VIDEO - Limbajul corpului (2 carti, 2 autori – aceleasi concluzii!). Atentie gesturile noastre vorbesc despre noi (“Cititi-l” comportamental pe primarul faliment Toma si pe altii si veti ramane uimiti de “suferintele” lor! - n.r.)

limbaj corpStiaţi că aproape 70% din comunicarea noastră are loc prin mijloace nonverbale: prin gesturi, mers, privire? Piciorul care se leagănă, o privire aruncată pe furiş sau o strângere de mână moale sunt adesea mult mai grăitoare decât cuvintele însele.

 

Cu ajutorul acestei cărţi, bogat ilustrate, care conţine numeroase sfaturi practice şi mărturii, veţi învăţa să decodaţi toate gesturile corpului: înroşirea feţei, încrucişarea braţelor sau a picioarelor, postura trunchiului, mângâiatul părului, gâtului sau mâna dusă la spate; toate aceste gesturi pe care corpul nostru le schiţează, cel mai adesea involuntar, nu vor mai avea secrete pentru dumneavoastră. Veţi învăţa, de asemenea, să depistaţi minciuna sau trădarea, să treziţi simpatia, să seduceţi pe cineva ori să îi atrageţi atenţia persoanei de care vă place. Amintiţi-vă că trupul dumneavoastră este un instrument minunat cu ajutorul căruia puteţi obţine succesul la locul de muncă, permiţându-vă să vă sporiţi puterea de convingere şi de negociere, să vă maximizaţi potenţialul sau, pur şi simplu, să comunicaţi mai eficient.

ISABELLE DUVERNOIS este psiholog clinician, psihoterapeut individual, de familie şi de cuplu şi specialistă în comunicare, cu o vastă experienţă în terapiile de scurtă durată, în terapiile de grup, precum şi în decodarea limbajului corpului şi în managementul stresului ocupaţional. Predă la Institutul de psihologie al Universităţii René Descartes din Paris. De asemenea, Isabelle Duvernois este consultant pentru site-ul revistei Psychologies.

"Limbajul corpului". Atenţie, gesturile noastre vorbesc despre noi de Denes Endre

Atenţie, gesturile noastre vorbesc prin noi, arată cum comunicăm fără a ne folosi de cuvinte, ci prin mişcări, mimică şi gesturi. Un domeniu atat de vast şi interesant, dar atât de uşor trecut cu vederea. Foarte mulţi dintre noi nu recunosc grimasa colegului care denotă dispreţ sau zâmbetul forţat ce înseamnă nesiguranţă. Foarte multe mici indicii pe care le oferim sau le primim zi de zi fără a ne da seama sunt prin intermediul limbajului corporal. Cu acest volum ("Limbajul corpului" - n.r.), beneficiem de instrumentul perfect pentru a decoda aceste indicii şi a ne bucura de o comunicare mult mai bogată.

Descrierea filmului - "Limbajul corpului"

Limbajul trupului influenţează modul în care ne percep ceilalţi, dar poate schimba şi modul cum ne vedem noi înşine. Psihologul social Amy Cuddy ne demonstrează cum „poziţiile corporale specifice puterii” – a sta într-o postură care insuflă siguranţă în sine, chiar şi când nu ne simţim siguri pe noi – pot influenţa nivelurile de testosteron şi de cortizol din creier şi pot avea chiar un impact asupra şanselor noastre de succes.

I.G.