In curand, Transilvania va fi o alta tara”. Patru mari orase se rup de guvernul de la Bucuresti, s-a format Alianta Vestului.

transilvaniaPrimarii a patru mari orase din vestul tarii (Cluj Napoca, Timisoara, Oradea si Arad) au creat o alianta care isi propune sa le conecteze prin autostrazi si linii ferate de mare viteza. Ei si-au denumit actiunea Alianta Vestului, spunand ca nu vor sa mai stea „la mila Bucurestiului”. Ei vor incerca sa obtina finantari direct de la Bruxelles.

 

“Noi, Nicolae Robu, Gheorghe Falca, Ilie Bolojan si Emil Boc, primarii oraselor Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca, am decis infiintarea Patrulateralei Vestului, for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre noi, dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza si in plan cultural.

Ne propunem ca aceasta structura sa fie cadru pentru schimburi de idei si de experienta intre noi, dar si de initiere impreuna de proiecte infrastructurale majore, mai ales pe linia imbunatatirii conectivitatii intre cele patru orase – cale ferata de mare viteza, autostrada, drum expres, rapid – si de cooperare in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate. Vrem sa dam si un exemplu national de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, inaccesibile fiecaruia in parte.

Nu ai cum sa obtii o sursa de finantare daca vii cu o bucatica dintr-un astfel de proiect mare, trebuie sa vii cu intregul. Or, se stie ca Uniunea Europeana are si proiecte majore, pentru care se pot obtine bani direct de la Bruxelles. Sunt mai multe surse de finantare si vrem sa ajungem sa accedem la ele si vom incepe sa lucram efectiv in cadrul acestei patrulaterale a vestului”, spune Nicolae Robu, prmarul Timisoarei, citat de Gazeta de Cluj.

„Cele patru orase au semnat un document de lucru. Apoi vrem sa semnam cu alti primari. Sunt patru mari teme, una este Capitala Culturala Europeana. Cultura se poate intinde pe tot ceea ce inseamna zonele frumoase din Caras Severin, de potentialul istoric din Hunedoara, de ceea ce inseamna vinurile din Arad, de apele termale din Oradea, de potentialul turistic al Clujului”, sustine Gheorghe Falca.

La randul sau, Ilie Bolojan, primarul Oradei, a declarat ca parteneriatul este foarte important si pentru Oradea din punctul de vedere al conectivitatii, pentru ca exista o legatura foarte importanta intre aceste orase.

Edili din mai multe orase au participat la Timisoara la evenimentul Hub Urban Talks, al carui scop este de a gasi solutii comune, solutii care implica administratia locala, mediul de afaceri si cetatenii pentru a avea un oras care sa creasca inteligent si sustenabil, avand comunitati locale active si colaborative.

Au fost prezenti specialisti de la Banca Mondiala si de Comisia Europeana, experti internationali din Olanda, Suedia si Finlanda, lideri ai administratiei publice ai mediului de business.

Cristian Sima considera ca Alianta Vestului va duce spre o separare a Transilvaniei de restul tarii.

„In curind, Transilvania va fi o alta tara, nu intelegeti dar veti intelege cind va fi prea tirziu. In Moldova si Regat e nevoie sa-i ucidem, alta sansa nu este, ucidere politica”.

SURSA: aktual 24

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

-1 #30 Stiti cate state are America?Rodica T. 11-12-2018 22:34
Stiti cate stae are America ? ...50 de state si... este o putere! Poate cineva sa conteste acest fapt?
Stiti cate landuri are Germania? ...16 landuri si este o putere! Poate sa conteste cineva si acest fapt?
Atunci mesajul celor din veste este clar:
UNITI-VA ROMANI in zone alese de voi pe care sa le puteti administra si in care sa duceti o viata cu demnitate!
Nu va fie teama atunci cand vom gospodari fonduri europene nerambursabile va creste si nivelul de trai al intregii tari si ... copiii nu vor mai pleca si vor renaste familiile traditionale din ROMANIA MARE!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Citat
0 #29 IngMocanu 05-12-2018 22:31
Felicitari, sper sa réussite, multa putere de munca si perseverenta !!!!!!
Citat
-10 #28 ? ÎNALTĂ TRĂDARE ?Maria A. 02-12-2018 00:18
Citez pe Grigore Georgets:
Citez pe Grigore Georgets:
Nu-mi vine să cred ceea ce citesc! Este legal ce se intampla? Este oare primul pas spre autonomia teritorială?! Asta suna a complot și înaltă trădare, oameni buni ! România trebuie să ia atitudine ! Romanii adevărați să iasă în stradă sa-si apere tara si valorile !!


Care valori? Ale hoților, puturoșilor și incompetenților ?
Citat
+3 #27 OMUL sfințește LOCULMaria A. 01-12-2018 22:37
Citez pe Adrian A.:
Păcat că nu intră și Hunedoara în alianță.

Da, sigur că e păcat! Dar, și mai mare păcat este că nu intră TOATĂ ȚARA în această alianță, nu credeți? ... sau cine îi oprește pe restul primarilor să se alieze cu cine doresc ei, ca să facă alianțe benefice, în interesul cetățenilor din zonele respective?
Citat
+22 #26 RespectGeorge 28-11-2018 18:25
Daca se reuseste asa ceva eu am sa ma mut de la Bucuresti in unul din cele 4 judete. As vrea sa vad macar o parte din Romania ca macar incearca sa faca pasi inainte.
Citat
+19 #25 Auzi la ala...Pail 20-11-2018 20:32
Ci ca ..complot...ies iti in strada...
Daca vrei sa faci nu e bine daca nu faci nu e bine.
Acuma e simplu. Care nu e din aceste 4 judete o sa spuna ca astia vor sa divida Tara.
Care locuieste in unul din aceste judete o sa zica "bravo".
BRAVO !! SUCCES si...asteptam sa si puneti in aplicare ...
Citat
+17 #24 Felicitări!Adriana 20-11-2018 14:32
Foarte bine! Doamne ajuta! Nu văd de ce nu?
Citat
+8 #23 va sustinSantha Eva 18-11-2018 11:10
Bravo baieti, va sustin si va ajut daca trebuie, mlt succes Evva Santha din Sf.Gheorghe
Citat
+3 #22 Ce ticalosie !Serban Silvia 18-11-2018 06:07
Cine este acest Sima, si cum puteti posta o asemenea idee mincinoasa si provocatore in randurile oamenilor naivi din..Moldoca si "regat"?! Niste orase romanesti incearca sa faca pe plan local, ceeace trebuia facut in toate judetele din tara. O asemenea initiativa ar putea fi un exemplu si pentru alte judete, de oriunde, nu doar din Ardeal. Consider ca ar trebui aflat ce anume urmarete acest individ periculos. Cum adica:
Transilvania va deveni o alta tara" si "e nevoie sa-i ucidem".....
Citat
-13 #21 Auzi!...ca ne vor divizati :)Alex Toma 17-11-2018 17:46
Citez pe Mt:
Alianața vestului, uite așa se rupe țara în două fără să ne dăm seama, cu acceptul nostru. Cu motivarea că vezi doamne autostrăzi și alte chesti, pe care de fapt Bruxellul nu ne lasă să le facem cum vrem noi, o să ne împartă țara în două, iar mai târziu o să fim în 3, așa cum a fost odată. Lor nu le convine că suntem uniți, ne vor dezbinați să ne twrmine de tot. După ce o să facă această alianță a vestului, o să pună și taxe ca să treci pe la ei, ne merităm soarta cu așa politicieni și conducători.

Ne vor divizati, pe naiba. Voi vreti sa fiti in continuare prosti si votati pesedeu',aici e buba! ...si din pacate sunteti inca multi aerieni.
Citat