Dinții adulților ar putea crește din nou

Dinti adultiDinții falși ar putea deveni ceva de domeniul trecutului datorită descoperirii unui anticorp care stimulează regenerarea dinților pierduți. Prin inhibarea acțiunii unei gene numite USAG-1, anticorpul impulsionează anumiți factori de creștere.

Citește mai departe...

VIDEO – “Romania”, film documentar (1935)

RomaniaRealizat în 1935, acest scurt documentar american face o prezentare a României pitorești din vremea în care era condusă de regele Carol al II-lea. Urmărind imaginile (de certă valoare istorică), avem șansa să descoperim farmecul de acum aproape un secol al unor locuri emblematice: Sinaia, cu „drumul de poveste către fermecătorul castel Peleș”, Hunedoara, cu al său Castel al Huniazilor, sau București, despre care naratorul menționează că era cunoscut drept „micul Paris”.

Citește mai departe...

Ce se întâmplă când lumina soarelui intră în contact cu Covid-19, de fapt. Cercetătorii sunt uluiți de efect

soare coronavirusO echipă de oameni de știință solicită cercetări mai aprofundate asupra modului în care lumina soarelui inactivează SARS-CoV-2 după ce a realizat că există o discrepanță evidentă între cea mai recentă teorie și rezultatele experimentale. Inginerul mecanic UC Santa Barbara, pe nume Paolo Luzzatto-Fegiz, și colegii săi au observat că virusul a fost inactivat de opt ori mai repede în experimente decât cel mai recent model teoretic prezis.

Ce se întâmplă când lumina soarelui intră în contact cu covid-19, de fapt

„Teoria presupune că inactivarea funcționează prin faptul că UVB a lovit ARN-ul virusului, deteriorându-l”, a explicat Luzzatto-Fegiz.

Citește mai departe...