DOAR…O TEORIE? INTUNECAREA GLOBALA este confirmata si de oamenii de stiinta. Unele masuratori indica o SCADERE cu 30% a INTENSITATII LUMINII SOLARE!!!

global dimmingAm adunat cateva randuri despre un fenomen tot mai discutat si..controversat: SCADERE cu 30% a INTENSITATII LUMINII SOLARE!!!

Iata ce putem citi in articolul Întunecarea Globală de pe Adevarul din 2007:

[…]

Măsurătorile realizate timp de patru decenii, între anii 1960 şi 2000, au scos la iveală o scădere a capacităţii razelor solare de a atinge suprafaţa Pământului.

Întunecarea Globală presupune un efect de răcire care a mascat parţial adevărata putere a Încălzirii Globale.

Documentarul BBC „Horizon”, regizat de David Sington, ridică problema Întunecării Globale. Autorul argumentează că acest fenomen nou descoperit va produce reevaluări importante în ceea ce priveşte efectele Încălzirii Globale.

[…]

Povestea a început în anul 1960, când Gerry Stanhill, un biolog englez, a fost chemat în Israel pentru a proiecta un sistem de irigaţii.

Biologul trebuia să măsoare capacitatea Soarelui de a lumina această ţară. Nu s-a întâmplat nimic spectaculos la momentul respectiv. Surpriza a apărut abia peste 20 de ani, când Stanhill a repetat măsurătorile. El a constatat atunci, cu stupoare, că intensitatea luminii solare scăzuse în Israel cu 22 la sută!

Biologul a făcut în continuare cercetări pe această temă şi a descoperit o scădere a cantităţii solare cu 10 la sută şi în Statele Unite, cu aproape 30 la sută în câteva zone din Rusia şi cu aproximativ 16 la sută în insulele britanice.

[…]

Gerry Stanhill şi-a denumit descoperirea „Întunecarea Globală”, dar lucrarea sa ştiinţifică, editată în 2001, nu a fost primită cu prea mare entuziasm de către mulţi cercetători. Iniţial, experţii s-au arătat sceptici faţă de noua descoperire a lui Stanhill, atitudinea lor fiind una firească: mai puţină energie solară ar fi trebuit să răcească planeta, când, în realitate, toţi oamenii vorbeau despre o încălzire accentuată a Pământului.

Abia recent cercetările biologului englez au fost confirmate de nenumăraţi oameni de ştiinţă care au utilizat modalităţi diferite pentru măsurarea intensităţii luminii solare, dar care au ajuns la acelaşi rezultat: puterea de luminare şi de încălzire a Soarelui asupra Pământului este din ce în ce mai scăzută. În anii 2000, teoria Întunecării Globale a fost recunoscută la nivel mondial.

[…]

În ultima jumătate de secol, rata de evaporare a apei dintr-un vas a fost atent supravegheată. Prin anii ’90, cercetătorii au fost surprinşi să constate că rata evaporării scădea, deşi normal li s-ar fi părut să crească, având în vedere Încălzirea Globală. Explicaţia a fost pusă pe seama Întunecării Globale. Mulţi meteorologi consideră rata de evaporare a apei dintr-un recipient ca fiind cea mai de seamă dovadă a prezenţei Întunecării Globale.

[…]

Cercetătorii sunt neliniştiţi acum că Întunecarea Globală protejează oceanele de puterea Soarelui şi poate astfel perturba modelul de precipitaţii din lume. Prin urmare, Întunecarea Globală are efecte devastatoare asupra climei. Seceta din Africa Sub-Sahariana din anii „70-’80 este un exemplu. Atunci au murit mai mult de un milion de persoane pentru că în regiune nu mai plouase vreme de 10 ani. Studiile recente au demonstrat că Întunecarea Globală a schimbat cursul musonului sezonal din regiunea respectivă, modificând practic traseul ploilor tropicale. Cercetătorii sunt acum îngrijoraţi pentru Asia, acolo unde acelaşi muson aduce ploi pentru miliarde de oameni.

Întunecarea Globală însă a ţinut ascunse, ani de zile, efectele Încălzirii Globale, celălalt fenomen produs de poluare. Aici vorbim despre pericolul cel mai mare. Atâta timp cât aerosolii atmosferici vor împiedica razele Soarelui să mai atingă Pământul, Încălzirea Globală nu se va face resimţită la adevărata ei putere. Pe de altă parte, tocmai aceste particule sunt vinovate pentru schimbări climatice aducătoare de secetă şi moarte. Singura soluţie stă în reducerea poluării.

Cititi va rog si:

https://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Entunecare_global%C4%83

Asta cu “Intunecarea Globala tine ascunsa Incalzirea Globala”, eu n-o inteleg. Pai, ori e incalzire, ori nu e. Cum adica s-o tina ascunsa? Iar experimentele ce constata o scadere a ratei evoporarii apei dintr-un vas sunt si ele clare, indicand ca nu are loc o incalzire, ci din contra. Dar asta o vedem si noi din ce in ce mai clar, caci de cativa ani frigul este stapan pana in aprilie si chiar mai. Si este din ce in ce mai frig.

Totusi, daca cititi si articolul de pe wikipedia, veti observa ca ei tin neaparat sa impace si capra si varza, adica si incalzirea globala cauzata de om si intunecarea globala, pana cand autorilor le-a iesit un mare ghiveci din care nu se mai intelege nimic.

De ce? Simplu. Treaba cu incalzirea globala este importanta pe agenda de lucru a papusarilor, caci astfel pot impune mai lesne masurile ce le doresc:

Secretarul general ONU cere țărilor să declare Stare de Urgenţă Climatică

Si totusi, de ce Intunecarea Globala?

Sfanta Macaria Rusoaica:

Vedeti ce intuneric s-a facut? Vrajitorii au intunecat totul. Am zis si mai devreme: curand va fi intuneric, va veti poticni in intuneric (17 noiembrie 1987). Soarele stralucea si iarna, dar acum nu mai straluceste nici vara – vrajitorii arunca blesteme asupra soarelui (27 august 1987). Vrajitorii au intunecat cerul, ca faptele lor sa nu se vada; ei iubesc intunericul (5 octombrie 1987). Oamenii intunecati au lucrat la innegrirea pamantului, iar puterile raului sporesc. Curand fiecare va sti aceasta meserie (adica vrajitoria, n. aut). Toate duhurile necurate se vor aduna in jurul celui rau. Le va aduna gramada si vor incepe. Va fi viata rea (28 octombrie 1987). Acum vine vremea lor, iar vremurile bune se sfarsesc (27 martie 1987). Vor amagi poporul si se vor arata cu degetul unul pe altul.

Foto: https://followgreenliving.com/global-dimming-dead-end/

Ecaterina Stroescu