A INCHIS CATALOGUL VIETII CU NOTA 10! Profesoara de exceptie, Gina DRAGOIU este condusa astazi pe ultimul drum

Profesor Gina DRAGOIUEste doliu in invatamantul buzoian. In seara zilei de 15 mai, iubita si stimata profesoara Gina DRAGOIU isi inchidea catalogul vietii. Profesoara de exceptie, poeta, mama desavarsita, s-a stins din viata prea curand lasand in urma lacrimi si suferinta. Sub aripa lui Dumnezeu se odihneste acum...

Si-a desfasurat cariera didactica ca profesor de Stiinte Sociale la Colegiul Economic Buzau si in trecut a predat si la Liceul Militar "Neagoe Basarab" Buzau. S-a nascut in luna lui martisor, 17.03.1958 si a plecat in lumea celor drepti in luna florilor. Un chip frumos, o femeie blanda... Ne va privi din cer unde va fi dascal ingerilor. Trupul neinsufletit este depus la Capela bisericii "Sf. Gheorghe" de pe strada Patriei iar inmormantarea va avea loc astazi, sambata 18 mai, la Cimitirul Eroilor, incepand cu ora 13.00.

Pe ultimul drum prin aceasta viata, o fosta eleva, in prezent (pana mai ieri colega de cancelarie cu distinsa profesoara Gina DRAGOIU) cadru didactic la Colegiul Economic Buzau, scria pe pagina personala " ... de fiecare dată când ajung la numele iubitei mele profesoare mă înjunghie ceva direct în inimă și mă trezește din transă.Și creierul meu refuză să știe. E slab. E neputincios. E fricos. E laș.E cum nu a fost niciodată.Și acum, după atâta timp, printre lacrimi, mă întreb: oare e adevărat?!?Păcat, mare păcat... Da, sunt egoistă, iarăși ma gândesc la mine însămi, dar sincer, nu credeam ca mă va durea așa de tare.Să înțeleg că așa e la pierderea unei mame? 
Asemenea suflet se naște rar: bun, de o eleganta greu de egalat, diplomat, extrem de inteligent având cuvintele potrivite mereu la îndemână, tenace, "usturător" de sincer, harnic, cu viziune, foarte optimist, cu simțul umorului, discret dar extrem de sensibil, totuși cu o forță interioară și siguranță de sine solide clădite în timp, din păcate unul care nu a fost de partea sa. Un OM adevărat pe care mi-l amintesc de la 18 ani cu mare drag. Apoi o Colegă care pe mine m-a sprijinit și a continuat să mă învețe și după 10 ani ce înseamnă să ai conștiința curată când vine vorba de educarea unor copii. O Profesoară excepțională, dăruită de Dumnezeu cu acest har și mai ales iubită de elevi. O mamă dedicată și mândră de copilul ei de care îmi povestea ori de câte ori aveam ocazia deși pauzele de cafea nu erau niciodată destul de lungi. O Doamnă în adevăratul sens al cuvântului, fericită în ultimii ani mai mult ca niciodată, împlinită cu dragostea pe care o trăia și pe care o merita din plin. Un călător pasionat care împărtășea pe blog tuturor frumusețile lumii, având bineînțeles un stil narativ nu doar extrem de plăcut, dar totodată foarte convingător.O poetă "curajoasă" care s-a hotărât să ne invite să ii explorăm și latura sensibilă, nu doar pe cea de economist sclipitor care poate concepe probleme venite în ajutorul viitorilor studenți. Dar câți au întâmpinat-o cu sufletul pe tavă, câți au citit cu inima deschisă, câți au simțit versurile cu adevărat? Dacă am fi răsfoit mai multe pagini atunci, poate n-am mai fi fost așa dezarmați la aflarea veștii acum.
Sunt tristă.Și voi mai fi.Că e nedrept. Și nu poate nimeni să mă consoleze.Nu încă. Nu acum când citesc ce mi-ați spus ultima oara după ce ați văzut noua mea familie în poze, familie a cărei existență v-o datorez în mare parte căci ați fost o bună prietenă, un bun psiholog pentru un om rătăcit cândva... "Frumoșilor! Sunteți niște norocoși.Să dea Dumnezeu să aveți și acest al doilea copil sãnãtos, fiindcă sunteți un cuplu ff reușit.Diana draga, anul acesta , pentru mine a fost enorm de greu.Nimeni nu știe.Două operatii la coloana, acum sunt in recuperare dupa a doua. O poveste lunga.O sa te sun cand sunt in tara. Acum sunt la o consultatie în strainatate.Crezi ca nu veneam eu la tine?Nu te ingrijora, acum sunt bine, doar ca merg cu cadrul încă. Doctorul a zis ca ma voi recupera complet, dar trebuie sa am rabdare.Am vrut sa te sun de o mie de ori, dar nu stiam cum sa-ti spun sa nu te sperii. Sper si eu sa mai fac o pauza de spital."
De ce nu m-ați speriat? Va întreb acum. Asa as fi fost mai mult alături de dvs, as fi dat mai multa importanta, as fi dat mai multe semne de viata..As fi fost o prietena mai buna.." Fă un discurs pentru a-XII-a scurt și de suflet, nu lacrimogen", mi-ați spus la un moment dat. Și mi-a ieșit atunci, acum mai puțin. Și pentru asta îmi cer iertare.Si pentru ca nu v-am sunat, ca nu am insistat, ca am uitat...ca nu sunt tare ca dvs. Ma doare.Iar va dezamăgesc, dar asta e adevărul.Cumplit ma doare.Că mâine va vad ultima oara. Sper sa am puterea sa îmi amintesc mai mult florile pe care le-ați adorat, decât lacrimile tuturor.

"Ce dar să-ți fac acum, că-i primăvară ?...
Din nori îți cos o rochie ușoară,
Din ghiocei îți fac o cingătoare,
La gât îți pun şirag de lăcrămioare, 
Te-ncalț cu pantofiori de toporași, 
Să fii cea mai frumoasă din oraș. 
Vrei și brățări, ba încă și cercei ?
Îți fac un set complet de brebenei.
Şi gata ! Nu mai am, ştii bine...
C-am cheltuit vreo trei poieni cu tine ! 
Mai vrei şi pace, bucurii și sănătate ?
Din astea n-am ! La Dumnezeu sunt toate. 
Şi-atunci cu dragoste-oi îngenunchea,
Rugându-mă la El, să ți le dea."

Nu m-am/ne-am rugat destul se pare, dar îmi doresc ca gradina de vis la care ați muncit cu atâta pasiune sa o regăsiți acolo sus și să vă bucure sufletul în continuare!
Va îmbrățișez cu mare drag și dooor!"

Ramas bun, Doamna Gina DRAGOIU! Ati inchis catalogul vietii cu NOTA 10!

REDACTIA

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează