Cum va influenta tehnologia 5G transmisiunile in direct pe internet

5GIn ziua de azi, tehnologia ne permite sa facem lucruri pe care acum 20 de ani doar le visam. Printre aceste “minuni” tehnologice se afla si live streaming-ul, care ii ofera utilizatorului posibilitatea sa vizualizeze sau/si sa transmita continut video in timp real.

Vezi tot prin live streaming

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1950 a fost un eveniment fabulos, incheiat cu victoria Uruguay-ului in fata Braziliei, 2-1, chiar pe “Maracana” din Rio de Janeiro, in fata a 200 000 de oameni. Exista imagini de atunci, dar mult prea putine si deloc in stare sa transmita cu adevarat emotia ce era in tribune. In plus, in afara de cei care au vazut pe “viu” meciul, cine oare a mai prins “live” partida? In 2019, un asemenea eveniment sportiv n-ar mai fi ratat, chiar daca nu te-ai afla acolo si nici in fata televizorului. Asta pentru ca live streaming-ul a devenit in foarte scurt timp solutia perfecta.

Daca exista o camera pe stadion sau in incinta, exista si posibilitatea unui stream. Iar tu, ca utilizator, ai nevoie doar de o conexiune la internet si un site sigur unde sa vizualizezi meciul dorit. Nu e de mirare ca aproape toate casele importante de pariuri si-au “procurat” optiunea de live streaming. Pentru consumator, e important sa stie ce se intampla, sa fie acolo, in mijlocul actiunii. Mai mult, pe langa pariuri, live streamig-ul este parte integranta si in cazinourile online. Toate cazinourile online ofera live casino dealers, unde practic vezi tot ce se intampla in timp real.

Pe langa transmisiunile live de pe Facebook sau Youtube, care, in general, au un continut divers si impartit pe grupe de interes, mai exista si platformele pentru “gameri”, unde continutul e in exclusivitate cu si despre jocurile video. Pe scurt, pasionatii de jocuri pot vedea alti oameni jucandu-se, avand totodata posibilitatea de a interactiona cu ei, cat si cu ceilalti urmaritori. Twitch este cel mai bun exemplu de o astfel de platforma.

Nu trebuie sa investigam mult pentru a ne da seama ca oamenii n-ar putea sa mai priveasca lumea la fel fara live streaming. Vestea buna e ca acest serviciu doar va progresa odata cu tehnologia 5G. Desi sunt multe controverse, privind aceasta noua tehnologie, avantajele sunt destul de mari si cel mai probabil va fi implementata.

Ce este tehnologia 5G si cum ne va influenta?

5G este inca in dezvoltare, dar vorbim clar de o generatie mai spectaculoasa decat 4G si care va putea sa faca mai mult pentru utilizator. Avem in fata o tehnologie de comunicatii care va folosi o noua interfata radio si o arhitectura de retea noua. Si nu se va rezuma doar la telefoanele mobile, ci la orice alt dispozitiv inteligent. Practic, vorbim despre o tehnologie care se presupune ca va fi de aproximativ 100 de ori mai rapida decat 4G. Vei putea transmite 4K de pe telefon ori vei putea descarca un film aproape instantaneu.

In ceea ce priveste live streaming-ul, aceasta viteza va insemna incetarea “buffering-ului”, adica perioada de incarcare, si va acorda posibilitatea unor transmisiuni de o calitate superioara. Se spune ca latenta 5G va fi de o milisecunda, un progres enorm fata de ce se inregistreaza acum cu 4G - undeva intre 20 si 50 de milisecunde.

2020 se pare ca va fi anul acestui “breakthrough”, fiind si anul in care se preconizeaza ca vom avea peste 50 de miliarde de dispozitive conectate in toata lumea. Asadar, la ritmul actual de apel la tehnologie al populatiei Terrei, 5G e mai degraba o necesitate decat un moft.

Marcel Fulgusin

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează