De ce ouăle NU se țin pe ușa frigiderului?

Oua usa frigiderGătitul a devenit, în ultima perioadă, o artă.

Dacă până acum, prepararea mâncării nu necesită multă știință, lucrurile s-au schimbat în ultima vreme și fiecare fel de mâncare necesită o anumită tehnică. Apariția masterchefilor și modul lor de a pregăti o mâncare a schimbat cu totul filozofia bucătăriei. În rândurile de mai jos, îți vom prezenta o metodă prin care să fierbi corect ouăle. Deși pare o activitate banală, trebuie să știi ce timpi să respecți pentru a obține oul dorit. Astfel, poți obține un ou cu gălbenușul moale, mediu sau tare. Tot aici îți vom spune de ce ouăle nu se țin pe ușa frigiderului.

În cât timp se fierbe un ou moale?

Toată lumea dorește, la un moment dat, să mănânce un ou cu gălbenușul moale. Tehnica constă în timpul petrecut la fierbere. Astfel, iei un ou îl pui într-o cratiţă şi îl acoperi cu apă. Pui vasul la foc mediu și aștepți până când începe apa să fiarbă. După ce aceasta se apropie de punctul de fierbere se reduce focul și se lasă oul să fiarbă 2 minute. În felul acesta, ai obținut un ou moale, cu un gălbenuș cremos.

În cât timp se fierbe un ou mediu?

Tehnica de preparare a unui ou mediu este la fel ca cea a unui ou moale. Diferența constă în timpul petrecut la fierbere. Așadar, după ce ai pus oul în vas și apa se apropie de punctul de fierbere, acesta mai trebuie ținut încă 4 minute și jumătate pentru a fi gătit mediu. La final, rezultatul va fi cel dorit.

În cât timp se fierbe un ou tare?

Oul poate fi fiert în trei feluri diferite: moale, mediu și tare. Modalitatea acestuia de preparare este la fel, însă timpul petrecut la fierbere îi va da o consistență diferită. Pentru a obține un ou tare, trebuie respectați pașii de mai sus, însă acesta va trebui să stea la fiert 8 minute. Majoritatea oamenilor preferă să mănânce un ou tare, fiindcă este mai ușor de manevrat.

De ce ouăle NU se țin pe ușa frigiderului??

Ouăle sunt bogate în vitamine și și proteine și sunt benefice pentru organismul uman. Păstrarea acestora trebuie făcută în condiții specifice pentru a nu se altera. Așadar, este indicat ca acestea să fie ținute neapărat în frigider. Temperatura cea mai bună pentru a împiedica alterarea acestora trebuie să fie mai mică de 20 de grade. În felul acesta, ouăle pot sta proaspete și 3 săptămâni. Specialiștii alimentație publică, recomandă ca ouăle să nu fie ținute pe ușa frigiderului, ci să fie depozitate în compartimentul cel mai rece.

Sursa - shtiu.ro

A.M.