Surse bisericesti: autoritatile ISRAELIENE ar putea INTERZICE ceremonia POGORARII SFINTEI LUMINI din Ierusalim pe motiv de CORONAVIRUS. Sfântul Munte se închide pentru pelerini

Holy Light Jerusalim 2020ORTHODOX CHRISTIANITY: HOLY FIRE SERVICE IN JERUSALEM COULD BE CANCELED DUE TO CORONAVIRUS FEARS. Slujba pogorârii Sfântei Lumini din Ierusalim ar putea fi anulată din cauza temerilor de coronavirus. În fiecare an, mii de credincioși ortodocși din întreaga lume se adună în Ierusalim pentru a sărbători Săptămâna Mare și Paștele. Este iubită mai ales slujba pogorârii Sfântei Lumini în Sâmbăta Mare, în care Patriarhul Ortodox al Ierusalimului intră în Mormântul Domnului până când focul coboară din Cer, și își aprinde lumânările, și apoi răspândește Sfânta Lumină tuturor credincioșilor.

Cu toate acestea, pe măsură ce autoritățile israeliene anulează adunările publice pentru a preveni răspândirea coronavirusului, slujba pogorârii Sfintei Lumini ar putea fi în pericol. Potrivit propriei surse din cercurile Bisericii din Ierusalim, RIA-Novosti relatează că poliția israeliană ar fi vrut să țină ieri o întâlnire dedicată organizării slujbei pogorârii Sfintei Lumini, dar întâlnirea a fost anulată din cauza temerilor cauzate de coronavirus. Potrivit sursei, întreaga slujbă a pogorârii Sfintei Lumini ar putea fi interzisă. Cu toate acestea, nu a fost încă luată o decizie, a informat poliția israeliană conform RIA-Novosti. „Conform regulilor existente, evenimentele cu peste 5.000 de participanți au fost anulate. Aceste restricții sunt în vigoare până pe 23 martie, și vom vedea ce se întâmplă după aceea”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Zingerman. De atunci, Ministerul Sănătății și-a extins restricțiile, interzicând toate evenimentele colective cu peste 2.000 de persoane. Sâmbăta Mare este pe data de 18 aprilie anul acesta. OrthoChristian a relatat anterior că Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost închisă din cauza unor cazuri de coronavirus la un hotel din apropiere.

 

Sfântul Munte se închide pentru pelerini [19.03.2020]

Ieri, 19.03.2020, Sfânta Chinotită (organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos) a luat decizia de a interzice intrarea pelerinilor în Sfântul Munte. De asemenea, nu este permis ca monahii să circule de la o mănăstire la alta, iar aceia dintre ei care trebuie să intre sau să iasă din Sfântul Munte trebuie să aibă acordul mănăstirilor lor. Pelerinii care se află la acest moment în Muntele Athos vor trebui să iasă astăzi. Intrarea muncitorilor sau a altor persoane într-un scop specific va avea loc numai pe baza unei cereri motivate către Sfintele Mănăstiri și cu permisiunea specială a Sfintei Epistasii (organul executiv al Sfintei Chinotite).

Posted by Laurențiu Dumitru

sfantulmunteathos.wordpress.com

/ traducere și adaptare după romfea.gr /

NOTĂ EDIT. BLOG:

Scurtă precizare pentru cei ce se tulbură de mesaj.

Deși în urmă cu o săptămână Sfânta Chinotită anunțase că Sfântul Munte Athos rămâne deschis în orice vremuri!, părinții au fost nevoiți să revină asupra deciziei din cauza situației cu care se confruntă Biserica Greacă (slujbele religioase sunt suspendate până la sfârșitul lunii martie), coroborat și cu comunicatul Patriarhiei Ecumenice (mănăstirile vor continua să ţină slujbe religioase regulate pentru comunităţile lor monastice).

Dacă Athosul nu mai primește pelerini pentru moment și mănăstirile își închid porțile, nimeni nu intră și nu iese, fiind ca „în familie”, părinții pot să slujească Sfânta Liturghie în continuare, cea care încă mai ține lumea. Sfântul Munte Athos ajută mai mult omenirea astfel.

I.G.