VIDEO documente: Natiunea afgana refuza „vestificarea” si dupa 18 ani de ocupatie, timp in care SUA a cheltuit 1 000 de miliarde de dolari si a pierdut peste 2 500 de militari

Afganistan paperZero Hedge: “Undeniable Evidence”: Explosive Classified Docs Reveal Afghan War Mass Deception - ”Dovezi de netăgăduit”. Documente clasificate explozive scot la iveală decepția în masă cu privire la războiul afgan. În ceea ce este deja aclamat drept un moment definitoriu și exploziv al “Documentelor de la Pentagon”, o arhivă cu documente anterior clasificate obținute de către The Washington Post relevă cum conducători de top ai Pentagonului au mințit în mod constant publicul cu privire la “progresul” războiului afgan lung deja de 18 ani. Cele aproximativ 2 000 și ceva de pagini cu note din interviuri ale oficialilor seniori care au conturat strategia SUA în Afganistan confirmă faptul că “oficiali de vârf ai SUA au eșuat în a spune adevărul în legătură cu războiul din Afganistan de-a lungul celor 18 ani de campanie, făcând declarații roz despre care știau că sunt false... ascunzând probe cu caracter neechivoc cum că războiul devenise de necâștigat”, potrivit raportului bombă al Post.

Interviurile și luările de poziție interne au fost dezgropate printr-o solicitare în baza Actului de Libertate de Informare și cuprind ca interval administrațiile BUSH, OBAMA și TRUMP. “Comoara” aceasta mai confirmă că liderii SUA știau că fonduri financiare uriașe erau utilizate într-o încercare zadarnică de a “vestifica națiunea”. Grupurile de monitorizare estimează îndeobște cheltuielile totale ale SUA cu războiul ca atingând pragul de 1 trilion de dolari până la finele lui 2019. Și mai important, “războiul fără sfârșit” al Americii a costat cel puțin 2 531 de vieți americane și peste 20 000 de persoane rănite. Proiectul intern al Pentagonului condus de către Biroul Inspectorului General Special pentru Reconstrucția Afganistanului (SIGAR) a căutat să obțină o radiografie cât mai cinstită posibil cu referire la starea celei mai lungi încurcături (mocirle) întinse pe multiple administrații. Avea să fie o evaluare a defectelor clasificată ca “Lecții învățate”, pentru a preveni ulterioare gafe (pași greșiți).

“Ce am obținut din acest efort de 1 trilion de dolari? A meritat un trilion de dolari?” nota într-unul din documente un ofițer naval SEAL pensionat, care consiliase administrațiile BUSH și OBAMA. “După uciderea lui Osama BIN LADEN, am afirmat că probabil acesta râdea în mormântul său apos, având în vedere cât cheltuisem noi în Afganistan.” Here's more undeniable evidence that you were lied to about the war in Afghanistan, for anyone who needed more undeniable evidence that you were lied to about the war in Afghanistan.

https://t.co/3AVYnBNKch

— Caitlin Johnstone (@caitoz) December 9, 2019

Iată mai multe dovezi irefutabile că ai fost mințit cu privire la războiul din Afganistan, pentru oricine avea nevoie de mai multe probe de netăgăduit că a fost mințit în legătură cu conflagrația din Afganistan. https://t.co/3AVYnBNKch

— Caitlin JOHNSTONE (@caitoz) 9 Decembrie 2019

Un alt oficial de top, fost țar al războiului afgan din Casa Albă sub administrațiile BUSH și OBAMA, Douglas LUTE, a mărturisit cum că “Eram lipsiți de o înțelegere fundamentală a Afganistanului - nu aveam idee ce facem.” A mai adăugat că “Nu aveam nici cea mai încețoșată noțiune cu privire la ceea ce întreprindeam”, după invazia din 2001.

“Dacă poporul american ar fi știut magnitudinea acestei disfuncții... 2 400 de vieți pierdute”, a mai adăugat el.

Două teme consistente majore din documente sunt reprezentate de: manipularea la o scară masivă a statisticilor oferite publicului cu scopul de a ascunde adevărata natură dezastruoasă a războiului; și...conducătorii SUA “făcând-o pe chiorii” față de hoția la scară largă a dolarilor contribuabililor americani de către oficialii afgani corupți.

Potrivit documentelor lansate, ajutorul SUA a fost prădat “cu impunitate”, iar acestea conferă probe de necontestat cum că oficiali de vârf ai apărării erau la curent cu faptul că ani întregi de declarații publice roz nu erau altceva decât un munte de minciuni.

Almost hard to get infuriated about the blatant spinning by government agencies anymore. The effort to cover up the failures of US foreign policy whether in Afghanistan, Iraq, Libya, Syria or Yemen has worn us down. Hard to remember what honesty is. https://t.co/PFDiAmwveQ

— Joshua Landis (@joshua_landis) December 9, 2019

Aproape că e dificil să te înfurii pe seama învârtelii scandaloase a agențiilor guvernamentale. Eforturile de a acoperi eșecurile politicii externe a Americii, fie că e vorba de Afganistan, Iraq, Libia, Siria sau Yemen, ne-au uzat. E greu să ne mai amintim ce este onestitatea. https://t.co/PFDiAmwveQ

— Joshua LANDIS (@joshua_landis) 9 Decembrie 2019

“Fiecare categorie de date a fost alterată cu scopul de a prezenta cea mai bună imagine posibilă”, a depus mărturie Bob CROWLEY, colonel și consilier contra-insurgență de vârf pentru șefii armatei SUA.

Peste 400 de persoane apropiate nivelului de luare a deciziilor au fost intervievate în cadrul investigației interne DoD (Departamentul de Apărare n.t.); însă dintre acestea, 366 de nume au fost redactate, ținând seama că pe măsură ce mai multe mărturii acuzatoare erau oferite, Inspectorul General a apreciat că acestea trebuie tratate drept “avertizori” și informatori.

Însă cu toată stoarcerea mâinilor și ultrajul pe care bomba WaPo (Washington Post n.t) de Luni o va dezlănțui săptămâna aceasta, trebuie reținut că stabilimentul din ambele partide a promovat în mod consistent continuarea războiului, ca să nu mai vorbim despre intrarea în război în primul rând.

Așa cum observă jurnalistul independent David MIZNER despre noile “Documente afgane” rezultă că “Politicienii SUA mint pentru a rămâne în război, de fiecare dată. Adevărata crimă a fost înainte de toate intrarea în război - și aproape nici un politician american, comentator (expert) și / sau jurnalist de platformă mare nu s-au opus războiului.”

Un tur video al noilor “Documente afgane” incriminatoare, dezvăluirile din ele și semnificația lor:

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează