Incredibil, dar adevarat! Doua milioane de dolari costa CEL MAI SCUMP MEDICAMENT din lume. Ce afectiune trateaza

Medicament scump2.125.000 de dolari - atât costă cel mai scump medicament aflat în prezent pe piaţă, abia lansat de o companie elveţiană.Este vorba de un tratament revoluţionar pentru atrofia musculară spinală. Boala afectează unul din fiecare 10 mii de bebeluşi, care se nasc fără posibilitatea de a-şi controla muşchii.

 

Simptomele sunt paralizie, probleme respiratorii şi dificultăţi la înghiţire. În cazurile grave, speranţa de viaţă este de doar câteva luni. Medicamentul înlocuieşte gena defectă care provoacă boala şi are o eficienţă foarte mare dacă este administrat la scurt timp după naştere.Producătorul a spus că preţul de peste 2 milioane de dolari este justificat, deoarece o singură doză este suficientă pentru toată viaţa iar părinţii sunt scutiţi de alte costuri. Tratamentul a fost aprobat în Statele Unite şi urmează să fie certificat şi în Europa şi Japonia.

Sursa - digi24.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează