10 trucuri care fac călcatul hainelor mai rapid și ușor

e mag fiare de calcatCălcatul nu a fost niciodată una dintre treburile noastre preferate, dar uneori este pur și simplu inevitabilă. Așa că ne-am gândit să încercăm să găsim câteva sfaturi de călcat care să ne ușureze procesul. Și, din fericire, am găsit unele foarte bune!

Așadar, astăzi vom împărtăși unele dintre cele mai bune trucuri de călcat pe care le-am întâlnit. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă faceți călcatul mai ușor, mai rapid și mai eficient, indiferent dacă folosiți un fier sau o stație de călcat.

1. Folosiți uscătorul

Dacă trebuie să neteziți câteva articole de îmbrăcăminte care sunt doar ușor încrețite, săriți peste fierul de călcat și folosiți uscătorul! Folosiți o sticlă de apă pulverizantă pentru a umezi hainele, apoi aruncați-le în uscător pentru câteva minute. Căldura uscătorului dvs. va face ca umezeala de pe haine să se transforme în abur, iar aceste cute vor cădea imediat.

2. Spălați încărcături mai mici

A spăla încărcături mai mici de rufe permite hainelor să cadă mai liber în uscător. Aburul și căldura au mai mult spațiu pentru a trece uniform prin hainele dvs., contribuind la reducerea cutelor, în general. Deci încărcături mai mici = mai puțin de călcat folosind statia de calcat.

3. Pulverizați apă pe cămăși

Pentru cămășile de ocazie, folosiți o sticlă de apă pentru a le stropi în timp ce le călcați. Multe fiare și stații de călcat cu aburi au o funcție de pulverizare, care va funcționa la fel de bine. Umezeala suplimentară ajută la netezirea cutelor cu mai puțin efort și lasă cămășile foarte netede.

4. Agățați hainele cât mai curând posibil

Odată ce hainele se usucă, agățați-le cât mai curând posibil (de preferință imediat!) Acest pas simplu poate reduce cu adevărat cantitatea de călcat pe care trebuie să o faceți. Hainele vor fi încă suficient de calde încât cutele nu de vor „instala” încă, iar gravitația va ajuta cu restul.

5. Scuturați-le

Când transferați hainele de la mașină la uscător, scuturați rapid fiecare articol. O scuturare bună vă ajută să vă descurcați hainele, astfel încât acestea să aibă șanse mai mari să iasă din uscător fără cute.

6. Călcați în ordine

Organizați-vă articolele de la delicate și mai puțin încrețite, la mai rezistente și mai încrețite înainte de călcare. Înainte de a începe, verificați simbolurile de rufe de pe etichetă pentru a vă asigura că articolul de îmbrăcăminte poate fi călcat. Fierul dvs. de călcat se va încălzi mai mult pe măsură ce mergeți, ceea ce înseamnă că fierul dvs. va fi nivelul perfect de căldură pentru ceea ce călcați în acel moment. Nu mai așteptați ca fierul să se răcească parțial prin călcare. Ai fi surprins de cât timp vei economisi în acest fel!

7. Spuneți nu cercurilor

S-a dovedit că călcarea în mișcări circulare este un mare nu! Se pare că zgârie țesătura și vă poate strica silueta hainelor. În schimb, utilizați mișcări lungi paralele într-o singură direcție pentru a evita întinderea țesăturii.

8. Spuneți da aburilor!

Dacă simțiți că durează enorm să călcați și cutele sunt încă acolo, măriți aburul pe fierul tău de călcat! Aburul este dușmanul natural al cutelor și veți constata că, cu mai mult abur, aceste riduri vor dispărea într-un timp record.

9. Verificați-vă masa

A avea o masă de călcat bună este aproape la fel de important ca și a avea un fier de călcat bun! O masă de călcat bună ușurează întreaga corvoadă și este mai puțin probabil să o amânați în continuare. Dacă masa dvs. are defecțiuni, este posibil să aveți nevoie doar de o husă nouă. Dacă acest lucru nu funcționează, vă recomandăm să o înlocuiți cu o nouă masă de călcat.

10. Curățați-vă fierul

Un fier de călcat murdar vă poate decolora hainele și țesăturile și nimeni nu vrea asta! Deci, dacă placa fierului arată puțin ruginită sau arsă, este timpul să îi oferiți o curățare.

De asemenea, ar trebui să vă detartrați în mod regulat fierul de călcat dacă utilizați apă de la robinet în rezervorul de apă. Consultați manualul de utilizare al fierului de călcat pentru instrucțiuni privind detartrarea modelului dvs. Și odată ce este curat, folosiți apă distilată în fierul de călcat pentru a evita acumularea de calcar în viitor.