VIDEO - REMEMBER ME! Amintiti-va de mine!

Amintiti va d emine“Amintiți-vă de mine” este rezultatul a 4 luni de muncă dedicată și aproape non-stop. La fel ca în celălalt mare proiect al meu, „O poveste de speranță pentru intimidat”, a fost mai mult sensul responsabilității față de seriozitatea subiectului, decât munca grea în sine, cea care a reprezentat cea mai mare provocare pentru mine. Încă simt că nici măcar nu m-am apropiat să fac dreptate subiectului și, oricât de mult nu-mi place să vin cu scuze, aș fi avut mai mult timp și vreo experiență anterioară în a anima, aș fi ajuns departe un rezultat mai bun și a făcut ca mesajul să fie mult mai clar și cinematografic mai atrăgător ... Dar ce s-a terminat, voi face mai bine data viitoare.

Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult în lucrul la această animație a fost partea de cercetare, deoarece am învățat mult mai multe despre acest episod particular al istoriei, nu doar în fapte și figuri istorice, ci și din punct de vedere mai uman ... Tot poveștile, scrisorile, mărturiile de pe frontul de luptă și despre veteranii supraviețuitori pe care i-am citit și ascultat au avut un impact profund asupra mea, întrucât m-au făcut să-mi dau seama cât de greșită este perspectiva noastră de război, nu doar a celui de-al doilea război mondial, ci în general războiul. Nu este nimic glorios în legătură cu războiul ... De ambele părți și în fiecare luptă, oamenii nu sunt numere care mor. Războiul nu este la fel de simplu precum este înfățișat de Hollywood. Nu este alb-negru, binele versus răul, Elfi contra orci, Jedis versus Stormtroopers ... Aliați versus Axa.

2 februarie 1943 - 77 de ani de la încheierea bătăliei de la Stalingrad, cea mai sângeroasă luptă din Cruciada Anticomunistă, ce a avut ca scop eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia Sovietică și eliminarea comunismului din Europa.

Pierderile oficiale ale Armatei Regale Române în lupta ce a durat 199 de zile este estimată la circa 160.000-200.000 de soldați. Alături de 400.000 de germani, 130.000 de italieni,120.000 de maghiari.

Din partea sovieticilor, piederile umane sunt estimate la circa 500.000 - 1.000.000 de soldați, 40.000 de locuitori ai orașului, ca și un număr neprecizat de locuitori ai periferiei și localităților inconjurătoare orașului Stalingrad.

Milioane de destine frânte de mândria omenească a ateismului și raționalismului.

Cine oare îi mai poartă astăzi în gând pe cei ce au pierit? În care rugăciuni mai zăbovesc ei oare? Dar mai ales ce gânduri mai descoperă durerea lui Dumnezeu, ca părinte, în fața liberului arbitru greșit folosit de către om?

"Și omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor" Psalmul 48; 21

Remember me | Amintiți-vă de mine from Elena Ciolacu on Vimeo.