Creatorul popular – Adela Petre ("Tezaurul uman" buzoian) nu mai este printre noi!

doamna“Modelele vii ,adevărate, drepte și cinstite sunt din ce în ce mai rare ! Azi noapte, Mama Adela Petre ,a plecat într-o lume........ mai bună! Recunoștință pentru misiunea exemplară și rolul dumneavoastră în această lume ! MERITAȚI ONORURI ! MUZEU ! UN NUME DE STRADĂ!

Condoleanțe Familiei !”

M.M.

P.S. Putini stiu ca Adela Petre a fost sefa “Cetatuilor”, adica a femeilor “Legionare” din Buzau. Cinste ei si celor care ii respecta memoria, nu celor care au ocolit-o in ultima perioada a vietii ei. De ea ma leaga o nebanuita prietenie care sper sa dainuiasca acum si  “DINCOLO” unde este ea acum. Va sarut mana!

G.I.

Tezaur Uman Viu este un titlul onorific acordat de Ministerul Culturii pentru salvgardarea, păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial. Până la adoptarea, în 2003, a noii convenții UNESCO, programul a încurajat statele membre să creeze o metodă de recunoaștere a meșterilor tradiționali talentați.

În România, programul funcționează în baza Ordinului Ministrului Culturii nr. 2491 din 27.11.2009 pentru aprobarea Regulamentului de acordare a titlului de TEZAUR UMAN VIU, amendat prin Ordinul Ministrului Culturii prinvind modificarea OMC nr. 2491/27.11.2009. Titlul de Tezaur Uman Viu este viager, personal și netransmisibil și se acordă de către Comisia națională pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

VEZI SIhttps://www.newsbuzau.ro/editoriale/18624-portret-de-cetatean-de-onoare-adela-petre-mesager-mondial-al-artei-populare-buzoiene

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează