Sindromul bradului de Crăciun. Mai multi romani afectati de o boala ciudata

Sindromul bradului de CraciunBradul de Crăciun înseamnă fericire, bucurie, sărbători și cadouri. Însă, dacă ne gândim la sănătate, din păcate, atât brazii artificiali, cât și cei naturali sunt dăunători, putând să ne afecteze sănătatea. Bradul natural prezintă pe crengile sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt mucegaiurile.

Pe de altă parte însă, bradul artificial este realizat din policlorura de vinil, care poate conține substanțe toxice dăunătoare. Studiile din ultimii ani demonstrează că brazii de Crăciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea în față răcelilor, facilitează sinuzitele și alte afecțiuni din sfera ORL. De asemenea, mulți brazi destinați vânzării sunt stropiți cu diverse de substanțe toxice și pot conține pesticide, pe care producătorii le folosesc pentru a stimula creșterea brazilor. Cercetătorii au stabilit că „Sindromul bradului de Crăciun” este provocat de sporii unor ciuperci microscopice, care se dezvoltă pe copac, provocând probleme respiratorii. Practic, oamenii de știință sunt de părere că majoritatea problemelor cauzate de bradul natural sunt cele ale căilor respiratorii.

Sursa - exquis.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează