Felul în care pielea influențează mirosurile parfumurilor

parfumuri EMAGExistă parfumuri care își lasă amprenta. Jean Paul Gaultier spunea că parfumul este cea mai intensă formă de amintire. Și cine nu a rămas cu amintirea unui parfum pe care l-am mirosit într-o zi absolut întâmplător și nu știm nici cum se cheamă, nici cum să-l găsim și nu ne rămâne decât să sperăm că într-o zi îl vom regăsi?

Dar există mai multe motive. Pentru că parfumurile nu miros niciodată la fel. Ele variază de la persoană la persoană. Pielea este cheia pentru orice, pe lângă alți factori de mediu. Să explicăm...

Fiecare persoană miroase diferit și, deși se crede contrariul, mirosul personal nu este determinat de pH, care este un indicator al faptului că pielea este acidă sau alcalină și că această stare are o influență mai mare asupra protecției împotriva agenților externi. Dar, deși nu condiționează mirosul corporal, pH-ul poate influența același parfum pentru a mirosi diferit asupra fiecărei persoane, deoarece un parfum conține substanțe chimice care interacționează cu pH-ul.

Parfumuri bărbătești? Descoperă ofertele eMAG

Dar ce factori determină mirosul corpului nostru? Mamiferele sunt cunoscute ca având mirosuri corporale unice, determinate genetic, numite odortipuri, care acționează ca etichete olfactive, ajutând la deosebirea indivizilor unii de alții. Odortipul depinde de gene, dar mirosul este influențat și de flora bacteriană individuală, în special în zonele cu transpirație mai mare, cum ar fi axile, zona inghinală etc.

Pentru noi este clar că pielea noastră are un miros unic și irepetabil. În așa fel încât mirosul acela, combinat cu mirosul parfumului nostru, ne face să obținem nuanțe unice. Din acest motiv, același parfum poate mirosi foarte diferit pe diferite tipuri de piele, explică experții de la compania Cristian Lay, care realizează esențe în colaborare cu parfumerii de la Global Fragrances Labs.

PH-ul pielii tale influențează parfumul

Gradul de aciditate al pielii influențează, de asemenea, reacția ingredientelor unui parfum cu corpul. Parfumurile pot mirosi diferit pe pielea alcalină (pH 7 sau mai mare), deoarece sunt testate în mod normal la pH acid. De aici, importanța testării lor pe pielea noastră înainte de a le cumpăra, spun dermatologii.

Parfumuri - oferte

Cu alte cuvinte, mirosul parfumurilor va fi mai autentic dacă avem pielea acidă - pH între 4 și 7 - decât dacă avem pielea acidă - pH mai mare de 7. Nu pH-ul în sine schimbă mirosul parfumului, ci reacția substanțelor chimice din parfum cu pH-ul.

Ce parfum este cel mai potrivit pentru fiecare tip de piele?

Atunci când alegeți ce parfum este cel mai bun, ar fi indicat să vă ghidați după tipul vostru de piele.

1. Ten gras. Reacționează mult mai puternic la parfumuri, astfel încât o alegere sigură vor fi întotdeauna parfumurile proaspete, moi, chiar și aromele de fructe. Ar trebui să se țină seama de faptul că mirosul se va intensifica pe pielea grasă.

Parfumuri bărbătești - oferte și idei

Tenul grasă are o chimie mult mai activă și interacționează mai mult cu parfumurile, potrivit lui Cristian Lay. Din acest motiv, specialiștii sfătuiesc să aleagă parfumuri ușoare, cum ar fi florale sau citrice pentru ziua respectivă, și să se evite cele cu mosc.

2. Ten uscat. Opusul tenului gras. Pielea uscată nu proiectează mirosuri, iar intensitatea materiilor prime durează mai puțin timp pe piele, deci cel mai mare aliat pentru pielea uscată vor fi cele mai intense parfumuri, picante, de exemplu.

O altă opțiune pentru pielea uscată sunt parfumurile lemnoase sau florale, care vor rezista mai mult. Potrivit parfumierilor Global Fragrances Labs, este recomandabil să folosiți parfumuri cu un conținut ridicat de alcool. În acest tip de piele, parfumurile se evaporă mai repede, susțin experții.

3. Ten mixt. Este cel mai bun în relația cu parfumurile. PH-ul pielii și nivelul de grăsime sunt echilibrate; prin urmare, aroma parfumului în sine nu va fi foarte mult modificată, explică experții dermatologi.

4. Piele sensibilă. Trebuie să acordați o atenție specială acestui tip de piele, avertizează specialiștii. Cea mai bună opțiune este să evitați nivelurile ridicate de alcool și să căutați un parfum cât mai natural posibil. De asemenea, este important să faceți mai întâi un test pe o zonă mică a corpului pentru a verifica dacă nu provoacă iritații, subliniază aceștia.