New News Buzau header

Cornel Diaconita nu mai este printre noi. A fost gasit fara suflare in casa sa din Buzau! Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul bun!

DiaconitaCornel Diaconita nu mai este printre noi! A murit astazi, miercuri 4 mai 2022, cel mai probabil in urma unui infarct miocardic. A fost gasit fara suflare in casa sa din Buzau, dupa ce se intorsese de la munca. Diaconita a fost multi ani directorul SC Piete, Targuri si Oboare Buzau, iar in ultima perioada era director adjunct la Directia Agricola Judeteana Buzau. Era casatorit cu cunoscuta cantareata si om de radio - Madalina Manolache.

Citește mai departe...

A trecut la cele vesnice - ziaristul, poetul şi editorul NISTOR TĂNĂSESCU!

NISTOR TANASESCUMembrii Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala „Pamfil Şeicaru” Buzău, deplâng trecerea la cele veşnice a ziaristului, poetului şi editorului NISTOR TĂNĂSESCU şi sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Tănăsescu Nistor poet, publicist, licenţiat în ziaristică (1989) s-a născut la 16 aprilie 1960, în comuna Florica (o vreme sat al comunei Mihăileşti). Discret ca poet, este prezent în publicistica locală (semnează şi cu pseudonimul Martin Tronaru), fiind preocupat şi de eseistică, cri¬tică, de litera¬tura specu¬lativă în general.

Citește mai departe...

Doru Dinu GLĂVAN, Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a trecut in vesnicie!

Doru Dinu GLAVANMembrii Filialei „Pamfil Șeicaru” Buzău ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România deplând trecerea în eternitate a deosebitului jurnalist, Doru Dinu GLĂVAN, Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și transmit, și pe această cale, condoleanțe conducerii Uniunii, colegilor de breaslă și, în primul rând, familiei greu încercate și îndoliate.

Citește mai departe...

In memoriam - A decedat zilele trecute medicul Mirela Pană de la Policlinica Militara din Buzau, sotia colegului nostru - profesorul Dumitru Pana. Sit tibi terra levis! 

Mirela pana Medic ucis de CovidMedicul specialist Mirela Pana de la Policlinica Militara din Buzau a decedat actiunii nefaste a unei de noi tulpini de coronavirus. Profesorul Dumitru Pana , sotul doamnei medic si colegul nostru , de la Liceul cu Program Sportiv din Buzau este la o grea incercare.Se pare ca viata nu iarta . Asa se spune. Ca scriitor si filosof domnia sa intelege acest fapt.

Citește mai departe...

La plecarea unui dascăl și prieten: Marcel Petrișor (1930-2021) DE MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ (foto: Conferintele Fundatiei “G Manu” Buzau 2004)

Conferinta FG Manu Buzau 2001Monahul Filotheu Bălan: S-a dus și dom’profesor… În seara aceasta de Marți, 12 Octombrie 2021, cu puțin înainte de ora 22, Marcel Petrișor s-a alăturat cetei sfinților mărturisitori din închisori, după o lungă suferință. Unul din ultimii supraviețuitori ai temnițelelor comuniste s-a mutat la cele cerești, în Țara libertății veșnice.

Citește mai departe...

Sa ne amintim de DJ. Legend . STTL

dj legend RIPPe 06.10.2021 a murit un cunoscut dj.: Nicolae Pinghel. Era omul de peste tot unde se dorea muzica de calitate fara rabat. Un om al etichetei si al unei aristocratii in selectia pieselor pentru public. Doar din cate stiu eu Nicolae Pinghel numit Dj. Legend a fost sufletul selectiei muzicale din Beraria J si After City .

Citește mai departe...