New News Buzau header

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe lângă apă. Dezvăluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

pericol apa pet plasticUn studiu recent publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, în apa îmbuteliată din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezintă un risc semnificativ pentru sănătatea umană.

Citește mai departe...

Artefactul antic făcut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știință

Tezaurul Villena extraterestrii artefactCercetătorii spanioli au făcut o descoperire fascinantă care implică două artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datând din epoca bronzului târziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede că au o vechime de aproximativ un milion de ani, înainte ca oamenii să înceapă topirea fierului la scară largă.

Citește mai departe...

Voi stiti ce trebuie sa faceti in caz de seism major? Din „Manualul de supraviețuire”. Cutremurul

cutremurCând vorbim despre eficacitate în situații de calamitate , nu informația în sine este crucială, ci modul cum o folosești, cum combini diferitele ”piese din acest puzzle” între ele ca să faci față intr-o acțiune practică.Să urmărim cu atenţie o serie de sfaturi practice din „Manualul de supraviețuire”.

Citește mai departe...

Cum putem identifica știrile false? Un scurt ghid practic

fake newsFake News, un concept relativ puţin folosit până în urmă cu câţiva ani, a devenit o provocare pentru furnizorii de informaţii corecte din întreaga lume. Mass media şi reţelele de socializare sunt„invadate de ştiri false furnizate sub masca unor fapte, situaţii sau evenimente adevărate. Fenomenul a devenit şi în România un urmaş al propagandei şi dezinformării.

Citește mai departe...