Banca Centrală Europeană a închis site-ul BIRD în urma atacului cibernetic din 17 august 2019

hack BIRDÎncă o dată, sectorul bancar a suferit un atac cibernetic asupra infrastructurii sale informatice. De această dată, victima se dovedește a fi Banca Centrală Europeană. Potrivit informațiilor, Banca Centrală Europeană a suferit un atac de hacking pe site-ul său BIRD, după care a închis site-ul. Cu toate acestea, atacul a dus la o încălcare a datelor care a afectat câteva sute de utilizatori. Banca Centrală Europeană a confirmat hack-ul BIRD  Potrivit unui comunicat de presă, banca a suferit un atac cibernetic pe site-ul web al Dicționarului Integrat de Raportare (BIRD) al băncilor.

Unii intrusi neautorizati au accesat site-ul web gazduit pe un server extern pentru a fura date sensibile. După cum s-a dezvăluit, atacatorii au efectuat un atac malware pentru a efectua extragerea datelor. Încălcarea a reușit să injecteze malware pe serverul extern pentru a ajuta activitățile de phishing. Deși BCE nu a menționat nicio cronologie a evenimentelor legate de încălcare, Reuters a raportat că aceasta a continuat timp de câteva luni. După cum a spus un purtător de cuvânt al BCE, primele dovezi ale atacului datează din decembrie 2018. El sugerează că atacul a trecut neobservat în toată această perioadă. BCE a menționat în comunicatul de presă că a constatat încălcarea în timpul întreținerii periodice. Site-ul BIRD a fost închis, ulterior. În declarație, BCE a confirmat că încălcarea a afectat datele de contact ale celor 481 de abonați ai buletinului informativ BIRD. Informațiile afectate constau în adresele de e-mail, numele și titlurile de poziție ale abonaților. Cu toate acestea, au asigurat că parolele și alte date sensibile rămân neafectate în timpul incidentului. Nici sistemele interne ale BCE și nici datele sensibile la piață nu au fost afectate. Aceștia informează utilizatorii afectați despre bresa de securitate și au luat, de asemenea, măsuri de securizare pentru a proteja site-ul. Cu toate acestea, deocamdată, site-ul BIRD este offline. În plus, BCE a raportat chestiunea și Autorității Europene pentru Protecția Datelor. Site-ul BIRD al BCE este o resursă separată pentru bănci, oferindu-le detalii despre producerea de rapoarte statistice și de supraveghere. În mai 2018, BCE a luat, de asemenea, o inițiativă de a dezvolta un cadru unic pentru testarea rezistenței cibernetice a organizațiilor financiare ale UE.

SURSA: https://latesthackingnews.com/2019/08/17/european-central-bank-shut-down-bird-website-following-cyber-attack/ | Latest Hacking News

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează