News Buzau new header Craciun

PETA - Germania şi FNPA – România: 2.2 milioane de câini prinşi, 1.03 milioane uciși, 750 milioane de Euro cheltuiţi. Uciderea câinilor timp de 20 de ani nu a schimbat situaţia din România. Este timpul pentru schimbare!

PETA FNPA“Situația câinilor din România a determinat PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) Germania să realizeze, împreună cu FNPA (Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor), un studiu bazat pe datele solicitate și transmise de către instituții publice din România, ce reflectă cifre șocante cu privire la numărul de câini capturați şi uciși, precum şi la bugetele cheltuite de către primarii. Prinderea și uciderea câinilor pare să nu rezolve situația ci să dezvolte și să mențină o afacere profitabilă.

Citește mai departe...

Cand a fost impodobil in lume primul brad? Dar in Romania?

Primul brad impodobit in istoriePrimul brad care a fost împodobit în România a fost la curtea regelui Carol I, în anul 1866, odată cu sosirea dinastiei Hohenzollern în Ţările Române. Obiceiul a fost preluat imediat de boierimea bucureşteană a vremii, astfel că, începând din acel an, bradul împodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului, inclusiv în casele româneşti.

Primul brad împodobit vreodată a fost în anul 1510, în Letonia. Zece ani mai târziu, în 1521, prinţesa Helene de Mecklenburg aduce tradiţia în Franţa, după ce s-a căsătorit cu ducele de Orleans. Ulterior acestei date, bradul de Crăciun se răspândeşte în toată Europa. .

Citește mai departe...

Îngrozitoarea moarte a unui geniu: cum „i-ar fi venit de hac” comuniștii lui Nicolae Labiș (VIDEO)

LabisÎngrozitoarea moarte a unui geniu: cum „i-ar fi venit de hac” comuniștii lui Nicolae Labiș

Nicolae Labiș a avut parte de un destin scurt, încheiat în cel mai tragic mod posibil. Totuși, va rămâne de-a pururi în memoria colectivă a țării noastre drept poetul care a scris cea mai tristă poezie românească din toate timpurile.

Citește mai departe...

The Washington Post: Furnici sărate. Greieri măcinați. De ce ar trebui să încerci consumul de insecte comestibile

furnici greieri mancare„Seamănă la gust cu floricelele de porumb!” - a spus Adaline Welk, 6 ani, despre viermele de făină pe care l-a mâncat. (Carolyn Beans)

Într-o dimineață de august cu cer senin în sud-estul Pennsylvaniei, mai mult de o duzină de adulți și copii stăteau într-un pavilion din parc, ascultând cum sfârâiau viermii de făină într-o tigaie fierbinte. Ei învățau despre entomofagie - consumul uman de insecte - de la Lisa Sanchez, naturalistă la Departamentul de Parcuri și Recreere din Lancaster County, care predă această practică de 25 de ani.

Citește mai departe...

Când si de ce se pune grâu la încolţit pentru Sfântul Andrei?

grau incoltitZiua Sfântului Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus, considerat și ocrotitorul României sau patronul spiritual al românilor, e marcată de superstiții fiind considerată un Halloween al românilor. Ceea mai des întâlniră tradiție pentru această zi este cea referitoare la pusul grâului la încolțit. Când se pune grâul la încolțit de Sfântul Andrei Cel mai frecvent, grâul se pune la încolțit în ziua de 30 noiembrie, cea în care românii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei.

Citește mai departe...

TEST, EXPERIMENT, TEORIA CONSPIRATIEI SAU REALITATE CRUDA? VIDEO - N-a fost fake news: românii sunt avertizați să se pregătească de blackout. Când ni s-ar putea tăia curentul tuturor

Primul exercitiu de Blackout in RomaniaMai știi când presa internațională, dar și cea românească, au preluat și distribuit o informație conform căreia există un mare risc de blackout? Practic, se spunea că ne putem confrunta cu o mare pană de curent. Informația respectivă a fost catalogată de mulți ca fiind o știre falsă, dar pare să înceapă să se materializeze.

Citește mai departe...