A lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... A murit actorul Vladimir Găitan, la vârsta de 73 de ani

Actorul Vladimir GaitanVladimir Găitan s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, a anunțat Nicolae Călugărița printr-o postare pe Facebook. De asemenea, colegul său, Vlad Rădescu a scris pe Facebook că „Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”. Decesul a survenit marți seară, acasă, precizează Realitatea Plus.

Teodosiu: Ne spunea că simte că o să ne părăsească

Valentin Teodosiu, colegul regretatului Vladimir Găitan, a declarat pentru Realitatea Plus că „am aflat cu 15 secunde înainte să mă sunați, dar nu mi s-a confirmat. Bănuiesc totuși că e adevărat. (...) A fost un om plin de umor, uneori poate prea sarcastic. De multă vreme ne spunea că simte că o să ne părăsească. A fost un mare actor, un profesionist”. „Din păcate s-a stins. Ne stingem generație după generație. Vreau să spun că Duțu Găitan s-a chinuit foarte mult cu boala”, a subliniat Valentin Teodosiu, precizând că „avea un cancer limfatic. Bănuia că-l are de la Cernobîl.” Vladimir Găitan a primit, în 2002, „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic.

A.M.