Omul care este descris drept „cel mai mare scriitor englez în viață” a trecut la ortodoxie. A fost botezat de un preot român, la o Mănăstire Românească

paul kingsnorthÎn timp ce în România unii fac petiții împotriva botezului ortodox, în Occident, lumea bună nu se sfiește să se apropie de această Taină a Bisericii.

Ultimul nume mare de pe această listă este scriitorul englez Paul Kingsnorth (49 de ani), R3Media anunță în exclusivitate.

Botezul lui Kingsnorth a avut loc chiar de Boboteaza din acest an, la Mănăstirea Românească „Izvorul Tămăduirii” din Irlanda.

Scriitorul a fost botezat de către un preot român.

Romancier, poet și activist de mediu, Kingsnorth a fost descris de către jurnalistul britanic Aris Roussinos de la Washington Examiner drept „cel mai mare scriitor englez în viață”.

Talentul său a fost comparat cu cel al clasicului britanic Robert Graves.

Născut ateu, Kingsnorth a devenit un activist ecologist fervent, lansând proiectul „Dark Mountain” în 2009. În această calitate, devenise un favorit al mediilor progresiste, inclusiv al celebrei rețele Open Society.

Ceva s-a schimbat, însă, în viața scriitorului englez și acesta a început să caute informații despre creștinism. În 2017 a părăsit proiectul „Dark Mountain”, iar în 2020 căutările sale s-au încheiat: a decis să se boteze creștin-ortodox.

Paul Kingsnorth scrie pentru Financial Times, Daily Mail sau New York Times. Scriitorul trăiește în Irlanda, la o fermă, alături de familia sa.

Sursa: https://r3media.ro/omul-care-este-descris-drept-cel-mai-mare-scriitor-englez-in-viata-a-trecut-la-ortodoxie-a-fost-botezat-de-un-preot-roman-la-o-manastire-romaneasca/?fbclid=IwAR05-NIW8Z1w5FgnJfkeqKnJuUJoQdXZyIHp36kAgcv0hWAmxFNd0hbEeXU#.YCOsw83xEyw.facebook

Sursa foto: YouTube