UPDATE - Caporalul Ciprian-Ştefan Polschi - avansat post-mortem la gradul de sublocotenent. Militarul mort in Afganistan in urma ultimului atentat este buzoian - Ciprian-Ștefan Polschi

polschiMilitarul ucis in al doilea atentat terorist din Kabul, Afganistan este Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi. Caporalul Polschi este din Buzau, avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în Armata României din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan. Militarul buzoian și-a pierdut viața in urma unei noi explozii ce s-a produs joi în capitala Afganistanului într-o zonă în care se află ambasade și clădiri guvernamentale, informează Reuters. Atentatul are loc la doar trei zile de la atacul de luni noaptea în care un diplomat român și-a pierdut viața și altul a fost rănit grav.

Atacul a fost revendicat de talibani, însă nu se știe exact numărul total al victimelor. Ultimul bilanț vorbește despre 5 morți și cel puțin 25 de răniți.

DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA INTAREASCA FAMILIA!

REDACTIA

UPDATE - Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. "Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se mai arată în comunicatul citat.Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează