ACUM CHIAR CA A MURIT! Sufletul Înalt Prea Sfințitului Pimen s-a ridicat la cer...

DECES PIMENCONTROVERSA LEGATA DE MOARTEA IPS PIMEN S-A SFARSIT! CHIAR E MORT! AM SCRIS ACEST ARTICOL IN DATA DE 04.05.2020, IMEDIAT CUM AM AUZIT - DIN SURSE APROPIATE DE MURIBUND, DAR AM DECIS SA RETRAGEM MATERIALUL IN URMA SCANDALURILOR LEGATE DE ACEST FAPT SI A NEGARII VEHEMENTE FACUTE DE PATRIARHIE SI DE UNII HABOTNICI. STIAM CA A MURIT (ESTE VORBA DE INCETAREA ACTIVITATII CEREBRALE) SI CA ESTE TINUT IN VIATA  - ORGANELE - DE APARATE. DE CE A MINTIT PATRIARHIA? PENTRU CA NU VOIA CA INMORMANTAREA LUI SA FIE IN PLINA CRIZA DE URGENTA CI VOIA SA FIE INMORMANTAT CU...FAST! SA VA FIE RUSINE TOTI CEI CARE ATI MINTIT! ESTE FOARTE GRAV SI TREBUIE TRAS UN SEMNAL DE ALARMA LEGAT DE ACESTE LUCRURI!!! In vârstă de 90 de ani, acesta a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște. Ierarhul a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști.

A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă. Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter, împreună cu un alt pacient în vârstă de 40 de ani, în stare gravă și ventilație mecanică, la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. De precizat că nu ierarhul a cerut să fie adus la București, ci medicii au decis acest lucru.  Pe durata zborului, atât Înalt Preasfințitul, cât și cel de al doilea pacient transportat, ambii în stare stabilă, dar și cele 6 cadre medicale și pilotul au purtat echipamente complete de protecție. Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași: ”A fost o misiune deosebită de noapte, făcută cu elicoptul MI 8. Spitalul Județean Suceava a avut nevoie de sprijin cu acești pacienți, erau critici, iar numărul din ATI de acolo e foarte mare, a pacienților din ATI, e posibil să fie și alte solicitări”. Înaltul ierarh a fost internat într-o rezervă, unde a fost monitorizat permanent.

PS Arhiepiscop Pimen se pare că ar fi încetat din viață în urmă cu scurt timp, la spitalul Matei Balș din București. Ne dorim ca informația să nu fie reală, însă mulți călugări din țară postează mesaje în acest sens. Acesta era, după cum se cunoaște, sub strictă supraveghere medicală, fiind intubat la Terapie Intensivă, în ultimele zile starea acestuia suferind mutații severe. Din informațiile apărute, Arhiepiscopul Pimen a avut, la un moment dat în lupta cu virusul ucigaș, importante semne de revenire, însă la venerabila sa vârstă înaintată, aproape 91 de ani, organismul nu ar mai fi avut forța și rezistența necesare combaterii COVID-19. Este primul ierarh român infectat cu coronavirus și care, din nefericire, ar fi pierdut lupta în fața multiplelor complicații pulmonare survenite.

Născut într-un sat din judetul Vrancea, la 25 august 1929, Înaltpreasfinția Sa este licentiat în teologie și arte plastice, a facut studii la Koln, a fost staretul Mănăstirii Putna, a slujit la Arhiepiscopia Ortodoxă din America și Canada și a fost reprezentant al Patriarhiei Romane la Ierusalim. La 24 iunie 1982, a fost hirotonit în treapta episcopală, fiind numit Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. În data de 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, fiind instalat ca episcop la Suceava la 3 martie 1991.

Odihneasca-se in pace!

REDACTIA