De ce millennials se îndreaptă către magie, astrologie şi vrăjitorie (Millennials are turning to magic & astrology for ‘empowerment’ because liberal ideology failed them)

names of generationsMillennialii se îndreaptă către magie şi astrologie pentru ‘împuternicire’ deoarece ideologia liberală i-a dezamăgit. Din ce în ce mai deschişi spre astrologie, magie şi vrăjitorie dar şi atenţi la orice semnal din partea oricărei probleme saturate de PC, întreaga generaţie a milenialilor pare complet neechipată pentru a face faţă provocărilor dificile ale maturităţii.

Ei pot să nu ştie cum să schimbe un cauciuc de maşină, să gătească o masă simplă sau să pună capăt locuirii în demisolul casei părinţilor, dar Milennialii– pricepuţii tehnologiei născuţi între anii 1981 şi 2004 – par din ce în ce mai preocupaţi de subiecte non-practice încă de la terminarea liceului.

Fie că sunt simptomatici ai Sindromului Nemulţumirii cu Trump, vreun fel de misticism New Age sau poate din cauza petrecerii a patru ani grei studiind cursuri de artă liberală total non-practici, e greu de zis. Dar mulţi oameni caută să-i împuternicească cu tehnici alternative care odată erau ridiculizate ca fiind pure escrocherii.

Săptămâna aceasta, de exemplu, NBC a publicat un lung eseu care celebra creşterea interesului pentru astrologie “într-o lume nesigură.”

“In mijlocul acestui tumult fizic, politic şi emoţional, astrologia ne oferă un sentiment de însemnătate,” a scris Tanya Ghahremani. “Ne oferă motivele pentru care se învârte lumea dar şi speranţă că mâine va fi mai puţin ameţitor”.

Tot timpul am avut impresia că lumea se învârte pe baza aşa zisei teorii ‘Big Bang’, mixată cu o cantitate generoasă de atracţie gravitaţională şi aşa mai departe. Dar nu contează. Ghahremani, discutând rădăcinile feministe ale astrologiei, postulează că pseudoştiinţa de zgâire la stele “împuterniceşte femeile… să aibă mai mult control asupra propriului lor viitor; ne încurajează să învăţăm mai multe despre noi înşine şi să ne îndreptăm cu încredere în direcţia care are cel mai clar sens pentru binele nostru.”

Alte poveşti similare de natură ezoterică, ocultă s-a bucurat de o mare atenţie a presei recente. În octombrie, chiar la timp pentru Halloween, media relata un interes crescut pentru vrăjitorie. Situl de tehnologie Wired, de exemplu, într-o deplasare radicală de pe linia de orientare obişnuită-IT- a scris despre o adunare de vrăjitoare care au încercat în colectiv să-l plaseze pe Donald J. Trump într-o “jachetă magică.” Printre obişnuitele aprinderi de lumânări şi alte ritualuri voodoo, membrii au recitat o incantaţie care s-a terminat cu un ţipăt colectiv, “You’re fired!” Probabil nu e cel mai bun material pentru un roman scris de Stephen King, dar cu siguranţă dă o nouă conotaţie termenului de ‘vânătoare de vrăjitoare.’

Nici chiar cotidianul New York Times n-a putut rezista săritului pe coada de mătură pentru o hârjoană.

“Adevăratele vrăjitoare cutreieră printre noi, şi par să fie peste tot,” a izbucnit reputatul ziar.

A mers mai departe citând-o pe Helen Berger, un sociolog la Brandeis University: “Ne aflăm într-o perioadă de mare tranziţie … iar pentru mulţi dintre aceşti tineri, această spiritualitate vorbeşte de la sine.”

Publisher’s Weekly a concluzionat că această reaprindere a interesului pentru “spiritualitate” nu trebuie confundată în niciun fel cu religia, ca “sezonul vrăjitoarelor.”

Eu personal înţeleg acest interes pentru partea mai mistică a vieţii. Există o mare ispită către acele forţe nevăzute pe care noi nu le înţelegem dar care totuşi par a fi în tărâmul plauzibilităţii. Până la urmă, Procesul Vrăjitoarelor din Salem a avut loc chiar ca urmare a sentimentului apărut printre mulţi oameni că poate chiar este ceva în spatele acestor discuţii mistice.

Există totuşi o temă de bază, neliniştitoare care tot apare în articolele mai sus menţionate, şi probabil că cititorul déjà a observat-o. Această temă implică actuala bătălie politică ce zguduie SUA. Pentru fiecare dintre discuţiile cu sufletul la gură despre adunări de vrăjitoare, vrăji magice şi incantaţii, această pretinsă creştere în interes a milenialilor pentru misticism şi spiritualitate pare a fi, cel puţin în parte, o declaraţie politică ieftină împotriva lui Donald Trump deoarece Liberalilor nu le place rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016.

The latest in disturbing academic censorship:

A respected neuroscience journal published a peer-reviewed paper urging caution in moving forward with irreversible procedures in treating GD.

Yesterday, the editorial board removed the paper's conclusions. https://t.co/WwjFJResAR pic.twitter.com/o6irJMssb9

— The Kelsey Coalition (@CoalitionKelsey) December 13, 2019

De ultimă oră în deranjanta cenzură academică: Un respectat jurnal de ştiinţe neurologice a publicat un articol revizuit de colegi (peer-reviewed paper) îndemnând la prudenţă în a merge mai departe cu procedurile ireversibile din tratamentul GD. Ieri, conducerea editorială a eliminat concluziile articolului. https://t.co/WwjFJResARpic.twitter.com/o6irJMssb9

— The Kelsey Coalition (@CoalitionKelsey) December 13, 2019

Mentalitatea Milenialilor

Asta vorbeşte de la sine despre gândirea generaţiei milenialilor, care a fost crescută pe baza unui regim nesănătos de radicalism liberal şi corectitudine politică care a luat-o razna de tot. Din cauză că a fost ales un preşedinte pe care ei nu-l plac, ei cred că invocarea forţelor mistice va schimba lucrurile. Acesta este un act de disperare, care atestă că tipul de educaţie pe care mulţi dintre aceşti tineri o primesc în cadrul colegiilor unde “ studiile despre gen şi schimbarea de sex” de exemplu, adeseori substituie orele clasice de filosofie şi istorie occidentală. Între timp, studiul ştiinţei pare să aibă rost doar când confirmă viziunea lor denaturată asupra lumii. De exemplu, că există cam 13 genuri dintre care poţi să alegi, sau că planeta şi toate formele de viaţă de pe aceasta sunt pe cale să sucombe din cauza schimbărilor climatice determinate de om.

Niciuna dintre acestea nu prevesteşte nimic bun pentru viitorul omenirii. Cum vor moşteni aceşti indivizi răsfăţaţi - care cresc dar nu se maturizează niciodată într-un balon protector al ignoranţei - o lume supraîncărcată de probleme şi umplută de arme nucleare? Presupun că vor continua să se adapteze la o lume pentru care nu sunt pregătiţi prin recitarea vrăjilor magice şi consultarea tabelelor astrologice.

Ei bine, am văzut cât de bine a funcţionat cu aşa zisa ‘Robert Mueller III Prayer Candles,’ făcută pentru a “desţeleni calea” către găsirea de dovezi asupra coliziunii dintre Trump şi ruşi. Apoi a fost predicţia dezastruoasă că, Kamala Harris era destinată pentru Casa Albă deoarece ea s-a născut “exact în luna plină din Berbec.” Poate că într-o zi Harris se va bucura de un mai mare succes politic, dar deocamdată steaua sa politică s-a prăbuşit cu măreţie.

Poate că cel mai bun lucru pentru majoritatea milenialilor cu minte liberală este să înţeleagă că ceea ce înveţi în sala de curs şi ceea ce se întâmplă în lumea reală sunt două lucruri complet diferite. Marile institute de ştiinţă ar face bine să le amintească studenţilor această diferenţă, în timp ce facilitează un climat de discuţii corecte şi deschise pentru toate subiectele. Chiar dacă subiectele aduc un disconfort, care este modul in care funcţionează lumea reală. Nicio vrajă magică sau farmec nu va schimba asta.

Traducerea: Costin Ştirbu

Comentariu saccsiv:

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Genera%C8%9Bia_Y

În Lumea Occidentală, milenialii (denumiți și Generația Y) sunt cohorta demografică ce a urmat Generației X. Nu există date precise pentru începutul sau sfârșitul acestei generații; demografii și cercetătorii folosesc de obicei începutul anilor 1980 ca dată de naștere a primilor mileniani, și mijlocul anilor 1990 până la începutul anilor 2000 ca ultimi ani.

În Statele Unite, ei sunt denumiți uneori „Echo Boomers” datorită unei creșteri majore a natalității în deceniile anilor 1980 și 1990, și pentru că ei sunt de cele mai multe ori copiii celor din generația Boomer. Cu toate acestea, în țările dezvoltate a persistat tendința din secolul al XX-lea spre familii mai mici, astfel că impactul relativ al „baby boom echoului” a fost, în general, mai puțin pronunțat decât explozia demografică de după al Doilea Război Mondial.

Caracteristicile milenialilor variază de la o regiune la alta, în funcție de condițiile economice și sociale. Cu toate acestea, generația(d) lor este în general caracterizată prin gradul de utilizare și familiaritatea sporită cu tehnologiile de comunicație, media și digitale. În cele mai multe părți ale lumii, maturizarea lor a fost marcată de o ascensiune a abordării liberale în politică și economie; efectele acestui mediu sunt încă discutate. Marea Recesiune a avut un impact major asupra acestei generații, pentru că a provocat creșterea masivă a șomajului în rândul tinerilor, și a condus la speculații despre posibilele prejudicii economice și sociale pe termen lung produse acestei generații.

Cititi va rog si:

ÎNFRICOȘĂTOR: Generația Y (tineri americani sub 36 de ani) sprijină socialismul și comunismul

Iar ceea ce vine in urma lor e mai rau:

Doar două treimi din Generația Z (generatia de dupa millennials) se identifică ca ‘exclusiv heterosexuali’. Este cea mai scăzută valoare din toate generațiile de până acum

Si foarte probabil ca va fi din ce in ce mai rau si datorita faptului ca:

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

Nu cred ca millennials se îndreaptă către magie, astrologie şi vrăjitorie din motivele enumerate in articol. Ei intorc spatele lui Dumnezeu dar si ateismului pentru ca ei sunt cei ce vor aplauda inscaunarea lui antihrist. Evident, nu doar ei, dar in primul rand ei. Cum s-a ajuns insa aici?

Prin fantastica invazie new age inceputa in secolul trecut. Ne-au avertizat despre aceasta Sfinti precum Serafim Rose:

Ierom. Serafim Rose: “ORTODOXIA SI RELIGIA VIITORULUI”

Iar in zilele noastre aceasta invazie a ajuns efectiv sufocanta, inclusiv in Romania:

Emisiunea “Conspiratii” (Antena 3), de Sfantul Andrei: CRESTINAREA a facut un DESERVICIU stramosilor DACI

DINCOLO DE PERDEAUA DE FUM: Televiziunea e cu stiinta, cu progresul. Atunci de ce la televizor vedem astrologi prezentand horoscopul?

SURSE: saccsiv, Robert Bridge

FOTO: https://www.thoughtco.com/