A murit fostul sef al PSD Buzau, medicul Ion Vasile (VIDEO)

ion vasileMedicul si politicianul Ion Vasile a murit, vineri 26.07.2019, in urma unei indelungate suferinte, provocate de un cancer pulmonar galopant. Medicul chirurg, in varsta de 69 de ani, fost prefect, ambasador si politician buzoian (senator si  presedinte al PSD Buzau - 20 de ani) s-a retras din viata publica la Candesti, unde a si murit, in aceasta dimineata. Dumnezeu să-l ierte!

REDACTIA

NOTE:

Vasile Ion (n.12 ianuarie 1950) fost senator român în legislaturile din perioadele 1990-2000 și cele de după 2004, ales în județul Buzău pe listele partidului denumit succesiv în acea perioadă FSNFDSNPDSR și PSD. A fost lider al organizației județene Buzău a acestui partid până în mai 2010, când a demisionat din partid,[1] după care a trecut la PC[2] și apoi la UNPR.[3] În cadrul activității sale parlamentare, senatorul Vasile Ion a fost membru în următoarele grupuri parlamentare de prietenie:


  • în legislatura 1990-1992: Republica Chile, Republica Argentina, Republica Islamică Iran, Republica Libaneză, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Statul Israel, Ungaria, Regatul Thailanda, Republica Federală Germania, Republica Venezuela, URSS;
  • în legislatura 1996-2000: Republica Argentina, Republica Chile;
  • în legislatura 2004-2008: Republica Ecuador, Republica Estonia, Republica Cipru;
  • în legislatura 2008-2012: Republica Ecuador, Republica Columbia, Republica Malta.

Vasile Ion a fost membru în următoarele comisii permanente:


  • în legislatura 1992-1996: comisia pentru politică externă;
  • în legislatura 1996-2000: comisia pentru drepturile omului, culte și minorități;
  • în legislatura 2000-2004: comisia pentru sănătate publică;
  • în legislatura 2004-2008: comisia pentru sănătate publică.

Vasile Ion, tatăl jurnalistei Marie Jeanne Ion.

UPDATE - PRO România Buzău transmite condoleanțe familiei medicului Ion Vasile!

Organizația județeană a partidului nostru a primit cu stupefacție în această dimineață dispariția medicului și omului politic Ion Vasile, una dintre personalitățile cele mai cunoscute atît în plan local cât și național. Fostul lider al PSD Buzău, medicul Ion Vasile, fost prefect, senator şi ambasador, s-a stins din viață din cauza unei boli neiertătoare. „Mâna care a salvat atâtea vieţi n-a mai putut salvată”, a scris, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Mari Jeanne Ion, fiica cea mare a medicului Ion Vasile, alături de care suntem în greaua pierdere suferită. De altfel, organizația PRO România Buzău transmite și pe această cale sincere condoleanțe familiei, iar reprezentanții noștri vor participa la funeraliile medicului și politicianului Ion Vasile, în semn de respect pentru un adevărat om de stânga, cum a fost el aproape două decenii, până la ieșirea din politică, un exemplu pe care din păcate actualii politicieni de stânga nu-l urmează ghidându-se după alte principii decât cele ale predecesorilor.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează