

doliuMama deputatului PSD de Buzau Marcel Ciolacu s-a mutat din viata aceasta!. In varsta de 84 de ani, aceasta a incetat din viata in noaptea de marti spre miercuri (30 - 31 august 2022) pe patului unui spital, in urma unei grele suferinte cauzate de o boala incurabila. In 2015, Marcel Ciolacu si-a pierdut si tatal  din cauza aceleiasi boli.

Citește mai departe...

Cornel Diaconita nu mai este printre noi. A fost gasit fara suflare in casa sa din Buzau! Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul bun!

DiaconitaCornel Diaconita nu mai este printre noi! A murit astazi, miercuri 4 mai 2022, cel mai probabil in urma unui infarct miocardic. A fost gasit fara suflare in casa sa din Buzau, dupa ce se intorsese de la munca. Diaconita a fost multi ani directorul SC Piete, Targuri si Oboare Buzau, iar in ultima perioada era director adjunct la Directia Agricola Judeteana Buzau. Era casatorit cu cunoscuta cantareata si om de radio - Madalina Manolache.

Citește mai departe...

A trecut la cele vesnice - ziaristul, poetul şi editorul NISTOR TĂNĂSESCU!

NISTOR TANASESCUMembrii Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala „Pamfil Şeicaru” Buzău, deplâng trecerea la cele veşnice a ziaristului, poetului şi editorului NISTOR TĂNĂSESCU şi sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Tănăsescu Nistor poet, publicist, licenţiat în ziaristică (1989) s-a născut la 16 aprilie 1960, în comuna Florica (o vreme sat al comunei Mihăileşti). Discret ca poet, este prezent în publicistica locală (semnează şi cu pseudonimul Martin Tronaru), fiind preocupat şi de eseistică, cri¬tică, de litera¬tura specu¬lativă în general.

Citește mai departe...

AdSense 4