VIDEO - IN MUNTII BUZAULUI! Tabara de haiducie pentru adolescenti - Organizat de Asociatia "Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei" şi REDUTA - Scoala de Supravietuire

Reduta tabara haiducieTabara se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani si include activitati cultural-sportive, instructive, marsuri cu orientare topografica. Prin continutul practic, scopul taberei este unul educational si vizeaza formarea caracterelor copiilor nostri, prin gasirea reperelor si insusirea valorilor morale, cat si prin prevenirea pericolelor si adictiilor juvenile. Natura activitatilor are menirea de a incita sufletul tanar spre cautarea vocatiei si virtutilor cardinale, spre trezirea constiintei, a recunoasterii si cinstirii eroilor neamului, a perenizarii valorilor crestine prin fapte concrete. Programul este unul de pregatire a celor tineri intru cunoasterea si insusirea de tehnici esentiale vietuirii si supravietuirii in natura sau in mediul urban:

-pregatire fizica si autoaparare

-prim-ajutor

-orientare si topografie

-scoala nodurilor

-scoala focului

-construirea unui adapost

Programul se îngrijeste, deci, atît de însusirea tehnicilor, cat si de o sensibilizare asupra mediului înconjurator si a interactiunii noastre cu el, dar mai ales de cultivarea aptitudinilor atat de necesare în formarea personalitatii tinerilor adulti de maine: curajul, modestia, marinimia, sinceritatea, gustul pentru efort, simtul libertatii si al onoarei, respectul cuvantului dat, atasamenul fata de familie, credinta stramoseasca si neam.

Tabara va fi coordonata de instructorii scolii de supravietuire Reduta, Samir Simon Mekki si Eugen Sechila, fosti militari in Legiunea Straina – si Stelian Nanuș Hapa, bucatarul echipei.

Numarul maxim de participanti: 20 de persoane

Pentru informatii si inscrieri, va rugam sa ne contactati la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Iulian Gavriluta