Aleph News, postul de știri al lui Sârbu, poate începe emisia. A fost autorizat de CNA. Cum arată sigla?

Aleph TVSe apropie lansarea televiziunii de știri a lui Adrian Sârbu - Aleph News. Postul de televiziune a primit, decizia de autorizare de la Consiliul Național al Audiovizualului, ceea ce înseamnă că stația poate începe emisia. Postul de știri este primul lansat, dintr-o serie de trei licențe luate de Adrian Sârbu: pentru un post de comedie, unul de businee și unul de știri.

"Cu doi dintre operatorii mari am discutat și doar unuia dintre ei i-a fost eliberat acord de retransmisie. Încă purtăm negocieri", a spus reprezentantul Aleph News la CNA. Cât de curând ar urma să înceapă testele pe o rețea de cablu - Ines, urmând ca lansarea oficială să fie în câteva săptămâni, în jurul datei de 20 august.

Cum arată grila de programe?

Potrivit documentelor depuse la CNA, Aleph va avea în grilă, de dimineața până seara, Știrile orei, Live, urmate de sport și meteo. În fiecare seară, de la 20.30 la 22.00, va intra Marius Tucă Show, de asemenea în direct, de luni până joi, cu o ediție Best Of vinerea și sâmbăta. Duminică seara, va avea emisiune jurnalistul Ion Cristoiu. Emisiunea Gândurile lui Cristoiu se va difuza în direct, de la 20.00 la 21.00 și în reluare de la 22.00 la 23.00. De altfel, chiar așa a punctat Adrian Sârbu că va fi stația încă de când a obținut licența, anul trecut: știri toată ziua. „Canalul de știri este canal pur de știri pure și nu unul de comentarii. Este un canal care își propune să ofere o imagine nefiltrată a realității românești dar și globale.Va fi probabil primul canal cu semnificativ mai multe știri internaționale decât canalele actuale de știri. Vorbim de un canal care va avea să sperăm un produ de până la 100 de știri pe zi", spunea atunci Adrian Sârbu. 70% din grilă vor fi producții proprii, iar 30% producții audiovizuale ale altor producători.

Cine deține Aleph Media SRL?

Compania Aleph Media are trei acționari:

Prosperya Financial Management - 99,9983%

Zazu Film - 0,0016

Ana-Cristina Iacob - 0,0001

Cine sunt acționari la Prosperya și la Zazu Film?

Prosperya Financial Management - Consilglia Management Intl SRL (75,5%), Iacob Daniel (0,5%), Ana-Cristina Iacob (24%)

Zazu Film - Prosperya Financial Management (19,7%), Iacob Daniel (9,8%), Ana Cristina Iacob (70,4%).

Licențele, luate în iunie anul trecut

Adrian Sârbu a obținut licențele în luna iunie a anului trecut, pentru trei canale: Aleph Business (generalist), Aleph News (tematic informativ) și Aleph Comedy (tematic divertisment). Sunt trei televiziuni și mai urmează două, după cum a anunțat Adrian Sârbu, în fața membrilor CNA. Acesta a declarat că va mai veni în fața CNA cu două solicitări, una pentru un post educativ și alta pentru o televiziune de lifestyle. Adrian Sârbu mai are o licență pentru un post generalist - Smart TV - în parteneriat cu Marius Tucă

De ce Aleph?

Adrian Sârbu, la obținerea licenței: „Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic și în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizatiei persana și aramaica. În ebraică, Aleph este prima literă și primul numar Începutul, Primul pas, Cel mai important. Pentru scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, Aleph este punctul din spațiu care conține toate celelalte puncte, Infinitul. Cine privește în el vede orice din Univers, inclusiv pe el însuși, fără distorsiuni, fără interferențe, fără imagini suprapuse. Aleph Media este imaginea adevărată, corectă, fară stridențe, fără zorzoane și exagerări, a lumii de astăzi. Din aglomerarea infinitului de idei și de acțiuni din peisajul media, vrem să extragem și să arătăm binele. Aleph este promisiunea noastră să prezentăm adevărul netrunchiat, realitatea necosmetizată.”

SURSE: paginademecia.ro, saccsiv

E.S.