VIDEO - Norul de poluanți generat de vulcanul din La Palma ajunge în România. Intră pe la Timișoara și până luni seară se extinde în toată țara (HARTA!)

nor vulcan ROMANIAVulcanul din La Palma generează un nor de poluanți care ajunge în România duminică. Norul toxic va intra în țară prin vest, pe la Timișoara, și se va întinde peste toată țara până luni seară. Așadar, România va fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă, a declarat la Digi24, Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică.

O cantitate mare de dioxid de sulf este injectată spre Europa. Dioxidul de sulf aduce poluare suplimentară, o potențială răcire a solului și compuși chimici secundari (acizi, sulfați, etc) care sunt aduși la sol prin precipitare, precipitații și influențează concentrația ozonului, a explicat profesorul de fizică.

Citește mai departe...

NIMIC INTAMPLATOR! Alexandru Rafila: Tatăl meu a lucrat până în iunie 1949 în aparatul Securității. Nu a fost implicat în masacrul țăranilor / Nu văd unde e vina mea că sunt fiul tatălui meu

Alexandru Rafila securistAlexandru Rafila, a confirmat într-o intervenție la B1TV, că este fiul lui Alexandru Rafila senior, fost șef al Securității Arad, despre care presa a relatat că este responsabil de masacrul armat de pe Valea Crișului Alb la sfârșitul anilor '40. El a spus însă că tatăl său nu a fost implicat în masacrul țăranilor și că a fost dat afară din Securitate și din PCR în iunie 1949. „Nu văd unde e vina mea că sunt fiul tatălui meu”, a spus Rafila.

Întrebat la postul B1TV, dacă tatăl său a lucrat în aparatul Securității, acesta a răspuns că „Da, a lucrat până în iunie 1949”.

Ce a declarat Alexandru Rafila despre informațiile apărute cu privire la tatăl său:

Citește mai departe...

Astronomii au descoperit activități cosmice suspecte, dincolo de Neptun

Pitica rosie langa NeptunÎn ultimii șase ani, oamenii de știință care studiază activitatea cosmică s-au axat pe evenimentele care se desfășoară dincolo de orbita micuței planete Neptun. Descoperirile lor sunt cu adevărat impresionante!

În cei șase ani, cercetătorii cosmici au descoperit 461 de obiecte care le-au stârnit curiozitatea.

Citește mai departe...

Statuia lui Cristofor Columb din Mexico City va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene / Oportunism politic sau „cancel culture”? Dezbaterile continuă în întreaga lume

statuia lui columbO statuie din Mexico City a exploratorului european Cristofor Columb va fi înlăturată din capitala Mexicului și înlocuită cu o statuie a unei femei indigene, țara din America Centrală devenind astfel ultima care îl repudiază pe navigatorul italo-spaniol, relatează The Washington Post .

Citește mai departe...

VIDEO - Cel mai misterios dispozitiv antic, atât de avansat încât nu poate fi real: nu trebuia să fie acolo, atunci

1 Antikythera Mechanism 1Acest dispozitiv antic se credea că nu este altceva decât o bucată corodată sau ceva similar, atunci când a fost descoperit pentru prima data. Ar fi fost o pierdere de timp și bani ca să fie cercetat.

Însă reacțiile arheologilor au fost de uimire când au aflat că e ceva mult mai mult decât un simplu dispozitiv antic.

Citește mai departe...

Pericolul care pândește omenirea. Vine o iarnă catastrofală pentru lumea întreagă?!

Vulcani periculosiClima globală ar putea să fie puternic zguduită de un fenomen pe care specialiștii îl anunță ca fiind devastator. Există un pericol la care nu se aștepta nimeni, dar mai mulți experți se tem că s-ar putea să existe probleme uriașe, așa că au emis un semnal de alarmă.

Anunțul specialiștilor. Ce probleme pot să aibă oamenii în curând

Natura se dezlănțuie în ultima perioadă. În timp ce pandemia le-a dat mari bătăi de cap oamenilor, așa că mulți și-au pierdut oamenii dragi, locurile de muncă sau afacerile, alții au rămas fără agoniseala strânsă într-o viață din cauza incendiilor sau a diferitelor fenomene violente.

Citește mai departe...