Stiati ca....? Orașul-fantomă cu peste 700 de castele de lux de 200 de milioane de euro. Cum a ajuns în paragină? (VIDEO)

orasBurj Al Babas urma să fie un complex rezidențial de lux, cu un concept unic: un oraș cu peste 700 de castele la scară mică, amplasat în centrul Turciei, între Istanbul și Ankara, scrie CNN. Prețul pentru o astfel de locuință pornea de la 320.000 de euro, ajungând până la aproximativ 500.000 de euro, iar orașul urma să atragă sute de oameni cu bani, majoritatea investitori din Golf, dornici să locuiască într-o casă construită asemenea unui castel impunător. Însă complexul rezidențial a ajuns mai degrabă un oraș-fantomă, după ce dezvoltatorul proiectului, Sarot Group, a intrat în faliment în noiembrie, având datorii de peste 27 milioane de dolari.

Agheazmă păstrată perfect și nestricată, cu o vechime de 1300 de ani, descoperită în Georgia

agheasma veche 1300 aniÎntr-un recipient închis ermetic, pastrat timp de 1300 de ani pe sit-ul unei biserici ortodoxe, arheologii au descoperit apa sfintita cu o puritate incredibila. Vasul are aproximativ 1 tona. Sfințita în secolul al VIII-lea si poate chiar mai devreme, apa din vas a fost descoperita pe sit-ul bisericii distruse din orașul Kvareli (Kakheti). Săpăturile de pe sit-ul acestei biserici au fost efectuate pe malul drept al râului Duruji, în așezarea numită de localnici Dolociopi, din perioada medievală timpurie târzie a istoriei Georgiei. Apa sfințită, a cărei vechime are câteva secole, este prima descoperire de acest gen, conform publicatiei georgiene Kvirispalitra.

FOTO - Milionarii de azi ai României sunt foștii trădători ai lui Ceaușescu, au vândut țara străinilor pentru bunăstarea lor si a familiilor lor

COMUNISTI SECURISTI MILIARDARICircula zilele acestea un material lansat de Caramitru, care a beneficiat de favoruri in regimul comunist si apoi l-a tradat pe Ceausescu ca sa se poata capatui el, preluand casa in care locuia Nicu Ceausescu ( in chirie la stat), transformand-o in restaurant de lux in centrul Bucurestiului, restaurantul UNITER, loc de intalnire al farmazonilor din lojele privilegiate din care face si maestrul parte. Un material dupa cum veti citi mai jos care incearca sa prosteasca poporul ca PSD-istii de azi si oamenii bogati de azi sunt fosti comunisti. Nimic mai fals, caci acestia sunt ABSOLUT TOTI tradatorii lui Ceausescu, cei care s-au vandut pe un pumn de arginti pentru a avea beneficii personale. Caci daca cei care ne conduc astazi ar fi comunisti atunci nu ar fi dat atatea drepturi Casei Regale masonice si nu le-ar fi retrocedat atatea palate , terenuri, si alocatii de milioane de euro de la stat. Vedem doar in cazul televiziunii TVR conduse de parlamentul PSD, ca promoveaza exclusiv monarhia. Apoi sa ne amintim cine este singurul politician pus in functie din 1990 si neschimbat pana astazi, guvernatorul banilor nostri, Mugurel Isarescu, verisor prin alianta al regelui Mihai.

(FOTO/VIDEO) "ATLANTIDA DIN ROMANIA" - A fost odată o insulă românească numită ADA KALEH

Ada Kaleh insula pierduta a Romaniei b Documentar b Numai cei mai în vârstă îşi amintesc, poate, de farmecul inegalabil al petecului de pământ insular plin de trandafiri, gutui, leandri uriaşi, smochini şi viţă-de-vie, situat pe Dunăre, la circa trei kilometri în aval de Orşova.

Dunărea la Cazane

Ostrovul, care a cunoscut alternanţa vremurilor de război cu cele de pace, a fost rebotezat de ocupanţii turci Ada Kaleh în 1788, ceea ce se traduce cu „Fortăreaţa Insulei” sau „Cetatea Insulei”

În 1971, turnul minaretului geamiei, locul de rugăciune a celor aproximativ 1000 de musulmani vorbitori de română, a căzut spulberat de dinamită, pentru a face loc apelor supraînălţate din cauza construirii barajului Hidrocentralei Porţile de Fier, vedeta, un covor imens cu motive orientale (15×9 m) şi o greutate de 480 kg, dar al sultanului Abdul Hamid al II-lea (1876-1909), umplându-se de praf.

DE CE oamenii nu au amintiri din primii trei ani de viata?

Amintiri oameniA apărut o nouă teorie care explică motivele pentru care oamenii nu au amintiri din primii trei ani de viaţă.Potrivit NBC News, studiul realizat de dr. Paul Frankland de la Hospital for Sick Children, din Toronto, susţine că amnezia infantilă ar putea fi provocată de dezvoltarea rapidă a neuronilor în hipocamp, regiunea din creier responsabilă cu memorarea pe termen lung a noilor experienţe.Astfel, amintirile respective dispar odată cu trecerea timpului, pe măsură ce hipocampul trece prin faza de dezvoltare rapidă ce are loc în copilăria fragedă.„În vreme ce copiii de 2 şi 3 ani îşi pot aminti diverse lucruri pentru o perioadă scurtă, este nevoie de hipocamp pentru a putea stoca informaţiile pe termen lung”, a explicat dr. Eric Kandel, director al Institutului Kavli pentru Cercetarea Creierului, de la Universitatea Columbia.

Sursa - antena3.ro

A.M.

Tanar de Romania! Un elev român este noul campion mondial la Microsoft Word (VIDEO)

Campion mondialTiberiu Danciu, elev al Colegiului Național ”Grigore Moisil” din București, a devenit campion absolut la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist. Tânărul român în vârstă de 18 ani a câștigat medalia de aur a competiției care a fost organizat de Microsoft în Anaheim, California. La ediția din acest an, a 15-a din istorie, au participat peste 560.000 de concurenți, în finală calificându-se 157 de tineri din 49 de țări. Tiberiu Danciu a stat doar 20 de minute în sala de competiții, reușind să identifice cele mai multe "capcane" din subiectele date de reprezentații Microsoft. Elevul român deține două certificări internaționale MS Office și obținuse și la selecția națională, de la București, scorul perfect, 1000 de puncte, în doar 11 minute și 36 de secunde. Certificarea MOS i-a adus lui Tiberiu Danciu un premiu în valoare de 7.000 dolari și un Xbox One din partea Microsoft. "Performanța mea în utilizarea aplicațiilor Word și Excel sunt doar o pârghie pentru alegerea universității. Oscilez între a studia inteligența artificială la Universitatea Nottingham din Regatul Unit sau la MIT, după care intenționez să mă întorc în țară, pentru a-mi valorifica competențele profesionale. Încerc permanent să-mi depășesc limitele. Credeți în voi înșivă și haideți să ne facem țara mândră de noi!", a spus Tiberiu.

Sursa - greatnews.ro, cugetliber.ro, gds.ro

A.M.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=aFb3HxYmlLc