INSCRIE SI SCOALA TA! "Asculta 5 minute de muzica clasica", un proiect Radio Romania Muzical ce se desfasoara in scolile din Buzau

5 MINUTE DE MUZICA CLASICAUn proiect în spaţii neconvenţionale - Unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România, inițiat și organizat de Radio România Muzical, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" își propune să apropie publicul larg de muzica clasică prin audiția propriu-zisă, atât în spații neconvenționale și aglomerate, cât și în școlile românești, la orele de muzică. Campania a pornit în octombrie 2010, cu audiții în spațiile publice de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie. Piesa zilei poate fi ascultată, bineînțeles, și la Radio România Muzical sau aici.

Campania a pornit in octombrie 2010, cu auditii in spatiile publice de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librariilor si muzeelor si de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie si octombrie.

Un proiect in scolile romanesti - Din 2014, "Asculta 5 minute de muzica clasica" este si program national in scolile romanesti, gratie unui parteneriat semnat intre Radio Romania si Ministerul Educatiei Nationale. Proiectul faliciteaza apropierea copiilor fata de muzica clasica in cel mai simplu mod, prin auditia concreta a materialelor puse la dispozitie de Radio Romania Muzical care includ atat o lucrare muzicala, cat si o poveste despre acea piesa muzicala. Copiii au si posibilitatea de a participa la un concurs derulat online cu intrebari in legatura cu lucrarile ascultate. In anul scolar 2014-2015, aproximativ 120.000 de copii din toata tara au participat la proiectul "Asculta 5 minute de muzica clasica"; in anul scolar 2015-2016 la proiect au participat 145.000 de copii si au fost organizate si doua concursuri nationale: unul de desene inspirate de muzica, pentru elevii claselor primare si unul de auditii muzicale, pentru elevii claselor gimnaziale. In anul scolar 2016-2017 la proiect au participat 165.000 de copii si de asemenea a fost organizat concursul national "Asculta 5 minute de muzica clasica": sectiunea desene inspirate de muzica pentru elevii claselor primare si sectiunea de eseuri inspirate de muzica, pentru elevii claselor gimnaziale. Proiectul se implementeaza in mediul scolar prin inspectorul de specialitate arte/muzica din fiecare judet care primeste din partea Radio Romania Muzical toate fisierele audio si informatiile necesare si care transmite la randul sau, catre scolile si profesorii din judetul pe care-l reprezinta, toate materialele puse la dispozitie de Radio Romania Muzical. Singura obligatie a profesorilor/scolilor care se implica in proiect este sa transmita inspectorului de specialitate numarul de elevi participanti la proiect, adica al celor care au ascultat fisierele audio din proiect la scoala (nu care au participat la concurs). Aceste informatii sunt necesare pentru a realiza raportarea cantativa a proiectului, la final de an scolar. La proiect pot participa elevi din toate clasele sistemului preuniversitar, inclusiv din clasele 0-4. La cerere, pot fi eliberate adeverinte colective care sa ateste implicarea profesorilor in acest proiect. Pe parcursul anului scolar, saptamanal, Radio Romania Muzical propune spre auditie doua lucrari muzicale insotite la final de explicatii. Elevii pot participa la concurs completand formularul de concurs. In anul scolar 2018-2019 coordonatorul proiectului pentru judetul Buzau este reprezentanta ISJ Buzau, prof. Oana Dobre.

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #3 Raspuns - 5 minute de muzica clasicaProfesor 11-10-2018 09:01
Fiecare judet are un responsabil (ori inspectorul de specialitate, ori metodist sef). Nu trebuie decat sa intrebati la ISJ Brasov si sa primiti toate datele de care aveti nevoie. Daca doriti amanunte scrieti un mail la e-mail:
Citat
0 #2 Raspuns cerereREDACTIA 11-10-2018 08:50
Citez pe Mînecuță Elisabeta M:
Buna seara!
Sunt responsabila comisiei metodice a învățătorilor din Scoala Gimnaziala nr. 27 Brasov. Mi se pare un proiect minunat. As dori sa implementez la cele 26 de clase din inv.primar acest proiect.
Va rog sa imi oferiti mai multe detalii despre pasii pe care trebuie sa ii parcurg.
Multumesc.

Buna ziua, vom face demersurile necesare sa luati legatura cu echipa formata deja. Multumim ca ne cititi! Ramanem in legatura!
Citat
0 #1 profesor înv.primarMînecuță Elisabeta M 10-10-2018 21:32
Buna seara!
Sunt responsabila comisiei metodice a învățătorilor din Scoala Gimnaziala nr. 27 Brasov. Mi se pare un proiect minunat. As dori sa implementez la cele 26 de clase din inv.primar acest proiect.
Va rog sa imi oferiti mai multe detalii despre pasii pe care trebuie sa ii parcurg.
Multumesc.
Citat