Patternurile culturale și sociale la copii sau implementare fortata de cunostinte?

patternConform cercetărilor actuale din neuroștiințe(Dispenza 2007, Newberg&Waldman in 2008 și Zăgrean in 2012) copiilor le sunt implementate diverse programe mentale in perioada de vârstă 0-7 ani (S.Grof ne convinge că unele vin chiar din perioada embrionară) conform patternurilor culturale și sociale din care fac parte, inclusiv celor care aparțin familiilor in care cresc.

 

Aceste programe sunt inregistrate in subconștientul copiilor și in majoritatea cazurilor vor fi rulate automat de-a lungul intregii vieți, pentru că devin fundalul pe care se construiesc ca persoane. In mod automat după vârsta de 7 ani personalitatea și experiențele de viață ale individului au la bază ceea ce a crezut din ce i-au spus adulții cu care a interacționat, ceea ce a acceptat ca fiind adevăr despre el insuși sau despre lume in perioada copilăriei. Limbajul cu care li se adresează părinții și educatorii va deveni limbajul lor interior. Aceste "convingeri" devin țesătura Matrixului și ale realității holografice in care suntem și noi proiectați ca și jucători(David Icke- Eul Fantomă). Efortul naturii divine din fiecare dintre noi de a se elibera din acest vis colectiv orchestrat cu mare dibăcie de către Volador(Carlos Castaneda-Invățăturile lui don Juan) fac ca să se clatine influența lui din ultima vreme in care ne-a menținut in stare de transă hipnotică la nivel planetar.

Această transă David Wilcock o numește "efect de turmă" prin care nimeni nu vrea să recunoască pericolul iminent in care se află intreaga omenire. Acest conportament este bine fixat in mentalitatea de "turmă" a oamenilor datorită numeroaselor programe de reprogramare a creierului la care suntem supuși zilnic prin mass-media, prin "educația școlară" și in general prin toată paradigma la care suntem forțați să aderăm incă de mici copii.

Acesta este motivul pentru care majoritatea ajung să respingă argumentele si actul trezirii spunând că nu poate fi adevărat. In psihologia experiențială acesta este un răspuns disociativ din perioada de negare, un comportament automat care a fost implantat de foarte mult timp in conștiința lor și pe care ei nici măcar nu il mai conștientizează.

Unul din simptomele acestui "implant" psihologic este că de indatâ ce aud astfel de adevăruri ei devin brusc iritați și foarte obosiți.

Ei pierd foarte multă energie atunci când incearcă totuși inconștient să asimileze astfel de informații, iar rezultatul imediat al eșecului lor este că atacă agresiv mesagerul. Aceasta este tot o reacție programată in psihicul lor. Vor folosi intens emisfera stângă pentru a găsi un motiv de a ridiculiza aceste informații și de a-l desființa pe mesager. Dovada că această reacție este una implantată este faptul că, de indată ce subiectul incetează să se mai gândească la subiectele deranjante, totul revine brusc, ca prin minune, la normal: omul este din nou plin de energie!

Acum 2000 de ani Hristos S-a confruntat cu același Volador și a ințeles că unii au fost ireversibil deteriorați de către acesta și ne invață cum să ne centrăm prudent in Adevăr:

"Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi." (Mt.7,6).