VIDEO - Oasele respira si au propriul lor sistem circulator - TCV - Vase Transcorticale – sensei Cristian Laiber

oasele respira"Oasele respira si au propriul lor sistem circulator - TCV - Vase Transcorticale. Studiez toate acestea despre sistemul osos ca parte martiala si terapeutica din #YagyuShingan Ryu si nu numai cu Shimazu sensei si medicina traditionala stia / intuia si folosea aceste lucruri de mult timp.

Auzeam des de la Shimazu sensei sa respir prin oase, sa simt si sa misc oasele, nu muschii exteriori atat in terapie cat si in tehnica martiala sau pur si simplu in miscari ale corpului.

Iata ca oamenii de stiinta descopera acum o retea imensa de sute de astfel de microvase sanguine care fac legatura directa cu maduva oaselor. In clipul de mai jos, o tibie de soarece contine peste 1000 de astfel de vase de sange parcurse de peste 80% din sangele arterial si 59% din cel venos.

Medicina militara, de urgenta deja folosea aceste lucruri injectand substante active direct in maduva osoasa a celor raniti pentru o vindecare rapida.

Tehnicile "interne" sunt interne (#neijia)pentru ca stimuleaza oasele si tesuturile profunde, in legatura cu maduva osoasa.#Taiji, #Qigong dar si alte scoli, au forme a caror esenta mobilizeaza oasele si stimuleaza circulatia in profunzimea articulatiei, pentru a ajunge la maduva. Iata ca denumiri aparent ezoterice, de tip #Jing - energie esenta/ maduva, nu mai este atat de departe de ceva palpalbil..." - sensei Cristian Laiber

Mai multe elemente practice la cursurile noastre de la Raiden Dojo Bucuresti

Taiji si QiGong - Bucuresti

Ninjutsu Bujinkan in Bucuresti

Aiki Jujutsu Bucuresti - Takeda Ryu

Despre sensei Cristian Laiber:

Cristian Laiber, fondatorul clubului nostru a debutat in arte martiale initial ca autodidact inainte de 1989 cind acestea erau interzise, apoi cu Karate Goju Kensha, sub indrumarea lui Sensei F. Mageriu 6 Dan. De asemenea interesat de Ninjutsu, a participat si la primele stagii in aceasta disciplina cu Shidoshi Ho Szabo Pal, la Targu Mures. In timp devine interesat mai ales de scoli vechi, cu adevarat martiale si il contacteaza de asemenea pe Sensei Maroteaux in 1993 in vederea practicarii scolii Takeda Ryu Aikijutsu si in Romania.

I.G.